Reacties

Kom, ik neem even een bosbad — 26 reacties

 1. Nooit van het woord ‘bosbaden’ gehoord, maar het is precies waarom ik zo graag in de natuur en vooral in een bos ben. Ik loop verder regelmatig mijn tuin in laat me inspirern. Ik ben blij dat we hier zo’n heerlijk besloten tuin hebben. Sinds dit jaar hebben we naast bruine kikkers ook groene kikkers in onze vijver. Vind ik zo leuk om ze te horen :-) Er zitten er veel in onze groene, waterrijke wijk.

 2. Ik was niet bekend met de term, maar neem er vrijwel dagelijks 1 van een half uur. Ik woon tegen De Hout, een 400 jaar oud 'park'. Dat staat echter vol met grote bomen en veel struiken, waardoor het meer een bos is. Ik loop daar bewust, omdat er meer zuurstof in de lucht zit en de lucht daar schoner is. Bomen filteren de lucht en volgens mij werkt dat goed.

 3. Ik hou niet zo van het zweverige hapinezz gehalte net als jij zegt maar het principe vind ik mooi. Ik kan me er goed in vinden en zou vaker in het bos willen wandelen.

 4. Jouw post viel me meteen op want ik ken het fenomeen niet. In tijden van stress gaat een mens steeds vaker dingen opzoeken waar hij rustig van wordt en niet zo maar voor vijf minuten. Leuke tip!

 5. Ik noem het "luchtbad" als je tussen de bomen heerlijk liggen zoals jij in je hangmat. Bv in de sauna buiten met dat mooie weer. Ik woon ook in dichtbevolkt gebied. Wel overal dichtbij...... centraal Nederland heeft ook voordelen. Fijn weekend!

  • Luchtbad... dat klinkt ook heel fijn Pakketje. En zo voelt het inderdaad ook wel als ik mijn hangmat tussen de twee bomen hang! Mooi woord!

 6. Ik snap het wel, ik neem regelmatig een strandbad :-)
  op zich word ik na een tijdje altijd een beetje overweldigd (en na een 2 weken voel ik me opgesloten als ik niet weids kan kijken) door al die ritselende blaadjes, ik ben meer van de weidse blikken en rustgevende zeeslag.....ook een echr zeebad is fantastisch.
  Happiness is idd beetje zweverig, maar ergens voel ik me daar best redelijk goed bij :-)

 7. Bosbaden spreekt me aan, ik voel me tegenwoordig meer aangesproken door de natuur dan de stad.Binnenkort ga ik kijken of er in de bieb ook boeken van Peter Wohlleben te krijgen zijn. Een informatief en liefdevol geschreven boek dat ons in staat stelt om het bos met nieuwe ogen te bekijken. Volgens de recensie die ik las.

 8. Het lijkt me een interessant boek.Ik kom zelden in bossen of in de natuur ik heb hooikoorts en in dit weer ga ik oogpijn krijgen.In de winter ga ik het zeker vaker opzoeken.

 9. Ik vind het een geweldig idee om het bos in te gaan om even te ontstressen,maar is het veilig in deze tijd?? ik woon in Den Haag en er is hier ook veel groen,parken, het Haagse bos,het zuiderpark,maar als vrouw is het niet altijd verstandig om dat te doen alleen in de natuur,dat hebben we gezien met Anne Faber,zij ging een stukje fietsen door het bos,even het hoofd leeg maken...ik was ook vorig jaar in een park en werd lastig gevallen,dus wel altijd oppassen geblazen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder