Reacties

Opruimtip: creëer meer ruimte in je keukenkast — 27 reacties

 1. Ja: gebruik de binnenzijde van kastdeuren.
  Aan de binnenzijde van de meterkast zitten kleine bakjes voor lampen, stoppen ed. Er hanht zo'n ophangprullenbakje van i.kea, die je ook als emmer kunt gebruiken. Dat is de poetsemmer, Erin zitten de ramenwisser, hukpstukken stofzuiger, dweil ed.

  Nog eentje: De ruimte boven de WC is in principe loze ruimte: hang daar een kastje en je kunt al je WC- rollen, verbandtrommel, maandverband enz kwijt.

  Een spiegelkastje als spiegel in de badkamer vind ikook handig.. Neem dan wel gelijk een hoge, daar past meer in.
  Keukenkastjes zou ik bij een nieuwe keuken ook door laten lopen tot net onder het plafond ;met dan een plint erboven).. Dus lange kastjes, of misschien zelfs een dubbele rij bovenkasten. Wat heb je immers aan de loze ruimte boven de keukenkastjes? als je er dingen op zet wordt het alleen maar vies en het oogt rommelig.

  • Wat een goede tips! Die van de ruimte van de wc doen wij: boven de wc staan planken, en daar hebben we de schoonmaakspullen en dergelijke opstaan.

   Onze keukenkastjes zijn niet tot aan het plafond, maar de plinten aan de onderkant zijn tegelijkertijd lades!

   Maar de binnenkant van kastdeuren gebruiken heb ik nog niet! Bedankt dus!

 2. Wat een leuke kleur kast zeg!!! En het is net of ik bij mijn oma in haar kastje kijk....Die verzamelde ook van die leuke kop en schotels!
  Wat ik zelf heb gedaan is aan de binnenkant van mijn kelder ( te trap loopt daar boven langs) spijker aan de traptreden getimmerd en daar hangen diverse dingen aan; vergiet, zeef, stamppotstamper en andere grote opscheplepels die niet in de bestekla passen.
  Dit scheelt aanzienlijk aan ruimte in de keukenkastjes en staat ook wel gezellig als je de kelderdeur open doet!

 3. Bij de kringloop kwam ik voor 95cent een rekje tegen op bootjes, dat verdeelt een keukenkastje nu in de legdelen, op de bovenste passen precies theedoosjes. Staat leuk en is handig.

 4. Handig! Planken zijn inderdaad altijd een goede methode, soms ook leuk achter de bank, die je dan iets naar voren zet. Op die plank kun je dan heel gemakkelijk een lampje, je kopje thee of wat anders kwijt.

 5. ik heb een kast onder de trap, daar zaten maar een paar planken in en dus kon ik er weinig kwijt, ik heb er een paar extra planken ingemaakt en de ruimte onder de trap daar kon ik geen planken kwijt , dus heb ik bij de kringloop een paar simpele en heel goedkope kleine kastjes en wijnkistjes gekocht voor een paar euro en daarmee nog meer opbergruimte gecreerd in de kast, in de wc en douche heb ik een wijnkistje opgehangen boven het toilet en daar liggen de wc rollen in, een heel goedkope oplossing en met een beetje verf kun je ze aanpassen aan je interrieur.

 6. Wat staat dat gezellig, die kast met kopjes! :-) Ik krijg meteen ideeën. Ik heb een heel mooie kast met 2 vitrine-gedeelten. Hierin heb ik mijn verzameling fifties glaswerk staan. Die valt echter nauwelijks op vanwege de bruine, houten achtergrond en plankjes. Misschien is het wel heel mooi om het hout aan de binnenkant een kleurte te geven! Ik ga er eens over nadenken.

  Ik heb mijn dubbele spoelkast (1 m. breed) een tijd geleden van een plank voorzien. Daar heeft het keukenlinnen nu z'n plek gekregen en daardoor had ik in een andere kast ineens een zee van ruimte over. En dat voor maar een paar €'s.

  Goeie tips staan er bij de reacties. In mijn meterkast valt ook nog wel wat ruimte te creëren, denk ik.

 7. Mijn tip: als je veel moet opbergen gebruik dan als het even kan één systeem.
  Dat geeft rust.
  Ooit heb ik voor mijn atelier de Blokker leeggekocht en alle stapelbare kratjes die er stonden met geel deksel meegenomen.
  In diezelfde tijd had Zeeman koelkastdoosjes met dezelfde kleur geel deksel en elke Zeeman die ik tegen kwam liep ik binnen in de hoop daar nog een paar van diezelfde kleur te vinden.
  In de kratten zitten mijn bolletjes wol en lapjes en andere grotere materialen.
  In de Zeeman bakjes heb ik alle knoopjes en kralen en gespen en ander klein spul.
  Het was toendertijd wel even een uitgave, maar ik heb er nog steeds veel plezier van.
  Jammer genoeg zijn er in de loop der tijd en twee verhuizingen verder wel een paar kratjes gesneuveld en het model is nog wel te koop, maar de fluo deksels vind ik foeilelijk, dus als ik het nu zou overdoen zou ik compleet transparante kratjes nemen

 8. ps cd kasten zijn overigens ook ideaal om kop en schotels in tentoon te stellen.
  Ik heb een hele rij Bennos van Ikea staan waar in de vakjes om en om cds en snuisterijtjes en handwerkjes staan (zoals de beertjes die ik van de week op mijn blog heb gezet)

 9. Wij hebben maar heel weinig bergruimte in huis, dus de bovenkastjes in de keuken komen al tot het plafond. De oude bovenkastjes hangen in de ruimte waar de wasmachine staat. De meterkast hebben we onlangs voorzien van plankjes, zo hebben we er een heuse voorraadkast bij... We hebben nog niet zo lang een nieuwe verwarmingsketel, een veel kleinere dan we hadden. In die ruimte komen ook nog planken.
  In jouw mooie kast kun je ook nog kleine haakjes schroeven in de achterwand, zodat je een deel van de mooie kopjes kunt ophangen... Idee?
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

 10. In onze meterkast is een klein plankje gemaakt omdat onze stofzuiger er niet in paste. Nu hij iets hoger staat past het wel. Ook heeft Joh in een kast een plank bijgemaakt om de ruimte goed te benutten. Jou kast is ook prachtig met die lieve kopjes. Er staat 1 bij die ik ook heb.

 11. Wat leuk gezicht met deze mooie kopje en schotel erin. Ik vind vitrine kast heel mooi van kleur. Dit heb je heel goed gedaan. Helaas is bij ons te klein voor. IK ben ook gek op. Bij ons keuken is veel te klein. We hebben geen grote appartement. Dan kun je niet veel kwijt in onze huis. Wat fijn voor jou dat meer ruimte heeft. Fijn weekend.

 12. In de jaren van het drukke gezin had ik in alle kasten extra 'verdiepingen', handig.
  Kleren en handdoeken strak opgerold en op de overloop stond een opgeleukte plastic emmer mat alle sokken.
  Je wordt vanzelf vindingrijk.

 13. mogge Nicole
  dank je voor het bezoek aan mijn blog
  ja de herfst is mooi , ik zelf vind alle jaargetijden mooi :)
  op wandeling trof ik onlangs nog zoveel moois
  suc6 met je opruimen

 14. Sinds de kinderen uit huis zijn heb ik gelukkig overal ruimte genoeg dus bewaar teveel haha want de kasten staan wel allemaal vol grijnzzz
  Leuk geworden je kast met die mooie kopjes
  Groetjes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder