Reacties

Je horizon verbreden: kan dat alleen letterlijk? — 21 reacties

 1. Ik vind het nogal snobistisch om te stellen dat je alleen je horizon verbreedt door op reis te gaan. Dat doet mij denken aan iemand die vond dat ik te lang hetzelfde werk deed en ‘dus’ geen uitdaging had.
  Uitdaging en horizon verbreden kunnen op vele manieren plaatsvinden. En het is geen moetje. Zolang jij gelukkig bent, anderen niet in de weg zit en niet vanuit angst zaken uit de weg gaat, lijkt me dat je goed bezig bent.

  N.b. Niet reizen is overigens heel goed voor het milieu 👍🏻

 2. En als je een baan hebt als vrouw. Hoorde door de jaren heen dat best vaak zeggen door dames die bijv. geen werk hadden. Ik heb door vrijwilligerswerk zoveel geleerd en meegemaakt door met allerlei nationaliteiten waar ik mee te maken kreeg. Over koken, hun land, hun cultuur, hun geloof. Daarnaast ook in een Zorgcentrum vrijwilligerswerk en ook weer zoveel meegemaakt en geleerd. Heerlijk was dat. Ook op kinderboerderij waar ik met een groep.....even opletten op mijn woordkeuze...... mensen met een beperking. Ik heb veel over mijzelf geleerd. Zag hoeveel geduld, interesse en liefde kon opbrengen . Ik zag mijzelf opeens door mijn eigen ogen ipv door de ogen van mijn vader en broer die mij maar een naar mens vonden. liefs van mij en fijne dag.

  • Er is nu inderdaad een bepaalde verheerlijking als alleen betaalde arbeid waardevol is, en je kan verrijken als mens. Als ik dat zo lees heb jij zeker je horizon verbreed met je vrijwilligerswerk Hélène.

 3. Natuurlijk is er niets mis met liever thuisblijven. Beetje raar van de persoon , om je een 'bredere horizon te gunnen', vooral dat gunnen. Spreekt vanzelf dat je kennis kunt nemen van van alles en nog wat, zonder te reizen.
  Ik hoop niet dat je een reisfobie hebt, dat bestaat , ken iemand die daar echt veel last van heeft.
  Met wel willen reizen is ook niets mis, behalve dan het milieu aspect. Onnodig om kritiek te hebben op mensen die houden van reizen of op mensen die reizen liever vermijden.
  Leven en laten leven !

 4. Dus mensen die niet kunnen reizen door bijv. een beperking of de financiële mogelijkheden niet hebben kunnen hun horizon niet verbreden? Mijn vader zat in een rolstoel door polio, maar hij had heel veel interesses en las veel en was heel intelligent. Nogal een bekrompen opmerking van die persoon en zelfs kwetsend vind ik, getuigt ook niet van brede horizon toch?

 5. Je horizon verbreden heeft weinig met reizen te maken, het is nogal een domme opmerking!
  Het kan wel samen gaan: als ik een ander land of een andere plaats bezoek, lees ik vooraf boeken over de geschiedenis, de cultuur en de bevolking van die plek/land.
  Reizen doe ik graag, de reis op zich is voor mij net zo belangrijk als het doel. Ik reis graag met de trein, liefst een stoptrein.
  Vliegreizen houd ik niet van maar mijn kinderen en kleinkinderen wonen in Australië dus soms kan het niet anders.

 6. Wat een laatdunkende opmerking. Ik zou al die reizigers niet graag de kost geven die op een strand neerstrijken en verder niets van hun vakantieland zien. Je horizon verbreden kan op veel manieren dat laten de reacties wel zien.

 7. Wat een vervelende opmerking. Ik hoopte dat we allemaal na 2 jaar corona geleerd hadden, minder op op reis te zouden willen. Ik kijk met stomme verbazing naar de lange opeen gepropte rijen op Schiphol en zonet hoor ik op de radio iemand vertellen dat er langere files staan dan voor corona. Ik hoop nog steeds dat er op een andere manier toerisme zal plaatsvinden. Dat alle massaliteit zal verminderen. Dat er meer via zoom vergadert zal worden etc. en meer vanuit huis gewerkt.

  Ik denk dat jouw horizon mooi en breed is.

 8. Die opmerking slaat helemaal nergens op. Mijn vader kwam nergens, was het liefst thuis (ik heb 't niet van een vreemde) maar hij was een ontzettend wijs mens en hij wist ontzettend veel over allerlei onderwerpen. Dus nee, ik geloof niet dat je de deur uit hoeft om je horizon te verbreden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder