Super kaartenrek van de Hema van 2012 + alternatieven in 2023!

kaartenrek hema

In 2012 kocht ik bovenstaand kaartenrek van de Hema.

Inmiddels is dit rek daar niet meer te koop helaas. Daarom verderop in deze blogpost een update, met goede alternatieven!

Kaartenrek Hema 2012

In de bibliotheek haal ik nog wel eens het tijdschrift 1001 Woonideeën, en daarin staan vaak van die leuke kaartenrekken. Helaas meestal rond de 100 euro, dus veel te duur. Maar een paar weken geleden had de Hema een kaartenrek in de aanbieding voor 9,95 en toen ik daar op donderdagochtend kwam had ik nog net de laatste!

Hij hangt in de keuken, en ik ben er helemaal blij mee. Ik had nog wat kaarten rondslingeren die ik ooit had gekocht omdat ik ze zo leuk vond, en die hebben nu een mooi plekje gekregen. Wat het rek bovendien leuk maakt is dat het een soort wisselschilderij is: als je het saai vindt worden, doe je er gewoon andere kaarten in!

Mijn kaartenrek van de Hema!

kaartenrek hema

Over de kaarten in het rek van de Hema

 • De twee kaarten van Good Habits en Bad Habits kocht ik geloof ik zo’n vijf jaar geleden, in de hoop mijn kinderen te inspireren.
 • De kaart met de tekst: ‘Ich bin Mutter, mich regt nichts auf,’ kreeg ik ooit van mijn moeder.
 • Evenals de kaart van de mevrouw op de stoel met de tekst: ‘Ist der Mann erst mal aus dem haus, sieht der Tag schon besser aus!
 • De kaart van Schoolidyllen kreeg ik ooit gratis in de bibliotheek
 • De bruinige foto in het midden is van mijn moeder vroeger als kind. Ze staat bij mijn oma die een koe zit te melken.
 • Linksonder is een oude verjaardagskaart.

Inmiddels zijn we heel wat jaartjes verder! En ik vroeg me af: ‘Verkoopt de Hema nog steeds zulke rekken? En zo ja, hoeveel kosten die dan?’

Hema kaartenrek 2023

Op de website van de Hema is geen rek voor wenskaarten meer te vinden helaas. Een Instax fotorek komt nog het meest in de buurt:

kaartenrek alternatief

Ook bij Xenos, Blokker en Leenbakker verkopen ze geen kaartenrekken meer.

Kaartenrek kopen

Gelukkig heeft bol.com wel kaartenrekken! Zoals deze:

kaartenrek kopen

Of deze:

kaartenrek

Maar helaas zijn deze niet zo fijn geprijsd als het rek voor kaarten van de Hema destijds. Je bent voor bovenstaande rekken minimaal 39 euro kwijt.

Staand rek voor kaarten

Overigens zijn er ook staande rekken! Die vind ik ook erg leuk, maar hebben als nadeel dat ze meer ruimte in nemen. Zoals dit rek hieronder:

Screenshot 2021 11 18 at 12.12.44

Samenvattend

Het Hema kaartenrek was destijds echt een leuk koopje! De meeste rekken kosten namelijk aanzienlijk meer. Het leuke aan deze speciale rekken is dat je er een wisselende tentoonstelling mee kunt maken. Door er telkens andere foto’s of kaarten in te zetten, verveelt het nooit.

Of neem een blogger als Bertiebo die kaarten van Roodkapje verzamelt. Zo’n rek is een prachtige manier om die kaartenverzameling tentoon te stellen.

Leestip

Ik ben ook zo blij met mijn bakkersrek van Xenos! Lees ook mijn post over Hallmark kaartjes.

Wat vind jij van kaartenrekken? Gebruik je ze?

Similar Posts

34 Comments

  1. 9,95 volgens mij! Ze hebben nog steeds wel wat witte draadmandjes e.d. maar bij onze Hema zijn de kaartenrekken op.

 1. Wat ontzettend leuk!
  Tja, ik ben erg blij met de eettafel (krijgertje van m’n tante, het ding is 25 jaar oud, ik heb er aan gezeten als ik bij haar logeerde… een ronde, houten tafel met een prachtige krullende poot. Voor haar met vier kinderen te klein, maar voor ons is hij perfect!) en met een oude kist die ik bij de kringloop vond.

  1. Leuk zo’n tafel van je tante! Ook omdat je er herinneringen aan hebt. Wij hebben een keukentafel uit het ouderlijk huis van mijn vader, waar hij vroeger met zijn 12 broers en zussen aan zat.

 2. Niet in huis, maar wel daar buiten. Daar staat nl de vlaggenmast in ons voortuintje, welke nog op ons schip heeft gestaan.

 3. Deze blog komt mooi op tijd. Ik zoek een manier om mijn foto’s mooi gebundeld ergens op te kunnen hangen, maar ik wil niet zo’n lijst waarbij je tig foto’s in één lijst kunt stoppen. Een kaartenrek lijkt me een prima alternatief! Ik had al zitten zoeken, maar deze zoekopdracht levert me vast iets op wat past bij mijn wensen.

 4. Ik heb op het toilet zo’n plastic (vinyl?) ding hangen waarin 24 (zee-)kaarten passen. Bedacht dat ik weer eens wat nieuwe kaarten erin wil. Ook in de gang hangt zo’n vinyl ding – hier een lange, met 1 kaart op een rij – net goed voor een randje tussen 2 deurposten.

 5. hahaha ja alles wordt duurder dus een kaartenrek ook. Maar er zit wel heel veel prijsverschil in.
  Wat handig dat jij hem bewaard hebt en er nog steeds plezier aan beleefd.

 6. Ik vind ze er super leuk uit zien maar ik krijg zoveel post.. ik heb een grote bak met allemaal kaarten en eens in de zoveel tijd bekijk ik ze weer en lees ik ze opnieuw

 7. Zo’n staand rek heb ik ooit gekregen, ik zie dat het best prijzig is.
  Ik heb hem op zolder staan, zit me te bedenken dat hij leuk in de kamer kan staan straks met de kerstkaarten erin.

  Bedankt voor de tip!

  Fijne dag.

 8. Om ‘Ist der Mann erst mal aus dem haus, sieht der Tag schon besser aus’ moest ik stiekem een beetje grinniken. ;-) Ik heb een plastic foto-houder hier hangen met 24 vakjes waar foto’s in kunnen. Die zou je ook voor kaarten kunnen gebruiken. Ik heb ‘m echt al 15 jaar of en ben er nog steeds blij mee. (Google maar eens op fotogordijn)

 9. Leuk zeg. Ik heb nooit zo’n kaartenrek gehad, maar ik ben onlangs begonnen met het tekenen van mijn eigen kaarten en heb voor het eerst mijn eigen kerstkaarten laten afdrukken. Wie weet heb ik zo’n leuk rekje in de toekomst wel nodig.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.