Kerst stress? Niet voor mij.

kerst stress

Om mij heen hoor en lees ik verhalen van mensen die stress hebben over Kerst. Die stress hebben over de vraag welke make-up ze zullen dragen, of die zich zorgen maken over de puddinkjes die op tijd klaar moeten zijn omdat ze zo lang moeten opstijven.

Wat een gedoe

Bij al die verhalen denk ik:

'Wat een gedoe,' en 'Ik wil dat niet.'

Dus doe ik dat ook zo min mogelijk.

Het moet toch mogelijk zijn om Kerstmis gewoon rustig te vieren?

Jezus deed het tenslotte ook gewoon met een simpele stal.

Ik gun iedereen een stressvrije Kerst.

En lees anders even Kerststress!

Similar Posts

35 Comments

 1. Nee, nooit gehad met kerst, Jezus is wat dat betreft een goed voorbeeld.
  Was net in de buurtsuup en zag heel wat mensen, die ik normaal niet tegen kom gestrest rond rennen.
  Ik hou het simpel en ben heel blij dat de kinderen op bezoek komen en ze stellen geen eisen. Hans

 2. Hier helemaal geen kerst stress .Morgen met zijn tweetjes en als diner mikken we een pizza in de oven .Tweede dag even een uurtje of twee naar dochter en schoonzoon .Ik wens je fijne dagen met je gezin

 3. Wij krijgen morgen gasten en daar koken we lekker voor. Vanavond eten we met ons gezin vrij uitgebreid. Door een goede voorbereiding en de kookkunsten van manlief en een beetje van mezelf, geen stress. In de winkels was het ook rustig (we wonen naast Amsterdam, keuze genoeg).

 4. Ziet er prima uit bij jou. Hier ook geen stress. Terwijl iedereen zich druk loopt te maken over zijn kerstdiner, kreeg ik ineens een aanval van opruim- en schoonmaakwoede. Dus deed ik een soort vervroegde voorjaarsschoonmaak, denk ik. Ook prima;).

 5. Ik stress alleen als ik moet vliegen (helaas kom ik daar niet onderuit als ik mijn kleinkinderen wil zien) maar nooit met kerst!

 6. Hier sinds een aantal jaren ook geen stress meer, het ene jaar gaan we naar mijn ouders en het andere jaar naar mijn schoonouders. Heerlijk! Scheelt ook dat we niet meer naar kerstvieringen van de basisschool en clubs hoeven.

  Ook van het eten maken we geen werk, 1e kerstdag halen we eten en 2e kerstdagen eten we bij één van onze ouders. En zaterdag is de middelste jarig, dus daar kan ik vrijdag alles rustig voor regelen.

  Hele fijne en relaxte dagen gewenst!

  1. Oh, ik herken helemaal dat als je dat gedoe met de basisschool en kerst niet meer hebt dit enorm scheelt! Ik had een jaar dat ik vanwege 4 kinderen 40 kersthapjes voor het school kerstdiner moest maken.

 7. geen kerststress hier,gewoon lekker gourmetten,dus geen menu's bedenken en al die flauwekul eromheen,dit doen we gewoon elk jaar,en de dag erna eten we wat we over hebben gehouden,dus lekker relaxt.

 8. Tot nu toe gaat het hier redelijk stressvrij.
  Loop nog in mijn huispak en gisteren aten we pannenkoeken bij Paul met de jongetjes.

 9. Hier ook geen stress. Ik had het wel druk maar geen stress. We gingen eten met familie. Ik had in joggingpak kunnen gaan. Dat had niemand iets uitgemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.