5 Netflix afknappers

netflix afraders

Ik ben dol op Netflix Nederland.

Maar inmiddels heb ik een aantal series die me doen denken aan van die hele luxe bonbons:

Je neemt er een hapje van, en dan valt het toch tegen.

En dan zit je met een doosje aangevreten bonbons.

Daarom een overzichtje van mijn ‘aangevreten’ Netflix series : )

1. The Mist van Stephen King

Ik had me verheugd op deze serie, want ik heb het boek The Mist gelezen en de film gezien. Maar wat viel dat tegen zeg. Het ene karakter was een nog groter wandelend cliché dan het andere. De racistische politie agent, de puber-die-het moeilijk-heeft-met-zichzelf, de ik-kan-prima-voor-mezelf-zorgen-hoor-vrouw. Blegh. Na 1 aflevering ben ik afgehaakt.

2. The Fall seizoen 3

Omdat mijn man en ik het eerste en tweede seizoen hadden gekeken, leek het niet meer dan logisch dat we het derde seizoen ook keken. Maar ik was de helft vergeten, waardoor ik het verhaal niet goed snapte. En vervolgens leek het begin op een slechte aflevering van Grey’s Anatomy. We hebben de eerste aflevering niet eens afgekeken.

3. Glow

Glow speelt zich af in de jaren 80 en gaat over vrouwen die boksen. Ik was dan ook niet van plan om deze serie te gaan kijken. Maar op een dag had ik niets te doen en besloot ik de serie een kans te geven. Maar verder dan aflevering 1 ben ik nooit gekomen. Het verhaal boeide me gewoon niet genoeg.

4. Chesapeake Shores

Deze kreeg ik voorgeschoteld op basis van andere series die ik had gekeken. Het is een cliché serie over een Amerikaanse familie met al hun strubbelingen. Ik had voortdurend het gevoel: ‘Been there, done that, got the t-shirt’. Na 1 aflevering ben ik afgehaakt.

5. Top of the Lake

Aan Top of the Lake ben ik twee keer begonnen. De tweede poging heb ik bijna het hele seizoen afgekeken. Maar nu weet ik dus nog steeds niet wie de moordenaar is! Top of the Lake is een goede, sfeervolle serie zonder cliché karakters.

Het spreekt dan ook niet in mijn voordeel dat ik halverwege mijn interesse verloor… Ik schaam me een beetje voor mezelf.

Samenvattend

In deze post gaf ik 5 series die beschikbaar zijn op Netflix, waarbij ik ben afgehaakt. Soms omdat het een slechte serie was, soms door desinteresse van mijn kant.

Lees ook mijn post over mijn 5 favoriete Netflix series : )

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Bij welke serie(s) ben jij afgehaakt?

Ken je New Amsterdam op Netflix? Dat is zo’n serie waarvan ik niet begrijp dat hij populair is.

Similar Posts

32 Comments

 1. We hebben de eerste twee seizoenen van Reign gekeken. Bij de eerste aflevering van het derde seizoen haakten we af. Geen zin in politieke spelletjes aan het hof.
  The 100 zijn we ook afgehaakt. De karakters van de spelers ontwikkelen zich niet en blijven standaard typen. Ergens aan het einde van het tweede seizoen afgehaakt. En er was een serie over een heks. Waarbij ik het idee heel interessant vond maar het acteerwerk compleet inspiratieloos. Dat was na anderhalve aflevering wel klaar. En kortgeleden een film met Kate Winslet. Tot nu toe vond ik alle films waarin ze speelde goed. Maar deze was zo saai dat het leek alsof het bij het intro was blijven hangen. Een verhaal over een feministische vrouw die aan het hof van Versailles een tuin gaat aanleggen.
  Er zijn ook series die ik supergoed vind of vond omdat ze afgelopen zijn: Breaking Bad, Marco Polo, The last Kingdom, Outlander, Call the Midwife.
  Ik hoop dat ze nog eens de serie Charmed op Netflix zetten :-)

  1. Ik vergeet nog een serie die wel heel erg de moeite waard is ‘Orange is the new black’. Helaas trek ik die niet vanweg de spanning in die serie. Jammer.

 2. Wij zijn denk ik het enige gezin in Nederland zónder Netflix. De programma’s die wij leuk vinden nemen we op, maar vaak hebben we te weinig tijd om alles te bekijken!

  1. Nee hoor, wij hebben het ook niet. Zijn we in ieder geval met tweeën.☺ Wij zijn ook niet van plan om eraan te beginnen, wij zijn niet zo van die seriekijkers. Een goede scandinavische of engelse detective kunnen we wel waarderen maar om daarvoor een abonnement op netflix te nemen, als dat er al te zien is, geen idee eigenlijk.

 3. The Fall vonden we toch echt wel erg goed in elkaar zitten. Tot het einde spannend.

  Gisteravond eerste 2 afleveringen van Le Foret gekeken (op Canvas) denk niet dat dat volgende week in het vervolg komt, het is het net niet en onsamenangend.

 4. Twee weken gelden hebben wij Netflix op gezegd. We kunnen nog bekijken of het wilt. ER zitten wel spannende film erbij. Het gaat de prijs wat omhoog. We kijken amper ernaar. Vaak is de serie ook afknapper om te kijken.

 5. Ik heb welgeteld 1 week (toen ik ziek was) Netflix gehad heb 1 seizoen gekeken die ik nu ook (veel goedkoper via marktplaats) gekocht heb. Mij viel het ook al op dat er heel veel opstaat maar ik toch niets leuks kon vinden. Na drie dagen was ik beter en na 7 dagen had ik nog geen fluit uitgevoerd behalve vegeteren op de bank. Bye Netflix heb een kast vol leuke films en fijne series als ik het goed vind wil ik het altijd kunnen kijken. Netflix moet gewoon een functie hebben dat je wat je niet wil zien (en nooit meer ook) niet meer verschijnt tenzij je het specifiek oproept.

 6. Ik ben nu een beetje afgehaakt bij House of Cards. De afgelopen seizoenen heb ik met veel plezier gekeken, maar ik kom niet door het huidige seizoen heen.
  En los van niet afgekeken series, het blijkt dat netflix films en series verwijderd. Samen met mijn man was ik net aan een star wars marathon begonnen en de volgende dag toen we de 2e film wilde gaan kijken waren ze allemaal weg. Dat vind ik dan wel jammer. Hoop dat ze weer terug komen.

 7. Top of the Lake vond ik geweldig! The fall vond ik helemaal niets, vooral vanwege die vreselijk lijzige manier van praten van de hoofdpersoon. Die ik trouwens super vond in x-files lang geleden ????

 8. Ik ken alle series die je noemt niet, maar ik heb eigenlijk zelf alleen maar goeie series gekeken. Misschien ook omdat ik niet zo vaak series kijk en als ik ze kijk duren ze heel lang haha :)

 9. Ik heb alleen een paar afleveringen van Glow gekeken, en dit is inderdaad ook echt mijn ding niet! Ik vond ‘The Good Place’ wel tof om te kijken bij de nieuwe dingen!

 10. Haha, twee weken geleden zijn wij begonnen met The Fall, morgenavond staat de laatste aflevering van seizoen 2 op het programma.
  What to do, what to do, gewoon verdergaan met seizoen 3?

 11. Bij de walking dead ben ik na seizoen 5 (of was het 6?) toch afgehaakt. Het was gewoon niks bijzonders meer, alleen maar herhaling van wat er al gebeurt was.

 12. Bovenvermelde series spreken me niet echt aan en heb ik nooit bekeken. Nu ben ik helemaal overtuigd om ze niet te bekijken haha. Ik ben afgehaakt bij een serie zoals Once Upon a Time en Pretty Little Liars.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.