Reacties

Kerstmis idee 11 Ideeën voor Kersttradities — 61 reacties

 1. Leuke tradities! Wij gaan altijd uitgebreid ontbijten met dingen die we normaal niet echt eten met ontbijt door de week. De kerstwandeling met 2e kerstdag doen we ook en een film is ook vaste prik. Verder doen we leuke spelletjes en natuurlijk gezellig samen eten

 2. Die wandeling lijkt me eigenlijk wel een mooie om in te stellen. Wij hebben we een aantal tradities: zo koop ik elk jaar een nieuwe bal voor in de boom en eten we elke 1e Kerstochtend een lekker kerstontbijt met croissantjes, stol en een gekookt eitje. En Kerstavond is voor eten met het gezin. Hoewel dat dit jaar ff anders loopt, maar het geeft toch een soort vastigheid. Vind ik wel prettig.

 3. Wij doen eerste kerstdag een museum(jaja er is echt nog één museum open op eerste kerstdag)en we hebben elk jaar een bijzonder kerststalletje.
  Dat begon toen de kinderen jong waren, kerststal gemaakt met lego, van playmobile, poppen, van barbies, van boeken, van conservenblikken....elk jaar wordt er wat anders bedacht. We doen niet aan een boom, wel aan uitgebreid ontbijt. Verder ook geen uitgebreide kerstmaaltijd, want we zijn met kerst weg dus makkelijk eten heeft de voorkeur. Wel feestelijk gedekte tafel.

 4. Goede tips heb je neergeschreven!
  Ik werk 4 dagen vanwege de valling van de kerstdagen ,dus deels is de invulling afhankelijk van werk ik met kerst of oud en nieuw en welke diensten heb ik.
  Wij gaan naar schoonmamma, ik bereid eten voor, de tweede dag naar zus
  Gelopen wordt er zeker, al is het maar een uur!
  Voor ons geen opsmuk en verplichtingen, doch fijn tijd met elkaar doorbrengen!!

 5. Sinds een aantal jaren doen wij hier niet meer aan kerst, maar ik ben nu wel bezig om 'eigen' tradities te maken voor het Yule feest. Ik heb het hier 'in de groep gegooid' :-) Ze willen graag dat ik een bepaald soort koekjes bak in maanvorm. Ik heb een groot goudkleurig bord op tafel met kerstballen en spul uit de natuur (tamme kastanjes, denneappels enzo), heel veel waxinelichtjes. Voor het warm eten zal het waarschijnlijk een ovenschotel worden waarin iig pompoen en vegan kaassaus zit. Verder denk ik aan spelletjes of een leuke film kijken. De mannen hier zijn er verder niet zo mee bezig, dus het is heel relaxed. Het is meer iets van mij en ik vind het fijn om zo met het wiel van het jaar te leven en dus met de seizoenen. Na 21 december gaan de dagen weer lengen en daar kan ik zo van genieten. Van wat er buiten gebeurt, hoe het licht is, de zonsondergang, de vogels, ideeen maken voor de tuin.

 6. Ik zou het best fijn vinden om niet overal meer 'verplicht' naartoe te hoeven. Op tweede kerstdag willen mijn schoonouders altijd wandelen op het strand. Op zich leuk, maar ik heb er met mijn dikke buik even niet zo'n zin in. :)

 7. Leuk om te lezen hoe jullie het thuis doen.

  Wij zijn sinds 5 jaar ouders en vanaf het moment dat dochterlief kon knutselen, mocht ze ieder jaar een kerstbal maken voor in de boom. daarnaast heeft ze een eigen mini boom die ze helemaal zelf mag optuigen. Kerstavond vieren we het op zijn Pools, kerstdag op zijn antilaans en tweede kerstdag met vrienden. We zijn nog op zoek naar nieuwe tradities. Maar ik wacht nog even totdat mijn nieuwste baby iets ouder is.

 8. Ik vind het heerlijk om met deze dagen eens extra de stilte op te zoeken. Even wat langer mediteren dan normaal, even wat langer in een yoga houding blijven dan anders. En natuurlijk van mijn gezin genieten.

  Fijne dagen allemaal.

 9. Ha, leuk geschreven. Toevallig zijn mijn zoontje en ik deze maand begonnen met het maken van een legpuzzel. Leuk om daar een traditie van te maken.
  Ik wil schrijven dat ik eigenlijk niet zo van de kersttradities ben, maar ondertussen komt het er elk jaar op neer dat we 1 dag bij de ouders zijn en 1 dag bij mijn schoonmoeder. Ongemerkt toch een soort traditie geworden. :-)

 10. Ben gek op kerst en alle tradities die erbij horen. Wij hebben altijd een kerstmaal met de hele familie waarbij iedereen een gerechtje maakt echt super leuk

 11. Leuke tips! Ik heb dit jaar voor het eerst een adventskalender (die van Rituals) en vind het ontzettend leuk, elke dag zo'n cadeautje! Verder doen wij Tweede Kerstdag sowieso altijd wat leuks, want dan zijn we X jaar (afhankelijk van het jaar natuurlijk) samen.

 12. Tradities genoeg hier ;) Dit jaar kochten we voor het eerst een Lego adventkalender, Tobias is er helemaal gek mee, dus die zal wel terugkomen de komende jaren! O ja, en zelf heb ik elk jaar een decemberkraslot. Ik kras eigenlijk nooit, behalve in december.

  Daarnaast ook de dingen zoals wat we eten en drinken, komen elk jaar dezelfde dingen terug. Kerst is voor mij niet compleet zonder de lekkere tulband van mijn moeder, bijvoorbeeld ;)

 13. Echt een traditie hebben we niet, kerstavond vieren we gezellig met ouders - broer - zus, fondue'tje en pakjes, kerstdag is dan met tantes en nonkels, niets bijzonders maar hoeft voor mij ook niet. Gezellig samen tafelen en samen zijn is al voldoende

 14. Ik vind puzzelen altijd een heeeerlijke bezigheid met de kerstdagen, dus ik denk dan ook dat ik dat ga doen :) Mijn vriend werkt beide dagen, dus dan heb ik iets te doen om mezelf mee te vermaken ;)

 15. Hele leuke ideeën. Eerste Kerstdag ga ik naar familie. Daar gaan we altijd lekker eten. Tweede Kerstdag ga ik naar mijn schoonouders en gaan we kaasfonduen en cadeautjes uitpakken. Heb er nu al zin in!

 16. Tradities zijn altijd zo leuk, typisch en gezellig! Houd ik van. Wij hebben ook de Kijkbijbel, gewoon voor de leuk. Vroeger vertelde mijn vader altijd het kerstverhaal, vonden we intens boeiend. ELk jaar weer. En we hebben elk jaar feest met de kerk, kerstdiner bij mijn ouders en dit jaar een Winter BBQ met m'n schoonouders. En mijn zussie is op 1e kerstdag jarig, dus dat is ook altijd heel typisch! En de nachtmis op kerstavond... Ben d'r maar druk mee! Haha... Fijne dagan alvast, Nicole!

 17. nummer 8 de filmiddag hebben wij er ook in gegooid!
  we slepen het matras naar de woonkamer en kiezen 1 film reeks uit om te gaan kijken.
  vorig jaar was het lord of the rings dit jaar gaat het harry poter worden!

 18. Die kerstwandeling staat hier meestal ook wel op de planning, altijd lekker om dan even een frisse neus te halen. Daarnaast vind ik het heerlijk om met kerst echt gewoon van die typische kerstfilms te kijken. Hoort er gewoon allemaal bij.

 19. Leuk ideeën! Wij gingen altijd gourmetten, maar daar ben ik nu wel klaar mee ;) Wel lekker uitgebreid ontbijten, feestelijk dineren en natuurlijk cadeautjes onder de boom! De puzzels en kerkelijke dingen slaan we over, maar een wandeling vind ik ook een goede om in te voeren!

 20. Ik koop elk jaar een adventkalender met chocolaatjes in, en elk jaar kunnen de kinderen zich niet inhouden om hem stiekem helemaal leeg te eten voordat het kerst is. Meestal is hij de eerste week al leeg, dit is hier een soort traditie ;-)
  Leuk lijstje met ideeën.

 21. Wij hebben niet echt kersttradities, behalve dan eten bij mijn ouders en schoonouders. Dit jaar gaan we met mijn schoonfamilie buiten de deur brunchen. Ben heel erg benieuwd hoe dat bevalt!

 22. Ja leuk, I love tradities :) Toen ik klein was gingen we regelmatig naar de kerstmis om middernacht met allemaal kaarsjes, ik vond het heel spannend! Met de kids hebben we ook veel tradities, vind ik mooi.

 23. Ik kook graag samen met mijn moeder een lekker kerstmaal voor mijn gezin en schoonouders. En verder gaan we met een andere tak van de familie elk jaar lekker uit eten. Het samen zijn vind ik het fijnste aan zulke dagen.

 24. Samen een kerstboom halen en versieren. Ik maakte een DIY kerststal en legde daarbij het kerstverhaal uit (aan een peuter, misschien niet helemaal geslaagd nog maar dat komt vast!) en de feestdagen vieren wij altijd heel uitgebreid met familie van beide zijdes. Heerlijk, ik hou van deze tijd.

 25. Wij zijn niet echt gelovig, maar vinden de gezelligheid wel heel leuk.
  Heb inderdaad zo'n kalender met chocolaatjes gekocht en de kerstboom staat ook.

 26. De kerstkoekjes zijn hier intussen ook een traditie. De adventskalenders ook. En we kijken samen naar The Snowman. Verder hebben we hier niet echt vaste tradities. We genieten gewoon van de tijd samen.

 27. Vanaf dit jaar zal er elk jaar een nieuw ornament bij komen, aangezien we nu een kindje hebben. ???? Dit jaar heb ik er eentje laten maken met haar naam erop, vanaf volgend jaar mag zij er eentje uitkiezen.

 28. Wij gaan op 2 kerstdag rond de lunch altijd met onze vriendengroep naar de schaatsbaan. Daar schaatsen de kinderen en drinken wij warme chocolademelk en gluhwein. Daarna gaat iedereen weer door naar zijn familie afspraken en hebben we elkaar toch nog even gezien en gesproken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder