Reacties

Hondenpoep opruimen — 70 reacties

 1. Ik had altijd broodzakjes bij me en ruimde het altijd netjes op. Als we naar school wandelen ligt er zoveel poep op de stoep en in het gras! Je moet zo opletten waar je loopt, schandalig gewoon! De kinderen lopen er ook. Het is wel zo dat er hier géén bak ik speciaal voor hondenpoep wat ik ook belachelijk vind! Snap niet waarom dat hier niet staat. Heb het wel een voorgelegd, maar als antwoord kreeg ik dan dat er niemand is die het leegt. Dit vind ik voor de gemeente, maar blijkbaar denken ze daar hier anders over. Je moet het meenemen naar het en in de prullenbak gooien, maar goed dan krijg je dit dus.

  • Wat vervelend dat je serieus moet opletten waar je je voeten neerzet zeg! Dat lijkt me echt niet prettig wandelen. Wat vervelend dat mensen die poep gewoon maar laten liggen.

   Het zou toch fijn als de gemeente er toch een bak zou neerzetten. In het buitengebied zijn trouwens ook alle vuilnisbakken weggehaald. Dus ik neem het poepzakje mee naar huis.

 2. Ik vind het zo smerig. Hebben zelf geen hond maar heb al verschillende keren poep uit de banden van onze kinderwagen staan krabben. Word er misselijk van. Liefst zou ik de eigenaar het zelf laten doen, maar die is niet meer te bekennen...

  • Oh dat is helemaal vervelend Merel! Poep aan de banden. Dat krijg je er volgens mij ook helemaal niet goed af. Supervies. Ze zouden inderdaad zo'n eigenaar dat moeten laten schoonmaken.

 3. Ik woon vlakbij een groenstrook waar hondenbezitters de hond los mogen laten lopen en poep hoeft ook niet opgeruimd te worden. Ik snap beiden niet.
  Ik heb geen hond, als ik er wel een had dan zou ik de poep opruimen en ik zou zeker mijn hond niet in een stadse omgeving los laten lopen.

 4. Vorig zomer hadden wij een hond te logeren. De eerste keer dat we 'm uitlieten poepte die bij de speeltuin een natte klodder die zich niet makkelijk in een zakje liet schuiven. Ik voelde me toch een partij ongemakkelijk! Een van ons is toen terug naar huis gegaan om een schepje op te halen.

  • Brrr, jakkes. Ja dat soort poep is wat lastiger om in een zakje te manoeuvreren. Supergoed dat je een schepje ging halen. Zeker in zo'n speeltuintje.

 5. wij hebben een hond in onze straat die altijd op opritten zijn behoefte komt doen. Dat baasje is een asociaal geval -_- nu hebben we er geen last meer van omdat het baasje is verhuisd. Maar ik werk vaak aan het raam dat uitkijkt op de oprit dus ik storm gewoon naar buiten als ik het zie gebeuren -_-

 6. Met onze hond vroeger, ruimden we het altijd op. Maar ik kon me ook irriteren aan de mensen die het niet deden. Ik denk dat dat deels ook kwam omdat onze hond stront at. We kregen dat moeilijk afgeleerd, maar er lag zoveel stront bij ons in de buurt dat we haar soms weinig konden laten snuffelen. Want je weet gewoon niets van de hond die de drol uitgepoept heeft. Voor hetzelfde heeft hij medicijnen of is hij ziek.

  • En het goede voorbeeld geven helpt dan blijkbaar ook niet Irene. Je zou denken 'Goed voorbeeld, doet goed volgen'. Als je ziet dat iemand anders het opruimt, dat je dat dan zelf ook doet.

 7. Bij ons in het dorp is het echt verschrikkelijk. Mensen hier denken dat deze wet niet voor hun bedoeld is, en ook dat honden zich makkelijk zelf uit kunnen laten is hier een rare 'gewoonte' geworden

  • Oh, dat is ook een aparte inderdaad. Laten baasjes hun hond dan gewoon even los of zo? En gaat de hond dan vanzelf weer naar huis als hij gepoept en geplast heeft?

