Reacties

Interview met een verzekeringsadviseur — 8 reacties

 1. Mijn man heeft financiele opleidingen gedaan en wij hebben geen adviseur nodig voor de verzekeringen. Wij hebben verzekeringen voor ons huis, de inboedel, aansprakelijkheid, levensverzekeringen, auto verzekering en natuurlijk voor zorgkosten.
  Uitvaartkosten kunnen we uit de buffer betalen en vakanties en overige spullen verzekeren we niet of zelden.

 2. Verzekeringsadviseurs kunnen nuttig zijn, ze nemen je werk uit handen (polisvoorwaarden toepassen en vergelijken). De crux zit m in hoe goed ze het doen. Zolang ik geen adviseur kan vinden die FFP gecertificeerd is, en vandaaruit kijkt naar mijn levenswensen en daaruitvolgende financiele wensen, blijf ik huiverig.
  Ik heb weinig goede ervaringen; de meeste adviseurs kennen een beperkte set verzekeringen en hebben moeite met luisteren. En ik ben niet echt gemiddeld. Er zijn uitzonderingen en die adviseurs zou ik zinvol vinden om in te huren voor mezelf. Die mensen zijn wel lastig te vinden, de AFM registratie is nogal algemeen, meer een soort minimum.
  Maar ik ben niet gemiddeld; ik werk bij een verzekeraar op dit moment (financien aldaar) en vind zaken niet gauw ingewikkeld. Dus toen ik mijn verzekeringen uitploos, kon de verzekeringsagent mijn vragen niet beantwoorden, en kwam ik terecht bij de deskundige van de betreffende verzekeraar en hadden we een goed gesprek van een uur voor we eruit waren......
  Voor veel mensen kan het prima zijn om je dit werk uit handen te laten geven. Besef dat je er voor betaalt (al is dat tegenwoordig opener dan vroeger) En besef dan dat je zelf moet sturen wat je vertelt. En dat je goed vertelt wat je wilt en wat voor jou belangrijk is. Besef dat de andere kant waarschijnlijk diverse belangen heeft, en niet alleen jouw belang. Dus blijf zelf nadenken!

 3. ja zeker ik heb mijn eigen privé verzekerings adviseur. Mijn man heeft ook een eigen bedrijf ik verzekeringen. Alleen voornamelijk zakelijke klanten en geen particulieren. En zelf ook in de verzekeringen gewerkt.
  Wij hebben dus ook de standaard verzekeringen en weten bewust wat wel wel en niet meeverzekeren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>