Reacties

Nog een week eten uit de kastjes: frittata — 23 reacties

 1. Ja, omkeren is wel een truuk. Ik doe het met een bord of deksel. In Spanje bestaat er een mooie speciale pan voor, een soort dubbele koekenpan.
  Ik houd van restjeskoken!

 2. Goeie actie Nicole. Je kunt de fritata nog lekkerder maken door er wat koude aardappelplakjes door heen te doen. Dan wordt het ook nog wat steviger.
  en het omkeren gaat het beste met behulp van een grote deksel.

 3. Het is de Italiaanse variant van Tortilla. Die bestaat uit aardappels, uien en eieren. Ik doe er altijd paprika door, en evt amber groenten.
  Maar..... ik bak het in een platte, ingevette ovenschaal... niet omdraaien eruit scheppen. Heb vroeger in Zuid-Amerika gewijd, nog steeds dol op Tortilla, gazpacho, flanken con caramel, arroz con leche ( rijst met melk), die dingen zijn sinds kort hier ook een "hip" maar eigenlijk allemaal arme-lui-voedsel. Net als de Italiaanse pizza (opgebroken oud brood met restjes groente).
  Er zijn veel gerechten ook in Nederland, zoals hutspot, die ook die achtergrond hebben (hete bliksem, hutspot, bloedworst, filosoof, bankencrisis enz. )

 4. Sorry auto correctie, ....
  ik doe er ook andere groene door....
  Flanken con caramel....
  Op gebakken oud brood.....
  Bankencrisis = Balkenbrij.

 5. Ik snijd tijdens het bakken de frittata al in stukken zodat ik het makkelijker om kan draaien. Hier zijn ze gek op frittata met zoete aardappelen en courgette van eetgoedvoeljegoed. En verder rommel ik wat aan met omeletten. Je kunt er van alles ingooien dat je lekker lijkt.

 6. Dat is typisch een gerecht waar geen recept voor bestaat. Je schrijft al dat het geboren is uit armoede, alle restjes bij elkaar. Een fritata/toritlla/omelete is dus nooit hetzelfde. Het is ook lekker als je aardappelen eerst in ruim olie bakt en dan pas de rest eraan toevoegt.

  Je kan hem ook op heel laag gas en een deksel erop laten garen.

 7. Ik ben de laatste tijd niet meer zo van de eieren dus zou dit niet snel maken voor mezelf... Al moet ik zeggen dat de kaas een deel goed maakt :-D 150 gram voor mij waarschijnlijk dan haha. Knap dat je probeert uit je kastjes te eten en dan toch zulke creatieve gerechten maakt :-)

  • Ja, dit is voor mijn doen behoorlijk creatief. Ik ben niet zo'n kok, en heb een vast repertoir dat ik telkens opnieuw afwerk. Dit was echt iets nieuws!

  • Gelukkig Saskia. Ik was een beetje bang voor weer een comment uit de categorie: 'Dat ziet er uit alsof iemand het al een keer heeft gegeten!'

   Dat had ik de vorige keer met een gerecht van bruine bonen met karnemelksaus....

 8. Hier dinsdag en woensdag ook aan restjeskoken gedaan, maar dan in een pasta. De frittata ziet er nog best lastig uit. Ik betwijfel of ik hem wel zou kunnen omkeren.

  • Ik heb inmiddels de volgende tips:

   Bord er op leggen en dan keren.
   De frittata alvast in punten snijden en die individueel keren.
   De frittata gewoon maken in een ovenschaal en daarin presenteren!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder