Nieuwe gordijnen in mijn kantoortje

Nieuwe gordijnen

Ergens in een stoffig stoffenzaakje, in the middle of nowhere, dat werd opgeheven kwam mijn moeder een rol gordijnstof tegen die ze kon kopen voor een prikkie. Eenmaal thuis vroeg ze of ik daar geen gordijnen van zou willen. Mijn moeder kan goed overweg met haar naaimachine namelijk. Het was een soort jute-achtige stof.

Lap stof aan een touwtje

Nou was ik best tevreden met mijn creatieve gordijn, dat bestond uit een lap stof die ik aan een landelijk touwtje had vastgemaakt. Omdat het gordijntje vrij kort was, stond er een oude schoolplaat van Jezus onder om lastige zonnestralen tegen gehouden.

Maar ik sta open voor nieuwe inzichten, en nu heb ik dus heuse gordijnen.

En ik moet toegeven dat het inderdaad een stuk netter staat.

Ben je nieuwsgierig naar de oorspronkelijke look? Die vind je hier.

Hema gordijn

Lees ook mijn post over gordijnen voor dakramen!

Similar Posts

9 Comments

 1. Ik verwacht bij jou juist altijd kleur en bloemen dus vond de eerste beter bij je passen. Maar het zijn nette gordijnen!
  Ik naaide met moeder’s hulp gordijnen voor de studio en dochter’s slaapkamer in gewone gordijnstof van de Kwantum. Was niet duur zijn leuk geworden :)

 2. Ik klikte op de lege plek van de foto en toen kwam er een popup met de foto.
  Mooie gordijntjes, netjes. Soms moet je je werkplek, of ander deel van je huis opfleuren met wat nieuws. Fijne badlakens en badmatje in de badkamer, nieuw dekbed en kastje op de slaapkamer. Voor het luxegevoel in je eigen huis.
  (niet te vaak,dan werkt dat niet meer)

 3. Ik wilde andere gordijnen voor mijn slaapkamer en mijn voordeur. Maar kon nergens de kleur vinden die ik wilde en in sommige gevallen waren het maar dunne lapjes die niet voldoen , want bij mijn voordeur en slaapkamer heb ik nog steeds enkel glas en het lijkt er niet op dat mijn woningbouw vereniging daar iets aan gaat doen. Bij de stoffenwinkel waar ik wel vaker kom adviseerde de verkoopster mij om voor meubelstof te gaan. Die is dikker, verduisterend en valt super mooi.
  In de kleur die ik graag wilde was de stof voor de helft van de prijs, nog steeds niet heel goedkoop, maar goedkoper dan kant en klaar gordijnen die net niet de goede kleur hadden en van dunne stof waren. Dus dat maar gedaan en wat ben ik er blij mee. Een hele mooie kleur, ze vallen mooi en houden licht en kou tegen.

 4. Netjes geworden! Geweldig dat het genoeg was voor je ramen, en mooi gemaakt met die band er omheen. Wat ga je nu doen met het oude rode ‘gordijn’?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.