Reacties

Freud en de kwestie kerstkaarten versturen — 55 reacties

 1. ik stuur kerstkaartjes, geef ze af , steek ze in de bus,...........
  ik heb ze ook al via hallmark verstuurd
  * Een @->- voor jou.
  ┊ ┊ ┊ ┊ ┊
  ┊ ┊ ✫ ˚♡ ⋆。 ❀
  ┊ ☪︎⋆

  ┊ . ˚
  ✧Fijne Kerst

 2. Ik schrijf altijd zelf de kaartjes, maar meestal zijn ze niet op tijd voor de kerst (fijn dat er ook nog gelukkig nieuwjaar op staat). Dat komt doordat ik leerkracht ben en in deze tijd pas in de kerstvakantie eindelijk weer wat energie heb om mij ertoe te zetten die dingen te gaan schrijven. Maar het gaat om het gebaar, toch?

 3. Kijk, volgens mij verwoord je hier precies wat mijn probleem is met kerstkaarten sturen. Ik heb het dus ook jaren niet gedaan. Dit jaar deed ik het wel. Ik maakte zelf de tekst/kaart. Vervolgens zette ik die op de foto en liet online kaartjes ervan maken (en versturen liet ik ook aan de online mensen over, want geen zin om zelf achter postzegels aan te gaan). Twee dagen later waren de mensen die hun brievenbus leegden er blij mee. Toch leuk. Moet zeggen dat ik dit jaar vooral ook kaartjes stuurde om de mensen om me heen te bedanken voor hun steun aan mij de afgelopen periode.

 4. Ik ben van de kaarten turen, maar schrok deze keer wel weer heel erg van de prijzen van de postzegels en moet zegen dat dit me wel tegen gaat houden in de toekomst. Ik had deze keer kaarten besteld bij Kaartje2go. Met eigen foto's. Erg leuk. Ook vind ik het leuk om kaarten te mogen ontvangen.

 5. Alleen (oudere) mensen zonder internet stuur ik nog een kaartje.En in het dorp doe ik ze zelf in hun brieven bus.De anderen krijgen een e-kaart. Van kritiek trek ik me niets aan.

 6. Ik ben dol op het versturen van kaarten voor iedere gelegenheid. Kerst, verjaardag, nieuwe baan, met pensioen, geslaagd, niet geslaagd etc.
  Meestal gebruik ik oude kaarten maar ik koop ook weleens gewoon een ‘geijkte’ kaart.
  Om te condoleren gebruik ik een effen witte kaart waarop ik iets persoonlijks schrijf en bij de geboorte van een kind maak ik een kaart met een paar kleine sokjes erin.
  De mensen van de postbezorging zijn vast blij met mij: op deze manier wordt hun werkgelegenheid in stand gehouden.

 7. Wij hebben toevallig zaterdag zelf wat kaartjes in elkaar geknutseld. Ik was het eigenlijk niet van plan, maar ik heb het toch maar gedaan, maar dan voor slechts een heel beperkt groepje.

 8. Jij zegt het goed; het verlamt mij ook. Geen flauw idee waarvoor. Dit jaar niets gedaan en het voelt zo niet lekker, had het beter wel kunnen doen, maar beide opties geeft stress. en kaartjes krijgen, in de brievenbus, is zo leuk.

 9. Ik verstuur meestal wel kerstkaarten. Maar als het door omstandigheden niet lukt, ook goed. Deze keer zijn er 10 de deur uit gegaan. Dat redde ik net met mijn blessure. Het is zo het is.

 10. Ik begin al over die van volgend jaar na te denken vóór de lopende kaarten verstuurd zijn! Steevast laat ik een vriend foto's maken van een item uit één van mijn verzamelingen - eerst mooi arrangeren natuurlijk - en dan een tekst erbij bedenken. Die foto-sessie is dan in oktober of november, aansluitend de best bruikbare uitkiezen in overleg met de vakfotograaf, en die bewerkt hem dan. Met mij erbij uiteraard. Heel veel exemplaren afdrukken, en dan in december versturen. Ik heb nu al ideeën voor de komende drie jaar, minstens.

 11. Lekker doen waar je je goed bij voelt. Ik heb soms ook wel eens jaren gehad dat ik dacht "Doei, dit jaar niet zelf schrijven hoor!" Dit jaar wilde ik ze zelf schrijven, maar volgend jaar misschien toch weer via Greetz, want dan kun je alles wat geautomatiseerder doen en sneller. Fijne feestdagen Nicole! xxx

 12. Hahaha heerlijk geschreven. Ik moet zeggen dat het wel herkenbaar is, ik heb zelfs dit jaar voor het eerst geen kaarten verstuurd. Van mijn vriendin kreeg ik een kaart van Greetz en het maakt mij echt niets uit dat hij dan getypt is. Het gaat om de gedachte!

 13. Kaartjes zijn leuk.
  Klinkt gek, maar ik heb een lijst.
  Iedereen die mij vorig jaar een kaart stuurde, per post kreeg er dit jaar eentje terug.
  Zelfde systeempje hanteerde ik in de jaren daarvoor ook.
  Ik krijg steeds minder echte kaarten en verstuur er ook steeds minder.

 14. Wat schrijf je toch altijd leuk Nicole. Met een glimlach heb ik het gelezen, want dat verlammen herken ik wel. Vroeger draaide ik mijn hand niet om voor een kerstkaart of 60 (!) en inmiddels is een er al een teveel. Ik schreef ook al bij een blogcollega dat ik weer eens te laat ben en dat H. nu maar nieuwjaarskaarten heeft gekocht. Maar die liggen nu al twee dagen op tafel en moeten nog uitgepakt, geschreven en verstuurd. En waar had ik ook alweer postzegels? Zijn ze nog geldig? En hoe zit het met de adressen?Je leest het al...

  • LOL : )))) Ik herken het helemaal Rory. Nieuwjaarskaarten zie ik ook altijd als een soort herkansing, maar ook daarbij kun je inderdaad dat verlammingseffect hebben.

   Ik ben onder de indruk dat je vroeger maar liefst 60 kaarten verstuurde!

 15. Ik vind het altijd leuk om kerstkaarten te schrijven. Inderdaad met een persoonlijke tekst. Alleen wordt mijn handschrift steeds slechter hoe verder ik in mijn adresboekje kom. Zo jammer.

  • Op een gegeven moment slaat vermoeidheid natuurlijk toe... Misschien kun je volgens jaar beginnen bij Z? Dan krijgen die ook een keer een keurig geschreven kaart : )

 16. Dit jaar voor het eerst geen kerstkaarten verstuurd. Het worden er ook steeds minder die je ontvangt. Al vind ik die kerst berichten via social media ook wel wat onpersoonlijk.

 17. Kerstkaarten versturen, altijd weer een hele klus die ik het liefst uitstel.... het aantal is wel afgenomen dus het valt achteraf wel mee, maar toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder