8 verrassende ideeën voor oude panty's recyclen!

Oude panty's recyclen

Oude panty's recyclen kan op minstens 8 manieren!

'Je broekje rafelt helemaal,' wees ik mijn jongste dochter aan. Ze droeg een soort wielrennersbroek onder haar rokje.

'Dat is mijn panty!' antwoordde ze. 'Er zat een ladder in, dus nu draag ik hem als een kort broekje onder mijn rok!' legde ze uit. Vervolgens kwam ik in het tijdschrift Genoeg ook nog tips tegen voor oude panty's recyclen.

Ik besloot op zoek te gaan naar manieren voor oude panty's recyclen.

Oude panty's recyclen

 1. Veel vrouwen hebben last van schurende dijen. Daar kun je speciale broekjes voor kopen, maar je kunt ook oude panty's recyclen! Knip het deel dat een ladder heeft eraf, en voila! Een broekje dat schurende dijen voorkomt.
 2. Een pantybeen is heel geschikt als waszakje voor panty's die je nog draagt. Of voor bh's! Kortom je kunt oude panty's recyclen tot waszakjes voor 'gevoelig wasgoed'.
 3. Recycle oude panty's tot haarelastiekjes of een haarband.
 4. Zilver sieraden schoonmaken? Dat kan met een oude panty die je eerst even vochtig maakt.
 5. Oude panty's zijn ook heel geschikt voor de finishing touch na het schoenen poetsen. Gebruik de panty om je schoenen glans te geven.
 6. Recycle een oude panty tot een meegroeiende anti-slakkenhoes voor courgettes en pompoenen.
 7. Oude panty's recyclen tot een goede aanvulling voor je medicijnkastje kan ook! Je kunt ze gebruiken als mitella of als drukverband.
 8. Heel actueel: trek een breed stuk pantybeen over je mondkapje, en de effectiviteit stijgt naar 80,2%! Dit staat zelfs in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde!
 9. Je kunt ze ook gebruik maken als touw/draad om dingen aan elkaar te binden. Bijvoorbeeld in de tuin.
 10. Maak er geurzakjes van. Gewoon wat lekkere kruiden in een been doen, goed vastknopen aan twee kanten en voila Een geurbuiltje voor in je linnenkast.
 11. Gebruik ze als vulling voor kussens.

Mijn dochter Teuntje maakte armwarmers van een kapotte panty toen ze twaalf was!

panty

Met dank aan onder andere Genoeg, lente 2021, Zero Waste Week, en WikiHow

Heb jij nog leuke aanvullende tips voor oude panty's recyclen?

Vergelijkbare berichten

27 reacties

  1. Hahaha nee het was 48 jaar geleden toen ik voor het eerst bij mijn schoonouders kwam! Veel huizen in dat buurtschap hadden dat voor de buitendeur! Het was gewoon simpel met een rechte steek gebreid. Ik kan het niet, ben net als jij.

 1. Toen ik kind was gebruikte mijn moeder nylonkous aan de binnenkant van lange broeken om ze langer mee te laten gaan. Als de stof van een broek bij de knieen of de kont wat dunner werd naaide ze er nylonkous aan de binnenkant in. Nylonkous is heel sterk en zo kon een broek langer mee. Mijn moeder had geleerd voor coupeuse en was hier heel handig in.

 2. Heel effectief om dode insecten te verwijderen van de auto.
  Ook koop ik altijd 2 dezelfde panty's. Ladder? Dat been eraf knippen. Dat ook doen bij panty 2 en je hebt weer een nieuwe; alleen dubbel broekje.
  Inderdaad zoals eerder genoemd. Als filter. Bijv slaolie na het bakken van de oliebollen. Over de stofzuigermond als er weer eens een oorbel kwijt is in het hoogpolige tapijt

 3. Ik draag (en droeg) nooit panties. Zogauw het te koud is voor blote benen draag ik een voetloze maillot. Stuk duurder dat wel maar gaan jaren mee.

 4. Mijn gordijnen zitten in de was. Ik heb de haken laten zitten. Gordijn van boven bij elkaar gepakt, pantybeen of pantykousje erom en wassen maar.

 5. Best wel goede tips zeg. Soms steek ik echte geurzakjes gevuld met lavendel in mijn kussensloop. Echter niet zo leuk als je het zakje samen met je kussensloop en lakens per ongeluk in de wasmachine steekt en het zakje dus opengaat. Dan denk ik dat een kous nog beter is.
  Wij hebben thuis grote witte watertonnen om het regenwater van het dak op te vangen. Wij gebruiken dan een nylon kous die in de ton zit en aan de wateringang (dus waar het water in de ton stroomt) om het water proper te houden.
  Ik had ook reeds gehoord dat het uitstekend is om schoenen mee te poetsen maar ik wist niet dat het ook prima is voor juwelen. Dat moet ik toch even uittesten.

 6. Ik gebruik (wel nieuwe) bij het maken van gehaakte knuffels. Met de vulling in een bovenaan dichtgeknoopte panty is het veiliger voor kleine kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.