Nieuwe winterjas: houden of terugsturen?

winterjas

Ik was op zoek naar zo’n leuke lammy coat, toen ik een mooie groene winterjas tegenkwam. Hoewel hij niet eens líjkt op zo’n lammycoat vond ik hem prachtig. En na netjes mijn voorgeschreven 24 uur afkoelperiode te hebben afgewacht, kocht ik hem.

Hij voldoet aan bijna al mijn eisen voor een winterjas.

Mijn winterjas vereisten

 1. Lekker warm.
 2. Licht. Ik houd niet van jassen die heel zwaar zijn.
 3. Mooie kleur! Ik houd van groen!
 4. Iets langer, zodat ik er langer mee weg kan komen om geen kousen/tights of legging te dragen.
 5. Wasbaar in wasmachine.
 6. Geen sjaal nodig.

Helaas voldoet hij niet aan criterium 5 en 6. Het wasadvies is stomerij, en hij sluit niet hoog bij de hals.

Maar nu ben ik er verliefd op geworden, en wil ik hem graag houden! Ik vind ‘m zo mooi.

jas

Lees ook over de tussenjas!

Wat vinden jullie? Houden of terugsturen?

Similar Posts

35 Comments

 1. Prachtig en hij staat je zo mooi!
  Die wasadviezen zijn vaak erg conservatief en overbodig voorzichtig omdat de fabrikant geen klagende klanten wil. Althans, pasgeleden las ik daar iets over dat ik nu jammergenoeg niet terug kan vinden. Van heel voorzichtig wassen, zo dat al nodig is met een winterjas krijgt ie vast niets. Heb mijn trenchcoat, waar een onhandige serveerster chocomel met slagroom over kiepte ook prima schoon gekregen op het delicate wasprogramma, ondanks het stoomadvies is ie echt nog als nieuw :)

 2. Als jij hem te gek vind zou ik hem zeker houden.
  Ik was al mijn stomerij spullen met koude wolwas, ook de pakken van de man. Vervolgens stoom ik er met mijn strijkijzer al hangend de kreukels uit. Het is een werkje maar veel goedkoper dan alles stomen.

 3. Gewoon HOUDEN!

  Ik heb een “nette” wollen winterjas (zwart) voor kerk, begrafenissen, enz (als ik een rokje aanheb) en ik heb 1 sjaal erbij (ik geloof van de kringloop) dat staat ook heel verzorgd en hip zo’n sjaal dubbel slaan en dan doorelkaar halen (heb je beeld)

  Verder loop ik altijd in een spijker of andere lange broek en heb ik een warm winterjack. Omdat ik een BLOEDhekel heb aan mutsen, doe ik die sjaal op me kop als het regent.

  Kom op, je hebt nog 2 kinderen te voederen, 1 x een uitstapje naar een leuke, frisse groene jas kan best.
  En anders, ik heb nog een kist vol sjaals, ik kan er een voor je uitzoeken!

 4. Je kunt ook zo’n plastic zak kopen voor in de droger met een speciaal spulletje erin, dan stoomt die in de droger, maar ik was ook alles met Woolite op het wolprogramma en strijk het dan droog. Dan ff opborstelen, klaar is Klara.

 5. Ik vind hem je leuk staan, maar ik begrijp je “maar” als ik de open hals zie, zeker als je toch vaak door weer en wind moet fietsen naar de stad.
  Als je in de winter niet fietst, maar met de auto gaat, is dit een prima jas.

  Wat betreft wassen met winterjassen vind ik zelf altijd wat lastig, omdat ze een stuk dikker zijn en het nog maar de vraag is of ze mooi uit de was komen.

  Succes met je beslissing!

  Groetjes Lily

 6. Ik vind hem ook prachtig! Ik was ook alles wat niet mag op koud wolwas hoor.
  En een lekkere dikke sjaal erbij: klaar is Kees :)

 7. HOUDEN! Super mooie kleur en hij staat je goed. Hoe vaak was je nou je jas en bij een koude hals, kun je altijd nog gaan voor een leuke sjaal

 8. Prachtige jas. Ik vind wel dat die doorgestikte jassen met vulling en capuchon veel warmer zijn. Vooral als je
  veel fietst. En zo’n mooie stoffen jas zou ik toch liever niet zelf wassen.

 9. Terugsturen. De kleur groen (nogal ‘hard’) staat minder goed bij je teint. De blauwe rok of jurk die je eronder draagt, staat je véél beter. Ik vind de jas ook een beetje aan de korte kant.

 10. Heb je geprobeerd of je er mee kan fietsen? Ik zou hem trouwens terug sturen. Als je zoveel op de fiets zit is warmte wel zo fijn en aangezien jij niet van hoge shirts oid houdt, moet je je met een shawl redden. En die blijven niet altijd zitten zoals je wilt en heb je meteen blote huid.
  Wat het stomen betreft, ik zou zo’n jas niet zelf durven te wassen. Nu scheelt het dat het geen lichte kleur is. Dus hoeft het niet vaak.
  Lastig hoor. Ik ben ook eens verliefd geweest op een jas, hij stond me heel mooi maar ik had twijfels bij het comfort qua warmte. Met heel veel spijt terug gehangen maar die winter was ik heel blij dat ik voor een warmere jas had gekozen want het was heel erg koud die winter. Maar dat weet je niet altijd van tevoren. Al koop ik een winterjas altijd voor meerdere jaren.

 11. Ik zeg houden, hij staat je super, vooral die kleur.
  Een jas kan je sowieso goed opfrissen door hem een nacht buiten te hangen, net als wollen kleding.
  Een heerlijke sjaal zorgt dat het niet koud is rond je nek. En eventueel een praktische jas van de kringloop of een oude jas die je doordraagt voor erbij?

 12. leuke jas, ik zeg hou hem en koop er 1 bij die wel wasbaar en wat hoger gesloten is. Hier kun je niet lekker mee fietsen

  gr Roos

 13. Een jas om mooi te zijn maar niet praktisch voor als je echt de winter krijgt en ook nog eens op het platteland woont.
  Op het platteland is het altijd kouder en meer wind. Nu is het nog lekker zonnig weer maar als het min vijf is heb je niets aan warmte met deze jas. Hij is veel te open.
  Ik denk dat je spijt krijgt, zeker voor die orijs als hij niet aan de voorwaarden voldoet voor een goede winterjas.

 14. Wat een leuke jas! Staat je echt heel goed! Ik zeg: houden!!!
  Eventueel nog een warme shawl erbij voor als het echt koud is, maar van stevig doorfietsen krijg je het ook warm hoor!

 15. Ik zou hem houden, koop een mooie dikke sjaal (of twee) voor om je hals. Wassen lekker voorzichtig zelf doen alleen de was in de machine en lage temperatuur delicaat programma. Hou je oude dikke jas of koop er een bij bij de kringloop voor als t serieus hard gaat vriezen. Af en toe moet je jezelf iets gunnen en hoe vaak raak je nou echt verliefd op een kas????

 16. Oh no, ik zou m zeker houden, hij staat je geweldig! Dan maar een lekkere sjaal om je nek, alhoewel ik wel van een frisse nek houd voor mezelf.
  De kleur is ook echt prachtig, als ik een zekere marie was zou ik zeggen hij sparkt ontzettend!!

 17. Hij staat je echt super, ik vind het een hele toffe kleur. En voorzichtig wassen kan heus geen kwaad, je gooit hem toch niet elke week in de was?
  Maar waarom wil je geen sjaal om?

 18. Als je die jas mooi vindt dan moet je hem houden, maar geen enkele jas kan aan iedere eis voldoen. Ik zou met die jas aan niet regelmatig fietsen b.v. Dan komt er een zadel in te staan van achteren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.