Reacties

Nieuwe pan van de Hema — 32 reacties

 1. Mijn kookpannen kreeg ik van m'n moeder toen ik op mezelf ging wonen. Uit de uitverkoop van een dure zaak volgens haar. Er is er eentje ingestort (handvat raakte los) na 20 jaar. De rest doet het nog prima.

  Mijn koekenpannen zijn ook van goede merken. Je betaald meer (niet altijd trouwens), maar dat merk je ook.

  Ik heb een rvs koekenpan van Fissler en twee stalen koekenpannen van de Buyer (die laatste zijn trouwens niet duurder dan een goede tefalpan, alleen gaat een de Buyer rustig 20-30 jaar mee).

  Het enige minpunt is dat ze zwaar zijn.

 2. Mijn kookpannen zijn van de Hema en ik heb ze gekocht toen ik op kamers ging wonen en ze zijn dus al 35 jaar oud.
  De kwaliteit van de Hema producten is helaas niet meer zoals vroeger.

  • Dat vind ik interessant Thea. Waar merk je aan dat de kwaliteit van de producten van de Hema minder is geworden? Die pannen zijn in ieder geval van superkwaliteit zeg, als je er 35 jaar mee kunt doen!

  • Ik heb van de Hema ook een strijkijzer van 35 jaar oud en die doet het nog steeds maar een mens wil ook wel eens een stroomstrijker maar het snoer is waardeloos.
   Ook mijn oude keukenhanddoeken van de Hema waren goed, toch wel 30 jaar mee gedaan en nog steeds in gebruik op de toilet. De nieuwe keukenhanddoeken heb ik misschien 3 jaar maar daar vallen nu al de gaten in.

 3. Mijn grootste miskoop op pannengebied is een dure greenpan koekenpan van BK geweest. Ik heb van datzelfde merk roestvrijstalen koekenpannen en die zijn wel prima.
  Verder heb ik een mix van heel oude pannen van Hema. Die kocht ik toen ik bijna 30 jaar geleden ging trouwen. Een van die pannen heb ik een paar jaar geleden weg gedaan omdat die versleten was. Verder heb ik nog pannen van Blokker, Action en twee professionele pannen. Daar kan 6 liter en 10 liter in. Die laatste gebruik ik vooral met jam maken. De eerste is onze stamppot pan. Niet dat ie dan altijd helemaal vol zit, maar je moet ook nog kunnen roeren zonder dat alles er overheen gaat ;-)
  En ik heb nog pannen gekregen van mijn moeder. Zij is overgestapt naar inductiekoken en moest nieuwe pannen hebben. Ik zit royaal in mijn pannen en dat bevalt me goed. Het meeste wordt regelmatig gebruikt en er wordt hier vaak twee keer per dag warm gegeten. En niet altijd op tijd afgewassen...
  Ik heb vorig jaar nog een paar anti aanbakpannen bij Action gekocht. Die kwaliteit vind ik nogal tegenvallen. Veel last van hot spots waardoor het eten op de ene plek verbrandt en op de andere niet gaar wordt. Na de slechte ervaring met een dure keramische pan durfde ik niet zo snel weer zo'n aankoop te doen.
  Een paar weken geleden heb ik bij Blokker een niet te dure keramische koekenpan gekocht en die doet het prima.
  Ik ben nogal kieskeurig met de zwaarte van pannen. Ik wil niet te zware pannen hebben want dat doet me zeer aan mijn handen (reuma). Mijn moeder heeft ook reuma, veel erger dan ik. Dat was voor haar de reden om inductie te gaan koken. Hoeft ze niet meer de roosters van het fornuis vast te pakken. Dat is voor haar erg pijnlijk.
  Mijn professionele pannen zijn wel zwaar en daarvoor vraag ik zoons om die af te wassen.
  Die bloemetjespannen heb ik niet, vind ze wel heel leuk. Net als de wolkjespannen. Ik ben alleen niet zo weg van emaille. Dat beschadigt zo snel en dat is ook niet zo gezond. Misschien is het leuk om zulke pannen in de tuin te zetten met kruiden enzo :-)

 4. Aangezien ik op gas kook heb ik nog altijd met eerste set van 43j oud het merk is renaware
  je kon sparen voor zo'n set met bestek erbij ,ik heb er twee jaar voor gespaard toen was dat Zeven duizend frank,veel geld maar ik kook er nog altijd mee .

 5. Niks mis met de Hema, toch?
  Bij ons is het een mengelmoesje van pannen, mede omdat we twee huishoudens samengevoegd hebben 1,5 jaar geleden. 't Zijn pannen die al jaren meegaan en nog in prima, bijna nieuwstaat verkeren.
  Wok, bak- en braadpannen koop ik uit het duurdere segment, de ervaring heeft me geleerd dat die toch het mooist blijven, vooral de teflonlaag, al heb ik ook een bakpan van de Aldi die het prima doet, moet ik eerlijk toegeven.
  De allermooiste pannen (en potten, schaaltjes etc.) vind ik die van Le Creuset, maar die zijn zo verschrikkelijk zwaar en duur, dat ik het maar bij de ene - geërfde - braadpan houd.

 6. Ik heb een pannenset van HEMA en ook een van Gero, want ik kook altijd aardappels en groente in hetzelfde formaat pan, een reuze braadpan van BK en twee kleinere maten braad/stoofpan en een grillpan van Creuset en een extra steelpannetje en grote soeppan en een stoompan ook van de HEMA. Oh ja en koekenpannen in vier verschillende maten van TEFAL en een extra kleintje van Tomado nog. Ik geloof dat ik er niet een vergeten ben;) en geen enkele staat ongebruikt in de kast. Als ik weer een pannenset moet kopen zou ik voor losse exemplaren gaan, omdat een ik een set in standaard maatjes niet handig vind. En Creuset neem ik niet meer, want het emaille van de binnenkant verkleurt heel snel en vind ik zo jammer van de luxe uitstraling. Duur is niet altijd beter, je moet het net treffen, denk ik. Mijn zus kocht twee jaar terug een pannenset over de zeshonderd euro bij een kookwinkel en het is nu al mankeert er vanalles aan, jammer toch.

  • Aargh, 600 euro voor een pannenset die tegen valt! Dat is echt balen.

   Ik ben onder de indruk van het aantal koekenpannen. Mag ik vragen waar je die allemaal voor gebruikt?

 7. Oh ja, ik heb op zolder ook nog een gietijzeren koekenpan van ikea en die gebruik ik niet, want die is veel te zwaar om met een hand te verplaatsen!

 8. Heb een oud pannetje van bk van de kringloop, die is heel fijn! Maar die greenpan die ik ook van bk kocht... eerst was ik er heel enthousiast over maar uiteindelijk is ie bij het oud ijzer beland. Rotding. Teflon vind ik nu niet heel gezond, zeker bij hoge temperaturen dus ik heb een oude gietijzeren pan, ideaal voor 'grove' dingen, en een pan van de lidl, die het ook al jaren prima doet. En een snelkookpan + nog wat kleine pannetjes van ikea. En een stoofpan, voor soep, of om ovenschotels in te maken, of te frituren.

 9. Ik heb een hele grote gietijzeren braadpan. Ideaal voor een grote pan nasi/bami etc.

  Ik heb een iets kleinere crafond pan + deksel. Zowel de pan als deksel is als pan te gebruiken. Had ik 30 jaar eerder moeten kopen. Verreweg de fijnste bak/braad pan die ik ooit heb gehad. Zelfs nog iets fijner dan de gietijzeren. De Crafond pan mag ook in de oven heel handig voor 1 pans gerechten.

  bk braadpan emaille. Deze gaat altijd mee met kamperen en wordt incidenteel gebruikt voor kipreepjes bakken en pangang saus koken.

  Kookpannen- BK diamant set (4) uit de vorige eeuw. (ca. 30 jaar oud) Je moet wel altijd pannelappen voor de handvaten gebruiken maar dat ben ik ondertussen wel gewend. Ideale pannen, kookt prima en is goed schoon te houden.

  1 wokpan van tefal, met een oersterke binnenzijde (geen anti-aanbak)

  2 snelkookpannen. Bk en Tefal. 1 pan gebruik ik bijna dagelijks voor de aardappelen maar ook voor soep en hachee koken.

  Wij kamperen graag en voor het kamperen heb ik geen speciale pannen. Als we op vakantie gaan kamperen gaat de grootste kookpan mee (voor rijst/macaroni etc) en 1 steelpan met deksel (voor groenten) en de bk braadpan. Hier kan ik op de camping prima mee uit de voeten.

  Miskoop:
  alles met anti aanbaklaag, uiteindelijk gaat die hele laag eruit
  rvs koekenpan (naar de kringloop gedaan)
  greenpan koekenpan (kun je nog geen ei in bakken)

 10. Haha, wat leuk al die pannen verhalen! Ik heb net een aantal nieuwe pannen gekocht en wel bij Ikea. Ik had van sk twee koekenpannen van de Hema gekregen, die zijn nu al overleden helaas. De anti-aanbaklaag is bij verschillende plekken helemaal weg.... Verder zijn mijn BK pannen ook gesneuveld. Heel duur dus kopen, lees ik hier, is het beste. Maar goed ik ga het nu eerst even met de Ikea's proberen. :-)

 11. Ik heb maar een pan van BK maar ik weet wel dat er garantie op zit (stond op het label) Op de website van BK kan je onder service kijken of je pan mss gemaakt kan worden?

  • Ik heb de bon geloof ik niet meer Juliet. En op dit moment heb ik het even helemaal gehad met klantenservice. Ik vind dat die er veel te veel uit gaan van het principe:

   'Het is de schuld van de consument, tenzij de consument kan bewijzen dat het niet zo is.'

   Heel onprettig.

 12. Hier ook inductie en pannen van ikea. De braadpannen heb ik net nog vervangen, er kwam op 1 bepaalde plaats beschadiging. En dat hebben we liever niet met die anti aanbaklaag. Nu staan de pannen nog altijd in elkaar in de schuif, maar ik leg er zo'n soepele placemat tussen zodat de ene pan, de andere niet meer kan beschadigen. Als het aan mijn man lag kocht hij als bijna chef kok pannen van le creuset of de meyere. Die eerste zijn loodzwaar en de tweede vind ik zooooo duur maar volgens hem hoeven we dan voor dd rest van ons leven geen nieuwe meer te kopen.

 13. Ik heb een pannenset van BK en die gebruik ik nu 4 jaar zonder problemen. Ja, ze zijn niet meer zo mooi en netjes als toen, maar goed.. dat vind ik niet meer dan logisch. Het was toen een set die in de aanbieding was omdat het uit het assortiment ging. Mijn koekenpannen zijn van Tefal en daar ben ik toch minder tevreden over. Ik heb veel goeds gehoord over de koekenpannen van Ikea. Misschien die eens proberen.

 14. Ik gebruik de favorit inductie pannen van ikea en ben er heel tevreden over . Ze zijn goed schoon te houden, betaalbaar. Ik heb 1 pan van bk en vindt hem tegen vallen: duur en niet handig.

 15. Ben het helemaal met Ernie eens. Wij zijn verslaafd aan onze CRAFOND pannen. Wat een genot om hier mee te kokkerellen. We hebben deze nu 8 jaar. De dubbele pan, waarvan het deksel meteen een koekenpan is gebruiken wij het meest voor in de oven voor stoof- en braadgerechten. Met het extra glazen deksel is het ook nog eens een fijne kookpan. En op tafel staat het ook heel mooi. Misschien nog een leuk idee voor Ernie, we nemen dit setje altijd mee op vakantie omdat je dan een koekenpan, kookpan en zelfs een oventje bij je hebt. Omdat de dubbele pan heel snel gelijkmatig en overal even heet wordt kun je zelfs op een gaspitje een brood bakken. We hebben sinds kort ook de Crafond ovenschaal die ook als pan te gebruiken is op ons gasfornuis. Ideaal voor zalmmoten of grotere stukken vlees die je eerst wilt aanbraden. Maar ook voor lasagna of andere ovenschotels. Eigenlijk heb je aan een paar goede pannen voldoende en het scheelt een hoop ruimte en afwas in de keuken. Overigens hebben hiernaast we nog wel enkele koekenpannen en ook de sauspan van Crafond. Wij vinden ze niet allen erg mooi, maar misschien is dat persoonlijk, maar ze zijn echt fantastisch om mee te werken.

  • Ik word nu wel heel nieuwsgierig naar die Crafond pannen. Het lijkt me bijvoorbeeld wel superhandig dat je de deksel op twee manieren kunt gebruiken!

 16. Goedkoop is niet noodzakelijk duurkoop bij pannen. Mijn ex kocht 10 jaar geleden een setje pannen voor 100 euro en die zijn allemaal nog heel. Ik heb zelf heel oude pannen die nog van mijn moeder geweest zijn. Ik mishandel ze vreselijk en dat is te zien. Ik laat ze droog koken en op de grond vallen. En ik zet ze soms op een te grote brander. Ze hebben zo'n koperen bodem en bakelieten handvatten. Die handvatten zijn te kwetsbaar. Die bodem is zo goed als onverwoestbaar. Ik heb eens zo'n mooie fluitketel van de Hema gehad ( zo'n Lapin ) en die was binnen no-time stuk. Er was een gaatje ontstaan in de aluminium bodem.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder