Paastraktatie voor de makkelijke/vermoeide moeder

paastraktatie

Vandaag wordt op de basisschool Pasen gevierd. En dus moest ik voor 7 paashapjes zorgen. Ik ben niet bepaald een keukenprinses, dus dat vind ik altijd best weer een uitdaging. En aangezien mijn zoon op de fiets naar school gaat was het belangrijk dat de paashapjes makkelijk te vervoeren waren.

Makkelijke en gezonde Paastraktatie

Daarom kocht ik 7 broodjes met rozijnen. Bij de Blokker kocht ik een zak spekjes in de vorm van kuikentjes. En bij de Action haalde ik voor 49 cent vrolijk gekleurde prikkers. Daarmee prikte ik het keukentje op het broodje. Voila! Een gezonde (behalve het kuikentje dan), makkelijke traktatie, die je goed kunt vervoeren.

Hier nog een close-up van mijn culinaire hoogstandje:

pasen

Klik hier om te zien wat ik vorig jaar maakte voor Pasen!

Leestip: Action trakteerbeker.

Hoe wordt Pasen bij jullie gevierd?

Similar Posts

18 Comments

 1. Bij ons op de basisschool wordt er tijdens de Bijbellessen aandacht aan besteed. Maar de kinderen hoeven niks mee te nemen. Jou traktatie ziet er simpel, leuk én smakelijk uit. Zo zie je maar dat je helemaal geen keukenprinses hoeft te zijn om toch met iets leuks voor de dag te komen!!

 2. Ik vind het een geweldige traktatie. Er zijn moeders die nachten doorhalen voor hun creaties en mij daarmee -bijna- een schuldgevoel bezorgen. Deze traktatie scoort op al mijn fronten hoog ;-)

 3. Jaaa! Ik vind hem super! Ik ga hem zelfs misschien inpikken want je kunt deze traktatie door er een ander spekkie op te prikken in een handomdraai naar een ander thema ‘omvormen’ dus dat is helemaal ideaal.

 4. Gewoon, lekker sober, niks geen poespas. Nergens voor nodig, al dat commerciële gedoe. En ja, ook hier (jonge) kinderen in huis. Maar wat is er mis met een ontbijt met vers gebakken broodjes, een gekookt ei, matzes en een pot thee?

  We genieten van elkaar, heel gewoon.. lekker simpel ;o)

 5. Ziet er feestelijk uit!
  In de tijd dat mijn jongens op de basisschool zaten heb ik nooit van die hapjes hoeven maken. Ik kan best aardig koken, maar ik huldig het RMR (rotzooi maar raak) principe en ik weet wel wat wel en niet bij elkaar past. Maar ik ben niet zo van ingewikkelde kooktechnieken en ik kan me ook niet goed aan recepten houden.
  Ik verbaas ne trouwens iedere keer weer met kerst en pasen over de in mijn ogen enorme decadentie qua voeding en heb mijn vraagtekens wat betreft de gezondheid van die producten.
  Maar ik heb vanwege mijn stricte dieet een heel andere kijk op eten. Het doet me soms denken aan de periode dat ik bij een bank werkte. In die tijd telden we handmatig bankbiljetten. Dat geld voelde niet als geld wat je in je portemonnee hebt.
  Vanmiddag bij de groenteman twee mango’s gekocht voor mangocustard. Dat voelde ook wel luxe :-) Recept te lezen bij ‘echt eten puur koken’. Zoooo lekker, vooral warm :-) En de mannen blieven het ook wel :-)

 6. Als het aan mij lag werd Pasen niet gevierd want ik ben niet gelovig.
  Dat het toch zo is is een overblijfsel uit mijn eigen kinderjaren en mijn eerste jaren als moeder waarin mijn eerste man per se ook wou dat Pasen een feest was met eitjes zoeken. Nooit wou ik meedoen met dit soort feesten, maar ik doe het na achttien jaar dus nog steeds…
  Eieren zoeken. Plezier voor een uur één keer per jaar.
  Ik maak er wel geen verhaaltjes rond enzo.
  En probeer niets te verbergen…

 7. Wij hadden op de basisschool elk jaar de crisis van “een versierde paasdoos” met daarin een (verantwoord !!!!) Ontbijtje. Geen chicolade-eitjes want = snoep, geen jam soms want suikerziekte en nog 100 andere dingen NIET want (met excusus voor de echt zieke kinderen) “ziekte van Trut”.

  Dat iemand geen pindakaas mag , logisch, jij wilt niet dat dat kind in de klas afgevoerd wordt in doodsstrijd wegens allergie, maar “geen e-nummers” is onzin. Zout, sinaasappelkleur, bietenrood, het zijn allemaal e nummers. Dus ik knalde er 1 croissantje in, een ei, en oh zo schattig, een mini apothekerspotje met zout (sticker:”ZOUT”)en drie gaatjes met prikpen. Plakband erover. 10 cent. Jaaaaa die hadden we toen nog.

  Verder minipajes jam, honing, the works. Die jatte ik en liet ik jatten van ontbijtbuffetten in hotels !!!

  Pakje Appelsap en sinaasappelsap, een of twee broodjes (van 10 voor 99 cent), paaskuiken vd Blokker, klaar.

  Jouw kind kreeg de gekregen doos mee. Twee kids is twee dozen, hup, op de vliering, na een jaar zeiden ze “wat een prachtige doos mam” (wel onderling verwisseld, die dozen). Altijd succes, minimaal werk.

 8. Ergens toch wel blij dat wij dat niet hoeven te doen. Eten klaar maken voor kinderen die je niet kent vind ik enorm moeilijk. Zoals reeds door Pakketje gezegd, bij ons op school ook heel veel gedoe over wat mag en niet mag. Wij geven in het begin van het jaar geld aan de juf en die regelt al het eten en drinken voor de feestjes in de klas.
  Geniet van het Paasfeest, de eerste chocolade zit alweer in de maag, tegen eind volgende week kunnen we hier geen chocolade meer zien ;)

 9. haha sorry, ik vroeg me echt af wat er toch op die broodjes zat. Zag het niet op de eerste foto…

  Maar het is wel een leuk idee. Voor Pasen hoeven wij niets mee te nemen naar school. Ze ontbijten daar wel, maar dat wordt helemaal verzorgd door de ouderraad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.