Reacties

Maggi mixen gezonder? — 15 reacties

 1. Vanwege coeliakie van dochter gebruik ik geen pakjes en zakjes in dit huishouden. Er zijn wel enkele pakjes zakjes potjes die je zou kunnen gebruiken, maar dan moet je echt altijd de ingrediëntenlijst controleren want ze kunnen zomaar wat veranderd hebben. Dus om het mezelf makkelijker te maken doe ik zonder de kant en klaar pakjes, en eerlijk gezegd, het is goedkoper ook. Ik maak mijn mixen dus zelf. Iets als nasimix maak ik voor meer keren tegelijk.

 2. Op vakantie nemen we heel soms een pakje. Maar ik vind het niet lekker.
  Ik gebruik thuis alleen mijn eigen kruiden. Ik heb een aardige hoeveelheid..

 3. Voor mij geen pakjes en zakjes. Het smaakt allemaal even nep en chemisch terwijl je veel lekkerder kunt koken met kruiden en specerijen. Dat hoeft niet eens veel en duur te zijn.

 4. Vanwege de dieten hier geen zakjes en pakjes. Verder mijd ik producten van Nestle. Schijnheilig praatje over water terwijl ze zelf in het gortdroge (gelukkig afgelopen maanden wel water) water uit de grond stelen en dan weer gebotteld verkopen aan de inwoners. Volgens een hoge piet van Nestle is schoon drinkwater geen grondrecht. Ze roven op meer plaatsen in de VS drinkwater uit ondergrondse bronnen.

 5. Ik ben zwaar in de minderheid ik gebruik het wel maar af en toe haha. Soms heb ik gewoon geen zin om met allerlei kruiden etc in de weer te gaan en met zo'n zakje is het ook snel klaar.

  • Ja, dat vind ik dus ook wel... Ik weet dat pakjes en zakjes een slechte pers hebben maar het is toch wel heel handig dat alle kruiden handig bij elkaar in zo'n zakje zitten.

 6. Sinds ik ook de 'gezonde hype' volg, om af te vallen, gebruik ik geen pakjes en zakjes meer. Ik voeg ook zelden zout toe, sinds ons gezin uitgebreid is met Mini-man. Als ik om wat voor reden dan ook naar een pakje of zakje grijp, vind ik mijn eten helemaal niet meer lekker! Nee hoor, voor mij geen pakjes en zakjes meer. Lekkerder én goedkoper.

 7. Je weet gewoon, zodra je gebruik maakt van een pakje, heb je geen invloed op de inhoud. Er zitten ongelooflijk veel e-stoffen etc in. Het kiezen voor koken met pakjes en zakjes is voor mij echt meer vanuit gemaksoogpunt. Wel merk ik, dat ik er in de laatste jaren bewuster op ben geworden en het steeds meer mijd.

 8. Wij aten al vrij puur en onbewerkt, doch sinds januari volg ik het Moermandieet.
  De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het de 1e weken overweldigend was, maar ik wist niet dan biologisch eten zo heerlijk was, groenten... echt lekkerder.
  Wat wel zo is, makkelijk doen betekend voor mij iets uit de vriezer pakken.
  Het is bewerkelijk en kost veel tijd daar je alles zelf moet bereiden, doch ik vind eten koken, brood bakken, geen probleem om te doen.

 9. Héél, héél soms, om bijvoorbeeld het gehakt voor de taco´s/tortilla´s te kruiden maar verder kruid ik alles zelf. Ik vind het een goed initiatief van Nestlé alhoewel er natuurlijk altijd nog veel meer redenen achter zitten dan ons gezonder te laten eten. Wat dat aangaat heb ik nooit zo heel veel vertrouwen in de voedingsindustrie helaas...

  • Ze zullen het zeker doen om er zelf beter van te worden, maar minder zout er in en meer groentes is natuurlijk wel heel positief.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>