Waarom staan er tijdstippen in agenda’s?!

agenda tijdstippen

Waarom staan er zo vaak tijdstippen in agenda’s in agenda’s?!

Zeventig procent van de agenda’s valt bij mij af omdat er tijdstippen in staan.

Tijdstippen in agenda’s: Waarom?!

Ik ben immers geen huisarts, tandarts, kapper etc. die elk half uur een andere afspraak heeft. Nou zou je kunnen zeggen:

‘Dan negéér je die tijdstippen toch!’

Maar dat voelt zo slordig. Die tijdstippen hebben iets dwingends, dat ik niet goed kan negeren.

Daarom voor mij alleen agenda’s zónder tijdstippen.

Maar zeker voor mensen die graag een verticale indeling willen in hun agenda is dat lastig.

Verticale agenda’s Hema

Hieronder twee verticale agenda’s van de Hema, die fijn zouden zijn als ze maar geen tijdstippen hadden:

Screenshot 2021 12 10 at 11.31.18

Screenshot 2021 12 10 at 11.31.27

Tot slot

Voor mensen met een digitale agenda is dit natuurlijk geen enkel probleem. En gelukkig biedt mijn Moleskine XL ook alles wat ik zoek in een agenda.

Leestips: Eenvoudig leven agenda en Dagagenda.

Similar Posts

17 Comments

 1. Ik koop al een paar jaar een klein agendaatje van de Hema voor 1 euro. Dat is voor mij goed genoeg. Alleen, nu met de lockdown kan ik geen nieuwe kopen, want online staat dat je ze alleen in de winkel kunt kopen. Ik moet dus wachten tot de lockdown voorbij is voor ik mijn agenda kan kopen. Onhandig, maar ja…

  1. Je kunt je HEMA filiaal gewoon bellen om je bestelling door te geven of zelfs bij de winkel vragen dan komen ze met diverse producten naar je toe en kies je ter plekke. Hoef je niet te wachten tot het einde van de lockdown.

 2. Ik zoek juist altijd een papieren agenda met tijdstippen. Ik krijg maar geen overzicht met een digitale agenda en heb veel werkafspraken op een dagen dan werkt een goed overzicht het best. Ik heb ook al jaren dezelfde, al is de prijs wel behoorlijk gestegen.

 3. Je wil het formaat van een buroagenda met de inhoud van een zakagenda, dat matcht niet idd voor de meeste gebruikers.

 4. Ik heb precies hetzelfde probleem met bestaande agenda’s. Ik krijg de zenuwen van die tijdstippen. Mijn oplossing is dat ik afgelopen jaar mijn planner/agenda zelf maakte. Beviel zo goed dat ik ‘m voor 2022 ook maar weer zelf heb gemaakt. Zónder tijdstippen uiteraard;).

 5. Ik gebruik een agenda met tijdstippen. Want als je een afspaak hebt om 16.30. Is dat toch duidelijk dag overzicht.
  Verder is mijn leventje toch een van de klok .Rust ,regel maar en reinheid :)

 6. Ik gebruik al jaren geen agenda meer maar als ik er 1 koop dan is het de meest simpele die er bestaat. Hoe duurder de naam hoe duurder de agenda. Net als vroeger met die schoolagenda’s meer plaatjes meer euro’s.

 7. Ik vind het wel prettig, heb er nu een van de HEMA en kan zo handig tijden dicht blokken met een markeerstift. Geeft mij overzicht.

 8. Ik heb de deskplanner van de hema. Je kunt zelf de data invullen. Geen tijdstippen. En elke week ruimte voor to do en notities. Hij is wel wat groot om mee te nemen. Dat doe ik dan ook niet. Daarvoor gebruik ik mijn Google agenda, die ik ook deal* met mijn gezin. O ja, de planner is verticaal, dat vind ik fijn. *creatief van de ondertiteling maar dit moet ‘deel’ zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.