Platteland: winkeltje op loopafstand Koko Bizjoe

Koko Bizjoe Halle

Vanaf ons huis ligt het dichtstbijzijnde dorpje Halle, 4 kilometer verderop. Dat dorpje heeft een Attent buurtsuper, een basisschool, snackbar, zalencentrum, hondentrimsalon en kapper! Omdat het dorp Varsseveld veel meer voorzieningen heeft, zoals een Hema en Action, en 6 kilometer verderop ligt, ga ik meestal daar naar toe.

Leuk winkeltje in Halle

Maar van één van mijn platteland buurvrouwen hoorde ik dat het dorpje Halle een leuk winkeltje heeft met kleding en snuisterijen. Aangezien ik vanwege mijn stomme enkel niet kon hardlopen, besloot ik dit te compenseren met een flinke wandeling naar Halle. Dan kon ik meteen mooi dat winkeltje bewonderen!

Van te voren sprak ik met mijn man af, dat ik hem zou bellen, als ik eenmaal in Halle was zodat hij me kon ophalen. Want ik meende dat het een enorm eind wandelen zou zijn. Maar tot mijn verbazing was ik in zo’n 30 minuten al in Halle. Wat een meevaller! Uiteindelijk ben ik dan ook gewoon teruggelopen. Geen probleem, en kwam zo ook meteen aan mijn 10.000 stappen.

Koko Bizjoe in Halle

Eenmaal in Halle stevende ik regelrecht op het winkeltje af dat Koko Bizjoe blijkt te heten. Ze verkochten er inderdaad kleding en snuisterijen. Maar ik zag er ook zelfgemaakte jam staan, gemaakt door een lokale bewoner. Verder nog een rekje met fournituren. Altijd handig!

Om ze te steunen kocht ik dit:

Koko bizjoe

Leuk toch? Nu nog iemand vinden om het aan cadeau te doen : )

Leestips

Op mijn hardloopblog vind je een fotoverslag van mijn wandeling.

Similar Posts

15 Comments

 1. In een ver verleden ben ik nog eens in Halle op vakantie geweest!
  In mijn herinneringen een heel lief, klein schattig dorpje!
  Wat een luxe om daar in de buurt te wonen!
  Ik zou de kaart niet hebben gekocht omdat ik hem nooit zou versturen. Ze kijken zo pinnig die dames!

  1. Ja, het is hier op het Achterhoekse platteland inderdaad rustig. In ruil daarvoor moet ik goed plannen en zorgen dat ik alles in huis heb, want ik kan niet makkelijk even wat bij de supermarkt gaan halen.

 2. Dat klinkt inderdaad erg leuk. En het is een prima wandeling heen en terug. Goh, Varsseveld. Ooit nog gecorrespondeerd met een jongen uit Varsseveld. In de tijd dat je nog brieven schreef. Ik klink wel heel oud nu…

  1. Wat leuk dat je iemand kent uit Varsseveld. Ik zou bijna vragen: ‘Hoe heet tie?’ Misschien ken ik hem wel : ) Maar zo klein is Varsseveld nou ook weer niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.