 8. Regelmatig is hier hondenpoep te vinden op straat, ik vind dit zo smerig.
  Ik heb tijd 1 of 2 zakjes aan de riem geknoopt.
  Er staan bij ons in het dorp veel bakken waar je een hondenpoepzakje uit kunt halen en in kan gooien, zelf met het telefoonnummer erop wanneer de zakjes op zijn.
  In principe ruim ik het wanneer onze hond onverwachts poept op, of ik moet in het buitengebied lopen en hij poept in de slootkant.

  • Wat hebben ze dat goed geregeld bij jouw gemeente Marrian! En desondanks laten mensen het dus toch nog liggen? Bizar. Wat zou dan wel helpen vraag je je af...

 9. Ik kan me zo irriteren aan mensen die hondenpoep niet opruimen. Als je er dan wat van zegt dan krijg je nog een grote mond terug. Wij hadden vroeger buren en de buurvrouw liet de hond telkens bij onze tuin poepen. (Buurman overigens niet) na herhaaldelijk waarschuwen heb ik de poep met een schep precies voor haar tuinhekje uitgespreid neergelegd en raad eens wie er de volgende dag instond???? daarna deed ze het niet meer.denk dat de "grote" boodschap is overgekomen

 10. Ik heb er zelf niet zoveel last van maar dat komt ook omdat ik er al een beetje rekening mee houd. Stom eigelijk bedenk ik mij nu haha. Dat ik rekening houd met iemand anders die regelt overtreedt. Zelf heb ik geen hond maar zou het altijd opruimen hoor. Ik zou mezelf namelijk ook heel vies vinden haha.

 11. Ik heb gelukkig geen hond, zegt de dame die elke dag drollen uit kattenbakken schept... Hahaha... ;)
  Ik wist overigens niet dat er zoveel handige dingen bestonden om poep op te kunnen ruimen.

 12. Aan de riem van mijn hond hangt een bij de dierenzaak gekocht plastic kokertje met daarin een rolletje plastic zakjes. Vergeten kan dus niet. Maar 9 van de 10 keer lopen wij met een tuinschepje in de hand. Onze Lola krijgt brokken van Ecostyle. Dat geeft weinig poep. De drolletjes zijn vast en die worden meteen opgeschept en in een afvoerput of een sloot gegooid. Het leuke is dat we steeds meer mensen met schepjes zien wandelen in ons dorp. Er is nog hoop voor de hoop ;-)

  • Hondenpoep kan een afvoerput verstoppen of via regenwaterriool in beekjes of vijvers terechtkomen!

 13. O ik kan me er ook zo aan ergeren.... Onbegrijpelijk dat mensen het gewoon laten liggen. Heel vaak zie ik ook mensen lopen met hun hond en de befaamde rode zakjes aan de riem, de hond poept en vervolgens loopt de meneer of mevrouw door zonder het op te ruimen..... Kansloos... Wij hebben een heerlijk plein met grasveld voor onze deur met daarvoor een groot bord verboden voor honden. Maar denk maar niet dat dat asocial mensen weerhoud om hun hond er alsnog uit te laten en de poep te laten liggen. Laatst kwamen mijn kinderen thuis met poep onder hun schoenen, aan hun broek en aan hun voetbal........

  • Wat raar dat ze de zakjes bij zich hebben maar niet gebruiken!

   En ik vind het echt erg dat zo'n speelveldje wordt verknoeit door mensen die hun hond er laten poepen. Dat is toch echt te gek. Het is juist zo belangrijk dat kinderen lekker buiten kunnen spelen.

 14. Wij hebben twee honden en ik neem ook altijd zakjes mee. Vaak poepen onze honden helemaal aan de slootkant in het hoge gras, wat ik eigenlijk vaak niet opruim..... Ik weet niet hoe je daar tegenover staat ?!

  Wat ik wel smerig vind is dat mensen het bijvoorbeeld niet op de stoep, of waar kinderen spelen opruimen.

  • Ik vind het overal smerig.Ook de slootkant wordt af en toe gemaaid- vraag eens aan de tuinman hoe lekker het is om drollen uit de grasmaaier te plukken.

 15. Vęél meer last van kattenpoep. Vooral in onze tuin!! Ik vind het zeer onterecht dat hondenbezitters een boete moeten betalen als zij de poep niet opruimen maar kattenbezitters hun katten gewoon overal vrij rond mogen laten lopen en poepen.
  Ik vind het ook zeer asociaal om de hondenpoep niet op te ruimen en toen wij een hond hadden ruimte ik het dan ook altijd netjes op.

  • Dat kan dus ook nog, kattenpoep in de tuin. Dat lijkt me zeker ook vervelend. Kun je niet van dat 'kattenschrik' proberen? Dat is te koop bij de Action.

 16. Ik heb er eigenlijk niet zo heel veel last van. Ik heb zelf geen hond. Ik vind het wel irritant als ik iemand met een hond zie, en die hond poept recht op de weg dat die zo verder loopt..

 17. Bij ons in de buurt ook. Nabij de scholen (vlakbij de ingangen en groenstroken), hoe blind kan een baasje zijn zeg. Hordes kinderen die daar lopen, vooral bij de ingangen. De kinderen kunnen in de buurt kunnen nergens fatsoenlijk een balletje trappen, er ligt altijd wel een hondenflats.

  Ook veel last van kattenpoep in de voortuin, vreselijk.

  Ik ben opgegroeid met een hond (en vele andere dieren thuis), en ruimden het ook op, toen al.

  Sorry, ik vind het heel asociaal om de poep van je hond niet op te ruimen. Ben je als baasje niet bereidt om de hondenpoep van je hond op te ruimen neem dan geen hond (is kort door de bocht, ik weet het).

 18. Het verbaasd me dat niemand hierover begint, maar ik begrijp wel waarom kennelijk de meeste mensen de drollen niet opruimen. Ze betalen immers hondenbelasting, vrij hoge in deze omgeving. Helemaal voor een 2e en 3e hond schieten de bedragen de pan uit. Dat is precies de reden waarom wij een kat en geen hond hebben. Op de stoep en op speelplaatsen en -velden voor kinderen is het gewoon ranzig, daar ben ik het mee eens, maar waar betaal je dan in hemelsnaam die hoge belasting voor? Hier kan je dan nog gratis zakjes pakken om te gebruiken, maar ik kom ook in dorpen waar dat niet het geval is en de hondenbelasting nog duurder is... echt onbegrijpelijk!

  • Wij betalen ook hondenbelasting, maar dat is geen excuus om de omgeving maar te vervuilen en de poep van mijn hond niet op te ruimen vind ik.

  • Dat vind ik ook, ik vind hondenbelasting alleen een belachelijk fenomeen. En een boete als iemand het niet opruimt van de zotte, simpelweg omdat de hondenbelasting bestaat. Waarom is er geen kattenbelasting? Die van mij doet alles op haar kattenbak, ze komt er speciaal voor binnen om dat te doen. Maar er zijn er genoeg die dat niet doen.

 19. Ik ruim het altijd op, maar waar ik mij giga aan irriteer is mensenpoep in het bos..
  Daar eet mijn hond van en gaat er in rollen..ik snap echt niet dat mensen daar hun behoefte doen of hun kinderen..10 keer erger dan hondenpoep.Ik loop meestal op maandag en dan zie je gewoon dat het zondag familiedag is geweest...overal zakdoekjes en ik doe mijn hond aan de lijn, geen doen anders.

