|

Seeking sister wife: 3 gezinnen

seeking sister wife

Als je fan bent van Sister Wives over de familie Brown, dan vind je de serie Seeking sister wife vast ook leuk!

Seeking Sister Wife wordt net als Sister Wives uitgezonden door TLC  en inmiddels zijn er al 4 seizoenen. Ik heb net het eerste seizoen afgekeken.

Seeking sister wife: waar gaat het over?

In de serie Seeking Sister wife worden 3 gezinnen gevolgd.

Ashley en Dimitri Snowden

Ashley en Dimitri Snowden. Dit stel heeft nog geen sister wife, maar is actief aan het zoeken. In seizoen 1 zie je dat het niet meevalt om een goede sister wife te vinden. Zeker niet als Dimitri na een date, als de camera’s niet meer draaien, naar bed gaat met een potentiële sister wife! De afspraak was dat hij eerst zou overleggen met Ashley.

The Brineys

De familie Briney was eigenlijk niet op zoek naar een sister wife. Maar ik vond dat geen probleem, want er was lekker veel spanning tussen de sister wives. Vooral de officiële echtgenote April lijkt nogal een kreng.

Een beetje bijzonder vond ik dat The Brineys hun kinderen vertellen dat ze Drew in het openbaar niet ‘papa’ mogen noemen. Niemand mag weten dat ze polygamist zijn.

‘Wat doe je dan op tv?’ vroeg ik me af….

The Alldredges

Jeff Alldredge heeft twee vrouwen: Vanessa and Sharis. Net als de Snowdens zijn ze actief op zoek naar nog een sister wife. In seizoen 1 zie je hoe ze contact hebben met ene Melina, maar dat loopt op niets uit.

Wat is er leuk aan Seeking sister wives?

Wat ik leuk vind aan inkijkjes in het leven van polygamisten is het huis, tuin en keuken gedoe. Daarom vond ik de serie Sister Wives op een gegeven moment ook niet meer zo leuk: die gingen de hele tijd maar op vakantie en Leuke Dingen doen. Ik vind het juist leuk om de dagelijkse beslommeringen te zien.

Seeking sister wives voldoet wat dat betreft meer aan mijn wens om het dagelijks leven te zien.

Onderlinge relaties

En eerlijk is eerlijk: ik vind het erg interessant om te zien hoe de verschillende sister wives met elkaar omgaan. Wat dat betreft moet ik zeggen dat ik ik oprecht de indruk krijg dat Vanessa en Sharis Alldredge goed met elkaar overweg kunnen.

Als Vanessa bijvoorbeeld geopereerd moet worden, is dat geen enkel probleem. Sharis zorgt dan gewoon voor alle kinderen. Ze noemen dat één van de voordelen van hun levensstijl. Je bent niet alleen, en er zijn helpende handen om je heen.

Wel hoog TLC gehalte

Wel heeft Seeking sister wife een hoog TLC gehalte. Daarmee bedoel ik dat ze graag doen alsof er iets heel ergs gebeurd of gezegd wordt, en dat blijkt dan eigenlijk niks voor te stellen. Een soort nep cliffhangers.

Dat vind ik wel jammer.

Maar ik vind de serie leuk genoeg om ook het tweede seizoen te gaan kijken.

Fragment Seeking sister wife

Hieronder een fragment uit de serie met de familie Briney. Hierin overleggen ze wat hun ‘cover story’ wordt.

Mijn conclusie over Seeking sister wife

Als je houdt van series over polygamie dan is Seeking sister wife leuk om te zien! Ook om te vergelijken met de familie Brown. Zo viel het mij op dat bij zowel de Briney als de Alldredge family iedereen in hetzelfde huis woont en zelfs een keuken deelt.

De vrouwen van Kody Brown willen absoluut niet samen in één huis wonen!

En een keuken delen al helemaal niet!

Op IMDb krijgt de serie een zware onvoldoende: 3,8. Ik vind het toch wel een 6.5.

N.B. Inmiddels heb ik alle vier de seizoenen van Seeking sister wife gezien. Ik vind het er niet beter op worden….

Seeking sister wife kijken

Je kunt Seeking sister wife kijken via Discoveryplus. Maar ik zie dat er ook complete afleveringen te vinden zijn op youtube.

Kijktips

Similar Posts

4 Comments

  1. Voor de grap maar eens opgezocht wat er van de relaties terechtkomt na de opnames. Zeker van de Snowdens was dat een behoorlijke eyeopener. Waar je in de serie het idee krijgt dat het daar allemaal heel spiritueel en ontspannen is en de hoofdpersonen bijna heilig lijken op enkele familie perikelen na is dat realitieit van het dagelijks leven en de echte karakters een behoorlijke koude douche. Voor mij reden om niet meer te kijken.

    1. Ja erg hè, van die Snowdens! Ik was helemaal verbaasd, want wat je zegt: ze waren heel spiritueel en leken oprecht. Maar met name die Dimitri was toch niet zo fris…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.