Kijktips voor februari 2020

Kijktips 2020

's Avonds als de dag erop zit, kijk ik graag samen met mijn man een serie. We hebben op vaste avonden, vaste series. Aan bingewatchen doen we eigenlijk nooit. Het voordeel hiervan is dat je lekker lang over een serie doet : )

Op woensdagavond kijken we niets.

Kijktips voor februari 2020

Hieronder een overzicht van de series die we kijken, en die ik in ieder geval de moeite waard vind.

Maandag: Grey's Anatomy.

Alweer het zestiende seizoen van deze ziekenhuis serie. De serie wordt bevolkt door sterke vrouwen die meestal de leiding hebben. Ze doen soms hele rake uitspraken over het moederschap.

Mijn favoriet is een scène waarin een arts denkt dat zijn moeder voor hem naar het ziekenhuis kwam, waarop ze zegt: 'Not everything is about you Owen! I have a life you know.'

Dinsdag: New Amsterdam

Ook een ziekenhuisserie en nogal cliché, maar mijn man vindt hem erg mooi. En ik vind hem wel gezellig, dus nou ja.

Donderdag: You, seizoen 2 op Netflix.

Over een psychopaat die zelf werkelijk niet snapt wat het probleem van zijn gedrag is. En het rare is, ik vind hem sympathiek. Als kijker krijg je een direct kijkje in zijn gedachtegang, en die is op zijn manier nog logisch ook...

Vrijdag: The Outsider, een serie van Stephen King.

Een kind wordt vreselijk vermoord, en een lokale huisvader en football coach wordt opgepakt voor de moord. Maar hoewel zijn DNA overal op de crime scene te vinden is, was hij tegelijkertijd ook ergens anders. Rara hoe kan dat? Wat begint als een soort whodunnit, verandert gaandeweg in een science fiction/horror achtig scenario. Laat dat maar een Stephen King over.

Zaterdag: Sex Education seizoen 2 op Netflix, en omdat het weekend is nog eentje: Unbelievable. Ook op Netflix.

Sex Education is origineel, sympathiek en ik geniet van het prachtige Engels van Gillian Anderson. Er zitten wel een aantal expliciete seksscènes in, maar die zijn doorgaans zo klunzig dat het weer functioneel is.

Unbelievable

Unbelievable gaat over een meisje dat verkracht is in haar eigen slaapkamer. We hebben pas 2 afleveringen gezien, maar de titel Unbelievable verwijst geloof ik naar de manier waarop de politie met de zaak omgaat.

Zondag: Supernatural en Servant

Op zondag kijken we na onze wekelijkse dansles graag een aflevering van Supernatural en Servant. Die laatste serie duurt maar 30 minuten.

Supernatural is een humoristische en originele serie over twee broers die bovennatuurlijke wezens bestrijden. Denk aan weerwolven, vampieren en nog veel meer. De serie onderscheidt zich van suffe series als Lucifer omdat Supernatural de spot met zichzelf en de maatschappij drijft.

Servant

Servant is een serie van Apple TV. Een vrouw verliest haar baby, en om haar te troosten geven ze haar een levensechte pop. Maar ze gelooft vervolgens dat dat haar kind is, en ze huren zelfs een nanny in voor de pop/baby. Maar dan wordt de pop ineens een echte baby. Het is me nog niet duidelijk wie er nou het engst is. De nanny of de ouders... Er komen ook steeds nieuwe vragen bij. Zoals: 'Wat hebben de vader en de broer gedaan met de baby?'

Lees ook mijn True Blood review.

Welke serie(s) kijk jij op het moment graag?

Similar Posts

14 Comments

  1. Unbelievable heb ik ook gezien. Het is wel een serie die even blijft hangen. Momenteel kijk ik naar The Stranger. Nog maar 2 afleveringen gezien maar ik vind het alvast spannend en ben benieuwd om verder te kijken!

  2. Je hebt een leuke opsomming gemaakt, maar voor mij is het een ramp om series of films te kijken, meestal haak ik na de helft of omdat ik dan onrustig word. Hans

  3. Ik kijk ER en ben fan van Call the midwife. Verder het jouraal en af en toe een documentaire. Het laatste wat ik gevolgd heb is Tygo in de psychiatrie en het geheime dagboek van Hendrik Groen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.