Gemiddeld 25 euro per week bij de Action?

geen action meer

‘Michelle: Voor mij voorlopig geen Action-aankopen meer.’

Dat was de kop van een blogpost op het blog Porterenee.

Ik was benieuwd wat er aan de hand was met deze Michelle, en waarom ze geen Action-aankopen meer wil doen!

Michelle geeft per maand ± 25 euro uit bij de Action

Zoals zoveel mensen koopt Michelle bij de Action altijd meer dan ze van plan is. Ze gaat naar de Action om wat op zich een ‘goede reden’ is.

Bijvoorbeeld om wasmiddel te kopen.

Het probleem is dat ze zich vervolgens tot allerlei andere aankopen laat verleiden. Dit staat ook wel bekend als het Action Effect.

Alleen kopen waarvoor ze ging scheelt 240 euro per jaar

Michelle berekende dat ze per maand ongeveer 25 euro per maand uitgeeft bij de Action. Per jaar komt dat neer op zo’n 300 euro. Zou ze echt alleen maar kopen waarvoor ze kwam, namelijk wasmiddel, dan is ze per maand 5 euro kwijt aan de Action. Een besparing van 240 euro per jaar.

Maar wat blijkt?

Op die manier vindt Michelle de Action niet leuk meer.

Vandaar de titel boven de blogpost: ‘Voor mij voorlopig geen Action-aankopen meer’.

Een intrigerende conclusie.

Je vindt de betreffende blogpost hier.

Is de Action inderdaad alleen maar leuk als je kunt toegeven aan je impulsen?

Similar Posts

17 Comments

 1. Alleen kopen wat je nodig hebt bij een bezoek aan een winkel of supermarkt is niet makkelijk. Best een lijst opmaken van wat je nodig hebt en het daarbij houden.

 2. Jeetje! € 25,- per week bij Action uitgeven vind ik echt reuzeknap. Dan moet je toch na drie maanden een huis vol rotzooi hebben. Ik kan prima met lege handen de Action uitlopen. Of de Blokker. Of Ikea. Maar goed; ik houd nou eenmaal van een leeg huis.

  1. Helemaal mee eens, ik heb er ook totaal geen moeite mee de action of dergelijke winkels met lege handen weer uit te lopen.

   Ik leef ook liever in een huis zonder frutsels en rommeltjes.

 3. Vroeger kocht ik biologisch afbreekbare afvalzakjes bij Action (en die bleken wel erg afbreekbaar) en nu kom ik er nooit meer. ‘Mijn’ waspoeder verkopen ze er niet.

 4. Ik heb de action verruild voor de kringloop. Qua geld scheelt dat niet altijd heel veel, maar geef in ieder geval veel spulletjes die na een impuls koop bij de kringloop terechtkomen een 2e leven. En dan valt ook op hoeveel van die spulletjes bij de Action, Ikea etcetera vandaan komen.

 5. Ik kom er zeldzaam en sinds ik niet meer in de binnenstad woon merk ik dat S er ook bijna niet meer komt. Gelukkig maar.

  Love As Always
  Dimario

 6. Wauw, dat scheelt toch best een hoop geld. Ik herken het Action Effect wel, maar het lukt me tegenwoordig om alleen te kopen waar ik voor kwam. Scheelt toch inderdaad wel wat geld;).

 7. Oh ik ben er zeker van dat wij een pak meer per maand uitgeven aan de action.
  Maar niet specifiek aan prullen of hoe je het ook moet noemen.
  We gaan er ook langs voor onderhoudsproducten, verf, behangpapier, etc ….

 8. Ik vond de Action leuk toen ik mijn bestelling aan de deur op kon halen, jammer dat dat er niet meer is. Ik laat me ook niet zo snel verleiden ik weet wat ze hebben en wat goed is troep ik zelf zat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.