Moleskine XL: 3 x waarom ik telkens weer bij deze agenda uitkom

moleskine xl

Elk jaar rond november, als mijn Moleskine agenda haar einde nadert, denk ik bij mezelf: ‘Ik wil eigenlijk wel eens wat anders!’

Maar uiteindelijk kom ik toch altijd weer bij dezelfde Moleskine XL uit…

En dit is waarom.

Waarom ik telkens weer voor een Moleskine XL kies

  1. Het formaat is precies goed. Niet zo groot als een A4, maar ook niet te klein.
  2. De indeling is perfect voor mij. Enerzijds heb ik namelijk ruimte nodig voor notities, anderzijds heb ik een agenda nodig. Dus wat is dan beter dan een agenda met links de dagen van de week, en rechts gelinieerd papier voor notities?!
  3. Een Moleskine XL haal ik zonder gène uit mijn tas. Het is een neutraal ogende agenda, met klasse! Om de één of andere reden tover ik liever niet zo’n Pip agenda uit mijn tas. Die vind ik stereotyperend, en doet me denken aan het etiket van de King Louie vrouwen. Dan liever een neutrale Moleskine.

Zijn er ook redenen om níét voor een Moleskine te kiezen?

Jazeker! In de eerste plaats is hij best saai! Altijd maar dezelfde zwarte cover… Goedkoop is hij bovendien ook al niet. Ik ben toch zo’n 20 euro kwijt aan deze simpele agenda. Bij de Action of Hema zou ik veel goedkoper uit zijn.

En tot slot zijn de pagina’s van een Moleskine enigszins doorzichtig, en krullen ze om als ze gebruikt zijn.

Tot slot

Ondanks de 3 nadelen, wegen de 3 voordelen toch zwaarder.

Ik koop mijn Moleskine XL met ‘soft cover’ altijd bij bol.com. Ik betaal dan met de cadeaubonnen die ik heb verdiend met de asr Vitality app.

Zie ook mijn agenda 2023

Wat voor agenda heb jij voor 2022?

Similar Posts

7 Comments

  1. En hoe heerlijk als je dan in zo’n nieuwe, nog lege, agenda mag schrijven. Ik werk met een digitale agenda, maar ik werk daarnaast met een papieren planner. In de agenda zet ik afspraken (en die heb ik altijd bij me, dus dat is handig). Als ik mijn planning voor de week maak, zet ik de afspraken uit mijn agenda over én zet ik andere taken voor die week erin, zoals huishoudklusjes, enz. Die staan dan weer niet in mijn digitale agenda;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.