Reacties

Moestuin 2018 — 20 reacties

 1. Wij hebben ook een moestuin. Naast het huis gelukkig, ik denk niet dat ik het zou kunnen opbrengen om steeds naar een volkstuin te gaan. Nu doe je elke dag even wat. Hoewel het echt mijn man's hobby is. Mijn taak is meer het koken en ook vaak invriezen van de boontjes, broccoli etc. Dit jaar ook aardappels. Wat een mooi frame voor de boontjes !

 2. Ha,ha, ik vind het wel knap dat als hij gisteren alles gezaaid heeft het vandaag dan al met zoveel blad boven de grond staat.????

 3. Ik vind dit zo'n fijne tijd van het jaar. Iedereen is weer lekker in de tuin bezig en het weer is er ook nog eens perfect voor. Hopelijk hebben jullie een goede oogst dit jaar!

 4. Ik heb een hele grote tuin en in het verleden wel een moestuin gehad met aardappels, boontjes, tomaten en natuurlijk aardbeien. Nu zaai ik alleen nog maar bloemen en vooral veel zonnebloemen.
  Heb jij ook een bloementuin ?

 5. Ik heb een paar moestuinbakken, wat fruitstruiken en een kruidenhoek. Ik vind het helemaal leuk. Al is het met die warme droge dagen heel veel water geven. Ik vind werken in bakken heel fijn omdat het zo goed te overzien is. En veel opbrengst op een klein stuk. Verder maken we serieus werk van de composthoop. Moest vandaag water hebben, want ook die mag niet te droog worden. Laatst met een emmer en schepje schapenmest geoogst bij schapen in onze wijk. Mest voor op de composthoop. Dat was leuk :-) Ze dachten dat ik voer kwam brengen want ik had een emmer en dat rammelde door het schepje. Een schaap (zijn altijd de bruine die zo toegankelijk zijn) gaf steeds kopjes en wilde voortdurend geaaid worden. Ook toen ze al wist dat ik geen voer had. Ik voelde me net een boerin :-)

 6. Leuk, ik heb helaas geen tuin maar probeer wel veel op mijn balkon te laten groeien. Ik heb vandaag aardbeien verpot, komkommerplanten geplant en tomatenplanten geplant. Laatste twee zijn allemaal van de AH moestuintjes actie.

 7. Oh ik ben benieuwd hoe dat gaat, zelf heb ik aardbeien, cherrie tomaat, tomaat, radijs, wortel, parisian wortel, rucola, zonnebloem, komkommer en lente ui. En vandaag nog eens rucola gekocht en aubergine

 8. Wij hebben helaas geen tuin maar wel een mooie vensterbank dus we zijn de zaadjes aan het opgroeien van cherrytomaat, wortel, radijs en zonnebloem. Het worden al mooie plantjes dus ik denk dat we ze van 't weekend bij mijn ouders in de tuin zetten.

 9. Een moestuin heb ik niet, wel kippen. Mijn moeder is vorig jaar overleden en we hebben haar huis aangehouden, inclusief de kippen. Nu leggen die kippen supergoed en krijgen wij dagelijks zeker 15 eieren. Maar ik weet niet meer wat ik er mee aan moet. We geven ze weg (en vragen lege eierdozen retour) en ik gebruik ze zoveel. Geklutste eieren, quiche, gekookte eieren, spiegeleieren, eieren in de nasi, enzovoorts. Verkopen zie ik niet zitten, want voor mijn werk ben ik dagelijks weg. Een eierautomaat aan de weg mag niet van de gemeente. Weet jij een oplossing?
  Groetjes, L.

 10. Lijkt mij hartstikke leuk om te hebben. Naast het feit dat we hier niet zoveel plek hebben in de tuin, heb ik niet elke avond tijd om alles te besproeien wat wel een must is met dit hete weer. Super dat jij het allemaal wel zo netjes bijhoud. Ziet er goed uit!

 11. hier ook een moestuin! Rode kool en broccoli zijn supermakkelijke planten, die gaan het zeker goed doen. Ik heb ook erwtjes geplant, niets lekkerder dan zelf gedopte erwtjes. En verder groenten die je niet in de winkel vindt of die erg duur zijn zoals yacon, palmkool, zeekool, brave hendrik, oerprei, en natuurlijk allerlei verschillende soorten tomaten die je niet in de winkel vindt.
  En zoete aardappel doet het bij mij ook elk jaar goed. En van die bonen om te drogen, voor in de winter: yin yang boontjes en paars zwart gevlekte, superorigineel en hoge opbrengst. ha, en aspergeboon!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder