Ikea: nieuw de TOG-ether bundel ; )

tog-ether Ikea
Bron: youtube

Soms moet ik wel een beetje lachen om de manier waarop sommige producten worden gepresenteerd. Zo wil Ikea de wereld helpen om beter te slapen, op de Zweedse manier.

Ben je klaar om te horen wat het nieuwe, baanbrekende product van Ikea is? Houd je vast, want hier komt het:

Twee eenpersoons dekbedden, in plaats van één groot dekbed.

TOG-ether bundel van Ikea

En het heet de TOG-ether bundel. Het idee van twee éénpersoons dekbedden is gebaseerd op, hou je vast, het Zweedse idee dat twee dekbedden beter zijn dan één!

‘The TOG-ether bundle has been inspired by the Swedish sleep tradition: where two single duvets replace a double, as an established sleeping method known to ensure Swedes win at sleeping when sharing a bed. The individual is able to choose preferred weight and warmth, be as tucked in as needed and not have their duvet stolen. Therefore helping people to sleep better together when bed sharing.’

Het probleem is reëel

Op zich is het probleem van ruzie om het dekbed denk ik reëel en herkenbaar. Mijn man en ik hebben ‘s nachts ook wel eens discussie over het dekbed…. En dan over de vraag wie het dekbed van de ander aftrekt, en dus ‘meer’ deken heeft.

Wil je zo’n TOG-ether bundel kopen?

Helaas was de TOG-ether bundel maar een paar dagen te koop, namelijk op 27 en 28 januari in Engeland. Op die dag was de TOG-ether bundle verkrijgbaar voor 40 pond in plaats van 50 pond.

IKEA TOG ether bundle

Geen idee waarom Ikea de TOG-ether bundel niet is uitgebracht in Nederland. Maar op de Ikea website staat dat uit hun eigen onderzoek is gebleken dat 61% van de Britten vindt dat ze niet genoeg slaap krijgen.

Ikea promo filmpje van de TOG-ether bundel

In onderstaand filmpje vertelt Emelie Sandberg van Ikea over de TOG-ether bundel.

Mijn man en ik slapen onder een 2-persoons dekbed op twee 1-persoons matrassen.

Mijn man en ik slapen nog steeds onder hetzelfde tweepersoons dekbed. Wel slapen we ondertussen op twee aparte Emma matrassen. Dat leek me een goed idee, omdat mijn man zich nogal wild omdraait ‘s nachts en dan deint het hele matras mee. Het nadeel van de twee matrassen vind ik trouwens wel de gleuf in het midden.

N.B. Een eenpersoons dekbed wassen is veel makkelijker dan een tweepersoons versie.

Lees ook mijn posts over Ikea servies en apart slapen.

Hoe slaap jij? Op 1 of 2 matrassen? En onder een 1-persoons dekbed of een 2-persoons dekbed?

Similar Posts

20 Comments

 1. Wij slapen al een aantal jaren apart sinds ik veel pijnlijke gewrichten heb , mijn man is een hele onrustige slaper en nu slaap ik beter maar soms liggen we nog wel samen in ons bed op twee matrassen en onder een heel groot dekbed 240 op 260 groot.

 2. Ik slaap alleen in een 2-persoonsbed met 2 matrassen met een dekbed van 2 bij 2 meter.
  Ik ben ook nogal een draaitol en regelmatig vind ik mezelf terug op het andere matras.
  De spleet tussen de 2 matrassen is voor mij een ankerpunt, waar ik altijd de rechtervoet een stukje induw, iedere gek zijn gebrek zal ik maar zeggen ;)
  Ik denk, dat als je met z’n tweeën in een bed ligt, ieder een eigen dekbed wel handiger is. Eerverleden jaar iemand te logeren gehad en dat was ‘s nachts knap vervelend!

  Groetjes Lily

  1. Dat is beslist een nadeel, je hebt altijd die koude tocht tussen je in als je elkaar aan wilt kruipen. Mijn bed is 1.40m breed met een dekbed van 2 meter breed, dus áls wij samen slapen is er geen gevecht :-)

 3. Tsjonge, hoe IKEA een oeroud idee als nieuw weet te presenteren :-) Mijn ouders sliepen al op een lits-jumeaux met elk een eigen dekbed, dat was in de jaren ’80 van de vorige eeuw.
  Wij slapen elk in een eigen kamer wegens allerlei ongemakken: hij stapelt in de zomer een dik dek op zich, ik slaap onder een laken, hij wil de gordijnen dicht, ik open en daarbij zaagt hij zéker na een paar biertjes onbedaarlijk, of het hard dof zacht is, en zaagt daarmee mijn nachtrust aan flarden.
  In zijn slaapkamer staan allerlei beeldschermen, groot en klein, te knipperen en zoemen en stralen, wat ik in de ruimte van mijn nachtbevinden beslist niet tolereer. En dan schijn ik op mijn beurt hèm uit zijn slaap te houden met buikgeluiden, diep ademen en vooral (vind ik zelf vervelend) periodes van slapeloosheid, waarin ik draai en worstel en graag een boek ter hand neem.
  Dat je huwelijksconsumptie daaronder lijdt, is een fabeltje :-D

 4. Toch weer een mooie vorm van aandacht van Ikea!!
  Om het nog in ingewikkelder te maken, wij hebben een 2 eenpersoonsmatrassen en ieder een eigen dekbed, doch ik maak het bed op met een 2 pers molton en hoeslaken en slapen we onder een 2 pers laken.
  Zodoende hoef ik niet wekelijks de dekbedhoezen te wassen.
  Het laken is breed genoeg om het genot van een eigen dekbed te hebben.
  Ben je weer een beetje opgeknapt?

  1. Dat blijf ik maar horen en lezen: elke week bedden verschonen. Terzijde, hoor, maar ik doe dat maar eens per maand en dat vinden we allemaal prima hier. Na een week stinkt er nog niets, hooguit dat je eigen nestgeur er aan komt en dat vinden we zelf allemaal juist lekker ;-) Alleen met ziekte e.d. doe ik het eens extra.

 5. Wij hebben één matras met 2 dekbedden, omdat manlief een dun dekbedje blieft en ik een dik/warm dekbedje. Maar bij elkaar liggen is een stuk minder fijn dat gedoe met die dekbedden over elkaar heen. Kan Ikea daar niets eens iets op vinden: 1 dekbedhoes voor 2 aparte dekbedden!

 6. Wij hebben een bed van 1.40 breed en hebben twee eenpersoon matrasse. Daarop een lits jumeaux dekbed, dus lekker royaal. Ik heb er dan nog een paar gebreide lapjesdekens op aan mijn kant. Werkt prima. Ik ben een vrij lichte slaper en af en toe slapen we daarom apart. Ik vind die gleuf tussen de matrassen geen enkel probleem. Onze matrassen daarentegen wel. We vinden ze nog steeds aan de harde kant. Nu hebben we een dikke slaapzak open op het matras gelegd. Dat ligt heerlijk. Nu moet ik wel wat grotere hoeslakens bij kopen want die ik heb zijn aan de kleine kant voor deze constructie.
  Maar misschien ook een idee voor jullie, Nicole.
  We hadden bij L. Bakker laatste gekeken voor een opdek matras. Die waren allemaal met een schuimlaag afgedekt. Die wil ik niet want dan lig ik enorm te zweten.

  1. Nee zo’n schuimlaag lijkt mij ook niks inderdaad. Ik vind het enorm belangrijk dat het allemaal goed kan ademen ‘s nachts.

   Die slaapzak ga ik eens overwegen!

 7. 2 eenpersoons matrassen én 2 eenpersoons dekbedden. Allebei een matras wat voor ons lijf goed werkt (wel even hoog :))
  Ik ben een ontzettend lichte slaapster helaas.
  Daarom slapen we ook wel eens apart. Zeker als manlief bv verkouden is en dus zelf veel wakker is, hoest en snurkt.

 8. Helaas slapen wij hier apart omdat ik écht niet tegen het gesnurk van mijn man kan. Het lijkt me wel heel gezellig om samen in slaap te vallen en weer wakker te worden, maar een goede nachtrust is belangrijker.
  Wij hebben trouwens een bed van 1.80 met twee matrassen en twee dekbedden en ondanks dat we apart slapen liggen we daar wel regelmatig samen in hoor ;))

 9. Wij begonnen ons huwelijk met een ledikant van 1.60 bij 2.10 en 1 groot matras en 1 groot dekbed. Maar ik vond het erg lastig dat grote dekbed bij het verschonen en zo’n enorme hoes aan de waslijn. Toen zijn we overgestapt op 2 eenpersoonsdekbedden en later ook 2 eenpersoonsmatrassen (veel makkelijker te hanteren als je de matras eens wilt keren). Toen de kinderen klein waren en ‘s nachts huilden i.v.m. nachtvoeding of omdat ze ziek/bang waren sliep mijn man nogal eens op de logeerkamer omdat hij een heel lichte slaper is en eenmaal wakker geen oog meer dicht doet. Als ik een wakker kind bij mij in het tweepersoonsbed legde sliepen kind en ik zo weer verder.
  Nu onze kinderen groot zijn slapen mijn man en ik toch weer apart omdat we helaas allebei snurken (ja ik ook!). Van ons eigen gesnurk worden we natuurlijk niet wakker maar wel van het gesnurk van elkaar… Voor een goede nachtrust en dus overdag een goed humeur hebben we beiden onze eigen kamer. Maar we houden nog steeds heel veel van elkaar hoor!

 10. Wij slapen op één matras en altijd lekker dicht bij elkaar! Voor ons dus niet nodig dit dekbed. Maar ik vind het wel erg origineel gevonden!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.