Reacties

Koning Willem-Alexander interview: 9 uitspraken die mij troffen — 34 reacties

 1. Ik vond vooral de laatste uitspraak treffend: niet ingelicht willen worden over wat je kinderen uitspoken.
  Dat wil ik namelijk ook niet.
  Ik vond het een verfrissend interview.

 2. Eigenlijk zat ik meer met de interviewer Maartje Winfried de Jong. Wat een gehakkel, er kwam geen vraag vlot uit. Ik vind het een aardige en sympathieke man, maar hij laat zich teveel imponeren. Eigenlijk was het leuker geweest als Martin Waardenberg zo'n interview zoud doen.

  Too may? ik ziet er maar een URL. Dus haal zelf even de qqq er uit de voorkant af htqqqtps://www.youtube.com/watch?v=tjf5E-Ol8rs

 3. Ik ben niet per se voor of tegen het Koningshuis. Ik heb het interview niet helemaal gezien, maar geloof wel dat hij echt een koning van deze tijd is. Een betrokken man, die er voor iedereen is of probeert te zijn.

 4. Ik denk dat we dankbaar mogen zijn voor zo'n koning. Je kan van een koningshuis vinden wat je wilt, maar ik heb het idee dat we in ons land beter af zijn dan in veel landen waar de landsvertegenwoordiger zijn functie met stemmen moet binnenhalen.

  • Ja, dat denk ik ook. Hij gaf ook aan dat hij het als een voorrecht ziet dat hij Nederland mag vertegenwoordigen in het buitenland. Volgens mij doet hij dat uitstekend.

 5. Wat een mooi mens is Willem Alexander geworden, ik was heel blij met zijn persoonlijke antwoorden. Dat heb ik nog nooit een vorst 'horen' doen.. Hij liet heel duidelijk zijn zwakke kanten zien, en hoe hij in zijn ambt is gegroeid.

 6. Ik ben koningsgezind en blij met ons koningshuis.
  Onze koning komt sympathiek, toegankelijk over.
  Ik heb een stukje van het interview gezien, betrokken, oprecht, echt en ontspannen kwam de koning op mij over.
  Mij raakte het meest wat hij vertelde over wat het voor een moeder betekend om een kind te moeten verliezen, in dit geval zijn moeder.
  Wat dat betreft zijn dood en verdriet aan hen niet voorbijgegaan en dat tekent een mens.
  Maar ook dat de koning zei dat ze ook de steun van het Nederlandse volk zo waarderen in blijde en droevige dagen.

 7. Hmm, dat over die knieën met hardlopen daar zit ik toevallig net mee in m'n hoofd. Ik heb slechte knieën, maar ik weet niet wie ik nou moet geloven...
  En ach, dat over Friso. Ontzettend mooi dat hij het daarover heeft, zeker nu het zo actueel is.

 8. Ik vond het ook een mooi interview. We boffen ermee dat onze koning een echt "mensch" is, en dat hij dat dus durft te tonen.
  De keuze voor deze interviewer snapte ik niet, maar die zal hij zelf wel hebben mogen kiezen neem ik aan.

 9. Ik vond het ook een mooi en eerlijk interview. Ik denk dat het goed is om een menselijke kant te laten zien ipv wat afstandelijk. Hij blijft ook een mens van vlees en bloed en iedereen begrijpt dat daar ook emoties bij horen. Hij heeft ook best veel voor zijn kiezen gehad de afgelopen jaren

 10. Zelf heb ik totaal niets met mijn eigen Koningshuis want ik woon in België en heb er totaal geen band mee. Een vorst die amper je eigen taal spreekt is nu niet echt iets om naar op te kijken, vind ik zelf. Daarom ben ik stiekem wel jaloers op jullie Koningshuis en hoe heel Nederland Koningsdag viert.

 11. Het was een mooi interview, waar Willem er prima uit kwam. Inderdaad, integer, een echt mens, met echte gevoelens. Maar eerdlijk gezegd denk ik dat het toch ook voor een deel aan de interviewer lag. Ik heb een hoge pet op van Wilfried de Jong!

 12. Ik vond het ook mooi om te zien hoe menselijk en watm hij is. Zijn moeder was altijd veel afstandelijker. Ik heb hun tocht door Tilburg ook zitten kijken en dan zie je een leuke echtgenoot en vader. Mooi om te zien ????????

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>