Reacties

Is jouw internet snel genoeg? — 32 reacties

 1. Sinds een half jaar hebben wij internet via glasvezel. Tot nu toe ben ik er niet tevreden over. Het is veel langzamer dan ons oude abonnement via de telefoonlijn. Er is al 3 keer een monteur langs geweest en dat heeft helaas weinig geholpen. Ik overweeg nu om een andere provider te kiezen, misschien dat dat een oplossing is.

  • Wat vervelend dat het zo tegen valt Chris! Hopelijk helpt een andere provider. Voor zover ik het had begrepen is glasvezel dé manier voor snel internet, maar zo zie je maar weer!

 2. Hier hetzelfde verhaal Nicole, tergend langzaam internet. Ik heb het idee dat het soms met golfjes binnenkomt: soms heb je direct verbinding en soms duurt het heel erg lang. Ik merk dat ik mezelf er een beetje aan aangepast heb, start de computer op en ga tussentijds wat anders doen. Maar volgens de postcode check is er hoop aan de horizon: we komen in aanmerking. Hoe het verder zal aflopen? Ik wacht geduldig af.

 3. Ik heb soms ook last van mijn eigen internetprovider. Hoe sneller het internet, hoe beter. Dat is zeker. Vorige week zijn wij bijna overgestapt naar kpn, maar uiteindelijk hebben wij toch niet gedaan.

 4. Ik zit ook bij Tele2, maar mijn internet is bijzonder traag én valt ook de hele dag om de haverklap uit. Ik kan geen telefoongesprek van 20 minuten voeren, of de lijn is intussen verbroken geweest. Heel irritant!
  Naar KPN ga ik sowieso nooit meer. Daar heb ik ooit spookrekeningen van gekregen (door een administratieve fout bij hen.) Dat is een drama geworden met incassobureaus e.d. Uiteindelijk dan toch maar betaald, maar het onterecht betaalde (honderden euro's) nooit meer teruggezien!

  • Supervervelend zeg. Traag internet en dat het steeds wegvalt. Dat gebeurt hier ook geregeld.

   Net als jij zitten wij bij Tele2. In ons oude huis in de stad hadden we echt verschrikkelijke ervaringen met Tele2. We hebben toen een maand zonder internet en telefoon gezeten.

   Nu lijkt het qua service wel wat beter te gaan.

   Van KPN ben ik ook niet zo'n fan.

 5. Daar heb ik gelukkig geen last van aangezien ik niet echt op het platteland woon. Wist helemaal niet dat daar zoveel verschil in zat. Ik vind de aanbieding van KPN inderdaad niet echt een aanbieding te noemen, inderdaad hopen dat er dan toch maar glasvezel naar jullie toe komt.

 6. Wij hebben ook traag internet en nu zijn ze een fietspad aan het leggen op de grote baan in de buurt en die trekken regelmatig de kabel kapot we hebben in totaal al een hele maand zonder gezeten en aangezien de vaste telefoon daar ook op zit::::::::::
  Groetjes Simonne

 7. Wow, hier in de stad heb ik daar eigenlijk nog nooit over nagedacht. Al wonen mijn ouders wel in een klein dorpje en daar is de verbinding ook niet altijd je-van-het. Lastig wel, nu echt bijna iedereen internet gebruikt.

 8. Hier is het internet ook niet supersnel, ik ben er inmiddels wel enigszins aan gewend, maar irritant is het soms wel.
  Het ligt er overigens ook aan wáár in huis je modem staat, of je de goede kabels gebruikt, het is afhankelijk van diverse factoren...Ik ben wel erg benieuwd of KPN z'n belofte waar kan maken....

  • Mijn ouders wonen exact 46 meter buiten de bebouwde kom. Daar ligt, riool, telefoon en stroon, gas en water. Geen kabel, geen glasvezel. Mijn ouders kijken via de schotel sinds de antenne niet meer 'mag'. Antennes zijn lelijk.. Het hele buitengebied heft uit protest de antenne laten staan. Internet moet via de telefoonlijn. Tot 6 jaar geleden hadden mijn ouders een inbelverbinding.. En geen telefoon als er iemand op internet zat.

   Mijn provider beloofd dat ze in de buurt komen van 50mbit per seconde. Wettelijk gezien is 40mbit dan voldoende. En iedereen wil een hele hoge download. Ik kijk ook naar upload. Dat is namelijk hoe snel mijn handelingen verwerkt worden. Als deze hoger is kan ik sneller mijn bestanden versturen, sneller mijn zoekopdrachten laten verwerken en sneller alllerlei data de wereld inslingeren. In de praktijk moet je heftig veel downloaden om het verschil temerken tussen 80mbit en 60 mbit.
   Bottleneck in de meeste huishoudens is de eigen modem, depc, laptop, ipad, telefoon die mogelijk helemaal niet meer dan 30mbit kan verwerken. Een soort file van data in het gedeelte van het internet waar je provider geen invloed op heeft.

  • Wat apart dat je dus best dichtbij de bebouwde kom kunt wonen, en toch verstoken bent van kabel en glasvezel. Als je ik je comment zo lees, heb jij er wel verstand van Petra!

 9. Best raar, want Nederland is het dichtstbekabelde land ter wereld, geloof ik. In ieder geval: een van de dichtsbekabelde landen. We ontvangen toch overal tv via de kabel? Of zijn er echt nog plekken (misschien enkele losse boerderijen?) die met een antenne tv ontvangen?
  Toevallig heb ik familie wonen die niet in een dorp of stad wonen. Zij heeft wat moeite moeten doen, maar haar internet is prima. En ze woont echt in the middle of nowhere. Haar internet is beter dan dat van mijn schoonfamilie in het noorden van Engeland, die in een middelgroot dorpje wonen, bij een grotere stad.
  je betaalt toch voor een bepaalde snelheid? Dan mag je toch klagen bij je provider als je dat niet haalt?

  • :( Klopt, want KPN kan wel veel beloven, maar heeft altijd een excuus waarom ze de aangeboden snelheid niet halen. En het is ook niet veel troost dat het in delen van landelijk Engeland nog erger is.
   Maar! In Engeland stappen kleine communities zelf in het aanleggen van bijv. glasvezel. Misschien is zoiets een optie, om dat samen met buurtgenoten te doen, of de lokale politiek erbij te betrekken.

  • In Nederland zijn er ook lokale initiatieven. Maar de vrees bestaat dat die nu worden ondermijnd door de activiteiten van KPN. Sommige mensen zullen kiezen voor die oplossing en daardoor niet meer open staan voor lokale samenwerking, waardoor mensen die écht afgelegen wonen en slecht internet hebben met lege handen achterblijven.

 10. ik had eerst een abonnement met sneller internet , maar toen mijn dochter het huis uitging heb ik een goedkoper abonnement met volgens ziggo dan ook een trager internet ,maar eerlijk gezegd merk ik daar weinig van , ik bespaar geld en van de nadelen merk ik helemaal niets.

 11. Sloom hier. Iets waar onze huisbaas over gaat (die boven ons woont, we huren particulier) maar niets aan wilt veranderen. Elke dag weer balen. Bloggen gaat nog, maar als vriendlief wil gamen dan ligt het internet er zo weer uit, erg fijn :')

 12. Als je een zwaarder internetabonnement hebt of neemt kijk dan ook of dat in jouw wijk geleverd kan worden. Wij hebben jaren teveel betaald omdat dat zware pakket niet in onze wijk geleverd kon worden. De provider wees ons er niet op.

  • Op zich heb ik het idee dat we met 34 euro voor onbeperkt internet per maand niet mogen mopperen. Maar bedankt voor de tip. Ik zal het voor de zekerheid eens nakijken.

 13. Ik heb online vrieger was dat wanadoo en het was goed, daarna werd het orange en nu is het online, in de haast om meer gekd te verdienen is er weinig oog meer voor de klanten. De snelheid is niet wat er wordt beloofd. De buren hebben kpn, ze zeggen dat ze er tevreden mee zijn, maar hekaas heb ik nooit de feiten kunnen achterhalen. Hebben jullie het met een programma getest wat de snelheid was en wat was daar het resultaat van. Dat is dan weer een van de geheimenisen, waarmee je een betoog niet onderbouwd,
  Gisteren hoorde ik dat ze het moeilijk vonden een avond zonder tv. Verslaafd!

  Ik blijf dus bij online, ook al omdat ik daar veel e-mail adressen heb lopen. Dta werkt lekker,mik moet er niet aan denken om die allemaal om te zetten. Zakelijk. Uwv en alle sollicutaties, de kvk en al mijn zakelijke bv dingen. Brrrr....

 14. Hier hebben wij Ziggo vroeger in Nijmegen had ik Upc.
  Ik moet heel eerlijk zijn dat ik de laatste tijd vind dat het vaak eruit lig Dan maar weer modem resetten en zo .
  Snelheid is wel oke maar geen 100 % online hier. Kabel hier in Limburg .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>