Netflix tip: The Silence

Netflix Silence

Samen met mijn man keek ik de film The Silence op Netflix. Tsja, wat zal ik er eens van zeggen. The Silence heeft een spannend verhaal, maar de film vond ik nogal suf. Hieronder mijn review.

The Silence: waar gaat het over

In The Silence is er weer eens iets vreselijks aan hand met de wereld. Dit keer geen zombies zoals in The Walking Dead. Ook geen geheimzinnig verschijnsel waardoor iedereen spontaan zelfmoord pleegt zoals in The Birdbox. Nee, in The Silence gaan we er allemaal aan door een soort buitenaardse vleermuizen of zo. Gelukkig zijn ze wel blind, dus als je nou gewoon heel stil bent, dan overleef je het misschien wel. Of niet natuurlijk. Geen garanties, of alleen tot aan de deur.

In The Silence leer je als kijker een tienermeisje kennen dat recent doof is geworden. Dat komt goed uit, want daardoor kent het hele gezin gebarentaal. Ze besluiten te vluchten naar het platteland omdat het daar natuurlijk stiller is dan in de stad. Onderweg komen ze uiteraard problemen tegen, die ze overwinnen, waarbij niet iedereen het overleeft.

Trailer The Silence

Hieronder de trailer van The Silence.

Mijn conclusie over The Silence

De film The Silence is een standaard verhaal, en eerlijk gezegd vond ik er weinig aan. Het is allemaal nogal tam en voorspelbaar. Ik geef deze film een 6, en vind hem vooral geschikt als je echt niets beters te doen hebt. Op IMDB krijgt hij zelfs maar een 5,2. De film valt in het horror/thriller genre, maar valt qua horror best mee.

Wie van dit genre houdt kan beter naar The Birdbox kijken. Deze film is ook te zien op Netflix, en is een stuk beter.

Eerlijk gezegd vind ik het knap dat ze van het toch best spannende gegeven zó’n suffe film hebben weten te maken. Als horror film schiet The Silence echt te kort.

Praktische informatie over The Silence

The Silence is te zien op Netflix.

N.B. The Silence wordt ook vergeleken met A Quiet Place, maar die heb ik niet gezien. Lees ook mijn post over zombie series.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips! en mijn post over je Netflix account delen.

Similar Posts

5 Comments

  1. Haha, ik zou al niet enthousiast worden van deze film, maar met jouw recensie word ik dat al zéker niet. Mooi overslaan dus!

    1. Ja, trailers zien er vaak spannend uit vind ik. En dan met die spannende voice over. Maar soms is de trailer helaas het leukst van de hele film.

  2. Ach, nou ja. Leuk tijdverdrijf toch? Maar ik ben Netflixloos en ik voel nu niet echt de aandrang om meteen een abonnement te nemen ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.