Reacties

Hoe verwijder je honden- en kattenharen? — 30 reacties

 1. Onze hond verhaard gelukkig niet maar moet ik wel hel vaak knippen. De katten verharen wel maar gelukkig valt het kwa aantrekkingskracht op de meubels wel mee. het zijn vooral zwarte tassen en kleren die onder de haren komen. Ik heb een verbod voor de dieren op de bank en verder niet teveel zwarte kleren, dat scheelt al een heleboel.

  • Wat knap dat jij je hond zelf knipt. Is dat moeilijk? En heb je een speciale schaar? Anders zou ik dat ook wel eens willen proberen bij onze Trixie.

 2. Ik borstel mijn kat elke week met de furminator maar ik wist niet dat dat heel slecht was. Hij vindt het wel elke week een feestje. Nu heb ik een soort van zachte borstel maar dat werkt lang niet zo goed..

 3. Wij gebruiken ook de furminator voor onze zwarte labrador, de katten ragdolls verharen met plukjes dat is minder erg. Verder verwijder ik vaak de losse haren van kleding enz met een plakrol van ikea daar kun je stteds een velletje aftrekken en het plakt weer opnieuw Ik heb zelfs zo,n rol in mijn tas zitten.

 4. Lang leve mijn Australische Labradoodle, verhaart niet!
  Ideaal, zie nergens haren op de bank, terwijl hij er dag en nacht op ligt;)
  Hij verhaart net als wij, af en toe zie je wat haren liggen..

 5. Oké, daar had ik dus nog nooit van gehoord.

  Ik heb een hondenborstel om gehaakte versies van trollenmutsen te maken ;)

  Maar de haren kunnen volgens mij wel voor irritatie zorgen. Goed dat er oplossingen bestaan om ze goed te verwijderen.

 6. Toen ik nog een kat had deed ik een dekentje op de (velours!)bank als ik ging slapen of wegging, scheelt al heel wat haren. Verder de handschoenen of een vochtig doekje. Ik heb laatst bij een vriend schoongemaakt en die had een Kirby stofzuiger...wow, daar krijg je echt alles mee weg. Helaas voor veel mensen een veel te duur apparaat.

  Groet,Greet

 7. Ik wist niet dat ze daar een apparaat voor hebben ontwikkeld. Ik denk dat onze twee katten daar niet zo op zitten te wachten. Elke dag is het hier stofzuigen en in de verhaarperiode pak ik hem extra voor de plekjes waar ze slapen. Ook borstel ik ze dan ongeveer twee keer in de week buiten.

 8. Ik heb een Riesenschnauzer die niet verhaart. Die moet wel drie keer per jaar getrimd worden. Mijn langharige Dwergteckel ligt altijd op schoot. Een keer per week ga ik daar met een vlooienkam doorheen. Daar komen nauwelijks haren vanaf. Voor mijn voormalige Siamezen geldt hetzelfde. Elke week goed borstelen. Eventuele haren op stoffen meubelen wrijf je gemakkelijk weg met een vochtige zeem. Hardnekkige haren haal je goed weg met een stuk brede tape.

 9. Heb je ook een tip hoe kattenharen te verwijderen van fleecedekens?
  In de wasmaschine en droger gaan ze er helaas niet uit. Ook geprobeerd met plastic borstel en plakrollers,etc: helaas.
  Denk dat ik ze gewoon ga weggooien en geen fleece meer in huis, en ouderwetse deken op de bank als de kinderen het fris hebben, daar gaan de haren wel makkelijk van af.

  • Ik heb voor je zitten kijken Wilma, maar dat blijkt inderdaad lastig te zijn. Fleece en kattenharen zijn dol op elkaar. De beste tip die ik tegenkwam is een droogdoekje bij in de droogtrommel doen. Dat schijnt het statische effect waardoor de haren aan fleece kleven wat op te heffen. Maar ook dat blijft behelpen.

  • Ja, dat kan ook inderdaad. Het idee achter de furminator is dat je dan minder hoeft te stofzuigen. Je controleert de haaruitval als het ware meer.

 10. Ik gebruik ook de furminator voor onze Bundy, werkt ook heel goed tegen die shitzu viltklitten. Daarbij gebruik ik nog een borstel met haakjes die een scherp binnenkantje hebben, om door het vilt te snijden, mocht het er wel zijn. In de warme maanden laat ik haar scheren bij de trimsalon, in de koude maanden alleen knippen. Ik gebruik ook de rubberen handschoenen voor het bankstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder