Reacties

Mentale schijf van vijf: 1ste hulp bij stress en somberheid? — 10 reacties

 1. Ik vraag me alleen af waarom overal regeltjes voor worden verzonnen. We weten allemaal wat er niet goed is, maar doen het toch. Als je aan jezelf wil werken heb je die regeltjes niet nodig.

 2. Het is inderdaad wat 'vaag'. En wat betreft die beweegnorm denk ik dat die ook weer voor iedereen anders is. Als je snel moe bent, is een kwartier bewegen per dag misschien al een topprestatie, terwijl voor een ander een uur geen probleem is... Tweeënhalf uur per dag zie ik hier trouwens staan. Is dat niet héél erg veel? Ik dacht dat dat per week was.
  Verder denk ik dat deze vijf principes altijd goed zijn om een beetje toe te passen. Lockdown of niet;). Maar voor mensen die écht mentale problemen hebben, zal het niet genoeg zijn en dat vind ik het gevaar van dit soort dingen. Soms heb je gewoon hulp nodig.

 3. Ik denk dat dit prima werkt voor mensen met af en toe een dipje. Sowieso is bewegen altijd goed maar bij dat 2 en half uur bewegen haak ik zeker af. Neuroloog zegt half uur lopen is al goed. Ben voor het gemak helemaal met hem eens.
  Ga mijzelf vandaag wel dwingen om de deur uit te gaan. Heb vriendin gevraagd of ik morgen op de koffie kan komen en ik was welkom. Praten (in mijn geval bloggen over je problemen helpt echt. En waar ik zelf erg van overtuigd ben is GEEN suiker en gezond eten en zeker niet teveel.

 4. Interessante topic! Een belangrijk onderwerp waar wij allemaal wel eens mee te maken hebben. Mensen zijn tegenwoordig meer somber, door natuurlijk de vrijheidsbeknotting, het coronaverhaal. Omdat ze geen oplossingen zien, en er (veel) angst is. De media maakt het er al niet beter op.

  En die schijf van vijf is een supergoed idee, vooral als je het zelf niet meer weet. Wat ik vooral belangrijk vind is de structuur en regelmaat, dat doet een ieder goed. Ik ga meteen kijken!

 5. Ik ga me niet aan zo'n schijf houden. De ene dag misschien wel, de andere niet. Als er dwang achter zit, dan is het niets voor mij.

  Love as always
  Dimario

 6. “Vandaag was een Moeilijke Dag," zei Pooh.
  Er was een pauze.
  "Wil je erover praten?" vroeg Knorretje.
  "Nee," zei Pooh na een tijdje. "Nee, ik denk niet dat ik dat wil."
  "Dat is oké," zei Knorretje, en hij ging naast zijn vriend zitten.
  "Wat doe je nu?" vroeg Pooh.
  "Niets eigenlijk," zei Knorretje. "Maar ik weet wat Moeilijke Dagen zijn. En ik wil daar meestal ook niet over praten, op zo’n Moeilijke Dag.
  "Maar weet je," vervolgde Knorretje, "Moeilijke Dagen zijn zoveel makkelijker wanneer je weet dat er iemand voor je is. En ik zal er altijd zijn voor jou, Pooh."
  En Pooh zat daar zomaar wat te zitten, terwijl die stevige, betrouwbare Knorretje zwijgend naast hem zat, te bengelen met zijn korte beentjes.... En Pooh bedacht dat zijn beste vriend helemaal gelijk had.

  Laten we allemaal zo vaak mogelijk een Knorretje zijn voor wie ons nodig heeft in deze bijzondere tijd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>