 20. Ik zou serieus een fulltime baan kunnen hebben in 'hondenpoep opspoorder' zijn. Ik zeg er altijd wat van en sommige mensen kijken je aan alsof je gek bent. Echt zo van ... Uh serieus?!?! Jij doet iets illegaals of je dat nou leuk vind of niet, het is gewoon verboden x(

 21. Wat een grappige blog. Ik vind het ook altijd een irritatie moment als de kinderwagen , de kids of ik zelf niet goed hebben opgelet en uiteindelijk met een stokje zitten te purken. Volgens mij is opruimen een kleinere moeite dan dan ergenis die het oproept als je het laat liggen

 22. Vreselijk hondenpoep! Ik waardeer het enorm dat het is vastgelegd dat hondenpoep opgeruimd moet worden. Spijtig dat maar 40 % dit dus echt blijkt te doen...

 23. Zo smerig hondenpoep, vooral wanneer het weer eens onder de schoenen zit. Ik snap ook niet waarom mensen het niet opruimen, het is tenslotte je eigen hond. Ongelofelijk dat maar 40% dit opruim, eigenlijk.

 24. Zo bah die hondenpoep vooral op de stoep, gras op het park hoewel staat pal met verbonden voor hondenpoep maar er liggen wel. Irritant..grr...meestal zei ik ...ver weg hondenpoep...ver weg want tja ..elke keer heb ik meegemaakt de sandaal/schoenen onder de hondepoep....grrrr

  • Ja supervervelend lijkt me dat! Merel schreef hierboven ook al over het probleem van de kinderwagen met poep aan de wielen! Zeker om je die vaak in huis parkeert is het supervies.

 25. Mensen zijn echt vreselijk soms!
  Toen wij hier boven woonden, en de benedenverdieping nog leeg stond, dachten veel mensen dat er niemand woonde.
  Toen waren er veel meer mensen die hun hond op de oprit lieten gaan...
  Er is zelfs eens iemand geweest die zijn oud papier voor mijn oprit kwam plaatsen. Toen ik buiten kwam riep hij: "Sorry, ik dacht dat hier niemand woonde..." - Ja, dan mag het wel hè, als er niemand woont! pfffff

  Mooie lijst van 'hulpmiddeltjes'

 26. Ik vind hondepoep vreselijk. We hebben er hier vaak op onze stoep liggen en vind dat dit totaal niet kan maar sommige mensen vinden het blijkbaar niet nodig om het op te ruimen

 27. Hondenkak is gruwel! Ik raap altijd de drollen van m'n honden op. Met de zakjes van Action. De buurman laat steeds zijn hond op een stukje gras 20 meter van onze deur zijn drol leggen. Verder dan dat komt die hond niet. In de tuin mag hij ook al niet. En dat is een Mechelse herder. Kwaad dat ik daarvan wordt want het stinkt uren in de wind als het warmer is. Hij heeft ook al -tig keer de politie aan de deur gehad hiervoor, maar zegt dan gewoon dat het niet van hem is en lacht die mannen gewoon uit. Bah! Het is niet omdat wij honden hebben dat een ander er last van moet hebben vind ik.

  • Helemaal mee eens Pascale. Dat heb ik ook: dat ik een hond wil is prima, maar anderen moeten daar geen last van hebben.

   Wat een vervelende buurman heb je!

 28. Wat ik ook nog kwijt wil. Denken hondeneigenaars weleens aan de gemeentewerkers/stadsdiensten? Mijn zoon werkt bij de groendienst van de gemeente. Als hij de 'grastoer' heeft, zijn ze -ook met 30graden- van kop tot teen gekleed in beschermkledij, met helm en gezichtsbescherming. Omdat de stront hun rond de oren vliegt!! Bloedheet is die helm!

 29. Op de uitlaatstrook ruimen wij het niet op, dat hoeft ook niet hier. Maar anders eigenlijk altijd, behalve gisteren dus :(. Toen was ik een aantal kilometer aan het lopen met de hond, twee poepzakjes mee en meneer ging voor een derde keer zitten poepen.. wat voelde ik me rot!! Het was even niet anders, maar ik baalde flink!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder