Ik kan niet meer uit de voeten

652281a4 5f0a 4e11 877c 6540272a9e64Lekker dan.

Ik rende gisterochtend het tuinpad af om 7.15, zoals elke ochtend. Maar dit keer stapte ik op één of andere kei, en verzwikte mijn enkel. Ademloos van de pijn lag ik een tijdje eenzaam op het tuinpad te kreperen, en vroeg me af hoe ik ooit weer overeind moest komen.

Toen trok de pijn genadig weg.

Toch hardlopen. Dat kan best.

‘Oh,’ dacht ik. ‘Dan ga ik nu gewoon gaan hardlopen.’

Dus dat deed ik, en de rest van de dag negeerde ik mijn voet onder het motto: ‘Als je doet alsof het er niet is, is het er ook niet.

Maar ‘s avonds zag mijn rechterenkel er toch wel heel anders uit dan mijn linkerenkel. In plaats van een ranke constructie, had ik een soort heipaal. Toen heb ik mij schoorvoetend verzoend met het feit dat ik mijn enkel blijkbaar verstuikt heb. Als een soort Quasimodo hompel ik door het huis op een paar krukken die nog in de kelder lagen.

verstuikte enkel

Het huishouden doen valt niet mee met een verstuikte enkel

Het leven met een verstuikte enkel is superlastig! Als moeder doe ik blijkbaar echt 1001 dingen op een dag, om de boel netjes, en draaiende te houden. Dat gaat nu een stuk lastiger. Een huishoudschema staat of valt bij een goede mobiliteit heb ik ontdekt. Voor het eerst in lange tijd waardeer ik het schoolsysteem, waarbij kinderen meer thuis zijn dan op school, want er lopen hier voortdurend kinderen rond die ik dingen kan vragen.

Similar Posts

37 Comments

 1. Auw, dat is toch pijnlijker dan gedacht.
  De foto’s spreken voor zich, gelukkig zijn er vast ook die je willen helpen.
  Beterschap. Hans

 2. Au, dat klinkt niet best!
  Onwijs vervelend, en het kan ook wel een tijdje duren voordat het helemaal is hersteld. Gelukkig zijn er kids die je een handje helpen.
  Veel sterkte en beterschap!

 3. Beste Nicole , je kunt nu wel fenken ach verstuikt, maar je zelf toch echt naar een dokter moeten die beoordeelt of er geen foto gemaakt moet. Ik dacht ook ooit ” verstuikt” maar er bleek een splintertje van het bot te zijn afgesprongen dat is gaan zwerven en zenuwen heeft geraakt.ik weet hoe eigenwijs je bent maar 1 die enkel moet ingetaped wotden door een fysio 2 na een diagnose door ha of zhs 3 en gewion rondhuppelen en je gezin prijzen is leuk als blogger b maar niet als mens.
  Verder moet die enkel 3 hoger liggen dan jezelf bent ivm vocht en bloed 4 moeten je krukken door een deskundige afgesteld worden en moet je pijnstillers en ontstekingsremmers krijgen anders ben je tot Pasen de ***.
  Sorry voor deze strenge ton, maar 2 fotoos et Uggs en krukken zijn voor mij geen diagnose ( en ik heb er verstand vsn). Dus meisje…… aktie.

 4. Oef, dat is minder :(

  Een ongeluk schuilt dus niet alleen in kleine hoekjes, maar ook in kei
  Gelukkig is het niet erger, dus komt gauw goed ;)

  Spoedig herstel

 5. He bah wat akelig .Ik zou je enkel toch even na laten kijken .Ik was ooit ook eigenwijs met de gedachte ach mijn pootje verstuikt ,tot ‘s avond mijn voet helemaal dik en blauw werd . Middenvoetsbeentje gebroken en in de rolstoel voor een paar weken .Kijk het even aan en anders echt naar de dokter .In elk geval wens ik je beterschap en doe rustig aan
  Groetjes Elisabeth

 6. Bereid je ook even voor op vréselijk veen spierpijn in nek en schouders, dat rond hobbelen op krukken vraagt héél veel kracht en ik weer uit ervaring dat je er hóndsmoe van wordt. En eh… hang een tasje met dingen die je lastig kunt bereiken als telefoon, zakdoek enz want je kunt er vergif op innemen dat je telefoon net ophoudt met bellen als je er nét heen gestrompeld bent.

 7. Tjonge en toch nog hard gelopen. Je bent een echte bikkel zeg.
  Hoop dat het snel weer opknapt want hinkelend door het huis heen schiet ook niet op met zoveel dingen te doen.

 8. Hoop dat je snel weer wel uit de voeten kunt.
  Mijn dochter loopt ook, en die baalt vreselijk als ze een poosje haar oh zo geliefde sport niet kan beoefenen.

 9. Sterkte!

  Een paar jaar geleden was ik een paar weken onthand. Beide armen in het rekverband. 1 gebroken andere gekneusd plus beide polsen gekneusd. Het was improviseren. Uiteindelijk lukte alles wat nodig was. Maar ik had toen niet ook nog eens m’n voet moeten verzwikken. ;-)

 10. Dank voor alle medeleven! Ik heb het advies van thuisarts gevolgd, en omdat ik nog kon lopen ben ik niet naar de huisarts geweest. Maar de zwelling is inmiddels veel minder en mijn enkel ziet er bijna weer normaal uit. Hij voelt alleen nog wat pijnlijk, dus hardlopen durf ik helaas nog niet weer te doen. Ik mik nu op zondagavond in ieder geval weer naar dansles kunnen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.