Hoe vaak kijk jij in de spiegel?

spiegel kijkenKijk jij vaak in de spiegel?

Bijvoorbeeld ‘s ochtends om je haar netjes te maken, of om je op te maken? Of om te checken of je er netjes genoeg uit ziet om de buitenwereld in te gaan?

Toevallige blikken in de spiegel

De vraag ‘Hoe vaak kijk jij in de spiegel?’ zette mij hevig aan het denken. Want hoe vaak kíjk ik eigenlijk in de spiegel?! Eigenlijk niet zo vaak, is mijn conclusie. En als het al voorkomt meestal toevallig. Omdat ik bijvoorbeeld mijn tanden sta  te poetsen in de badkamer en een spiegel op ooghoogte hangt. Of omdat ik thee inschenk en er boven het kastje waar de theepot staat een spiegel hangt.

Make-up en haar: geen spiegel voor nodig

Make-up gebruik ik niet, dus daarvoor hoef ik niet in de spiegel te kijken. En meestal steek ik ‘s ochtends even snel zo’n handige klem in mijn haar zodat ik kan gaan hardlopen. En vervolgensl loop ik daar dan de rest van de dag mee. Dus ook voor mijn kapsel gebruik ik geen spiegel.

Wel gebruik ik zo’n klein spiegeltje dat je openklapt om mijn lenzen in te doen!

Ik kijk in de spiegel om een nieuw kledingstuk te checken!

Na veel nadenken concludeer ik dat ik vooral in de spiegel krijg als ik een nieuw kledingstuk heb. Of nieuwe schoenen. Want dan wil ik natuurlijk graag zien hoe het me staat! Daarvoor moet ik dan naar de slaapkamers van mijn dochters. Want dat zijn de enige hier in huis met een passpiegel. En dat is eigenlijk nog behoorlijk behelpen. Want er is weinig ruimte om jezelf van top tot teen te zien in hun slaapkamers.

In de spiegel kijken tijdens het sporten

Ik moet bekennen dat ik wel regelmatig in de spiegel kijk als ik op de dodelijk saaie crosstrainer sta. Die staat op het balkon, en daar staat ook een oude spiegel van mijn jongste dochter. En ik geef toe dat ik daar regelmatig met een mengeling van bewondering en verbijstering in kijk. ‘Wie is toch die zweterige vrouw die zich zo staat in te spannen op die crosstrainer,’ vraag ik me dan af. ‘Hoe is het mogelijk dat ik dat ben…’

Hoeveel spiegels heb jij in huis?

Ik heb eens even geteld hoeveel spiegels we eigenlijk in huis hebben.

 1. Spiegel in de woonkamer
 2. Spiegel in de badkamer
 3. Spiegel in de gang boven
 4. Passpiegel kamer oudste dochter
 5. Passpiegel kamer jongste dochter
 6. Klein spiegeltje voor lenzen

Zie ook mijn post over onze stalraam spiegel.

Kijk jij vaak in de spiegel? Waar gebruik je de spiegel voor, en hoeveel hangen er in jouw huis?

Similar Posts

42 Comments

 1. Ik kijk in ieder geval steeds minder in de spiegel. Make-up gebruik ik bijna nooit meer. Ik heb kort haar en was en föhn dat zo’n drie keer per week. Ik kijk in de spiegel om te zien of ik netjes ben en mijn haar goed zit. En soms om kleding te checken.
  We hebben drie spiegels, waarvan er twee in de badkamers (boven en beneden) en een hoge spiegel voor het hele plaatje.

 2. Ik gebruik de spiegel redelijk functioneel. Dus als ik mijn haren doe of als ik make-up opdoe bijvoorbeeld. Maar dan kijk ik naar waar ik mee bezig ben. Niet gewoon tussendoor. Volgens mij hebben wij 5 spiegels in huis hangen.

 3. Haha, ik kijk denk ik best vaak in een spiegel. Als ik aan het winkelen ben, even kijken of alles er nog goed uit ziet. Wij hebben drie grote spiegels in huis ;)

 4. Hier thuis best een aantal spiegels: in de badkamer, een oude passpiegel die mijn opa ooit maakte voor mijn oma en die nu in de woonkamer hangt. Voor de sier maar waar je je ook heerlijk van top tot teen in kunt bekijken, een kleintje in de wc (voor de gasten en om zelf even snel lippenstift op te doen als ik wegga), in de hal, in de logeerkamer, een kleintje in m’n poederdoos voor in de handtas en zo’n losse spiegel die aan een kant vergroot.
  Ik doe elke dag make-up op in de badkamer en doe daar ook mijn haar, waarbij ik (natuurlijk) in de spiegel kijk. Voor andere doeleinden kijk ik niet vaker dan één keer daags in een spiegel. Denk ik…..

 5. Dit is wel leuk om te lezen van iedereen. Vroeger kon ik uren voor de spiegel doorbrengen, maar dat doe ik niet meer. Ik heb zo’n deurspiegel aan de kastdeur hangen, maar die is krom getrokken. Dat is meer een lachspiegel dus. Verder heb ik geen spiegels in huis. Alleen die boven de wastafel en daar kijk ik in als ik mijn make up opdoe en soms als ik mijn haren netjes wil hebben.

 6. Tijdens periodes waarin ik niet zo lekker in mijn vel zit, kijk ik het liefst zo weinig mogelijk in de spiegel. Maar wanneer dat niet het geval is, dan ben ik soms weleens nieuwsgierig hoe ik er eigenlijk bijloop, of hoe ik eruit zie. Ik kijk daarvoor meestal niet in de spiegel, maar soms kijk ik stiekem even naar mijn reflectie in een etalageraam… Wel een beetje opletten dat ik niet betrapt word, want dat komt zo ijdel over! ;-)

 7. Opgeteld best veel. Badkamer + handspiegel om de achterkant haar te bekijken als ik klem indoe. 2 grotere 1 beneden die ik op de grond zet om hele plaatje te bekijken en boven ook een. 2 kleintjes 1 in tas andere op tafeltje naast me waar ik wenkbrauwen bekijk en bijwerk en ogen chech want ik heb snel ontstoken ogen. Make-up gebruik ik nauwelijks verder.

 8. Ha, leuk onderwerp. Ik heb een grote en een kleine spiegel op de slaapkamer, de badkamer, de gang, de wc, halletje, kamer dochter en nog wat losse dingetjes. Maar wat ik wel eens mis is zo’n tandartsspiegeltje om écht even om het hoekje te kunnen kijken in (bijvoorbeeld) je eigen gebit….

  Ik vind het heel stoer dat jij naar jezelf durft te kijken als je sport, ik zou me rot schrikken denk ik (nog meer dan als ik stil sta, haha)

 9. Ik kijk regelmatig in de spiegel. Ik kan m’n make-up en haar niet doen zonder spiegel, lijkt me ook niet zo’n goed plan ;-) Wij hebben een spiegel in de logeerkamer (waar ik bijna niet kom), in de badkamer en in de slaapkamer een losse als ik m’n gehel outfit wil bekijken. Maar deze staat bijna altijd omgedraaid omdat als ik ‘s nachts niet graag in de spiegel kijk (iets met enge films enzo ;-) )

  1. Grappig dat je de spiegel een beetje eng vind ‘s nachts. Nou je het zo zegt, kan ik het me ook nog wel voorstellen. Spiegels figureren best geregeld in enge spookfilms!

 10. Ik kijk vaker in de spiegel dan ik denk. S’ochtends met tandenpoetsen, haren kammen en make-up opdoen. Als ik mijn kleren aan trek, vlak voordat ik naar buiten ga in de gang. Als ik de badkamer in moet om de was te halen. Als ik de trap afkom omdat de spiegel daar tegenover hangt. Dus best vaak, niet altijd bewust. Wij hebben 4 spiegels in huis.

  1. Grappig eigenlijk dat veel mensen vaak onbewust even in de spiegel kijken. Ik kan me goed voorstellen dat als je de trap afloopt en er hangt een spiegel je automatisch kijkt.

 11. Wat een leuk onderwerp! Wij hebben een spiegel in de badkamer dus daar kijk ik ”s ochtends en ‘s avonds in voor mijn haar/make-up etc. Op de deur van de kledingkast zit een grote spiegel en dan kijk ik hoe mijn outfit zit. Verder hebben wij alleen in de hal nog een spiegel maar daar kijk ik bijna nooit in. Af en toe in de auto als we ergens naartoe rijden in dat spiegeltje. Valt wel mee dus vind ik.

 12. Wij hebben er twee, een grote en een kleine. Ik kijk niet extreem vaak in de spiegel, maar soms ontkom je er ook niet aan, als je ergens bent waar een spiegel recht voor je hangt. Dan is de aantrekkingskracht toch wel groot. Thuis hangt de spiegel er vooral voor het doen van make-up en haar.

 13. Goh aan dit soort dingen denk je inderdaad niet veel. Ik moet bekennen dat ik alleen in de ochtend even in de spiegel kijk voor dat kleine beetje make up en mijn haar wat te fatsoeneren (lees: poging tot). De rest van de dag zijn het meer toevallige vluchtige blikken als ik ineens een spiegel ergens tref (boven de wasbak bij de wc’s op school als ik mijn handen was etc.).

  Ik heb er ook maar 2 in huis. :)

 14. Ik hou van de spiegel en als ik er een zie dan kijk ik er graag in. Ik kan er niks aan doen. Ik decoreer mijn huis ook graag met mooie spiegels. Bij jouw huis is ook niet weinig. ;-)

 15. Ik kijk zelden in de spiegel omdat ik dan elke keer geconfronteerd word met een lelijk gezicht waar ik me voor schaam : lelijke grote kromme neus, scheve tanden, raar model van kin, zakken onder de ogen en vooral veel rimpels….. Ik weet jammer genoeg, maar al te goed hoe ik eruit zie dus hoe minder ik in de spiegel kijk hoe leiver

 16. Pff, geen idee… iig als ik me was, beetje opmaak en haren kam. Maar dat alles gaat in 1 keer. En vaak voor ik weg ga, even checken. Beneden in de gang is een spiegel.
  En uhm ja soms even de grote spiegel voor mijn outfit.
  Verder ben ik geen enorme spiegel kijkster ;)

 17. ‘s Morgens bij het kammen van mijn haar en om make-up op te doen.
  ‘s Avonds om de make-up te verwijderen.

  Er zijn best veel spiegels in huis, doch ik loop er gewoon voorbij. Misschien omdat ze er al zo lang hangen, dat het me niet meer opvalt?

 18. Grappige vraag;)
  Ik kijk niet zo vaak in de spiegel, smorgens bij het tandenpoetsen en haar doen.En savonds weer;)
  Wij hebben er 5, 1 in de gang, net als iedereen volgens mij wel;)
  Dan de wc, beide badkamers en de kamer van Dochter, een grote uiteraard!

 19. Wat een leuk onderwerp! Ik heb thuis “maar” 3 spiegels en een handspiegel, 1 in de kamer waar ook mijn kledingkast staat (maar daar kan ik mijn gezicht niet inzien), 1 in de badkamer en eentje zit er in het deksel van mijn make-up en sieraden kastje!

  Ik kijk elke ochtend en avond sowieso in de spiegel om mijn gezicht te reinigen en eventueel make-up aan te brengen. Op mijn werk kijk ik ook wel een aantal keren in de spiegel om te kijken of de make-up nog goed zit!

 20. Ohh nu ik er over na denk, ik kijk wel heel vaak in de spiegel. Spiegels, ramen, wintelruiten.. Ik kijk altijd vlugtig of ik niks geks zie haha! Maar ik heb niet heel veel spiegels in huis eigenlijk, 1 in de gang beneden, 1 in de slaapkamer, 1 in de badkamer en een lange spiegel waarin ik mezelf helemaal kan zien die ik overal neer kan zetten.

  1. Dat klinkt als een prettig aantal spiegels op handige plekken Sheela. Controleren of er niets geks is herken ik wel. Mijn grootste zorg is altijd dat ik niet mijn rok in de onderbroek heb zitten….

 21. Ik kijk eigenlijk niet zoveel in de spiegel. In de ochtend even en op de toilet op het werk af en toe, maar vluchtig. In huis hebben we maar weinig spiegels. Zo hebben we niet eens zo een hele grote spiegel om je hele outfit in te bekijken, dat mis ik dan wel weer eigenlijk ;)

 22. Spiegels…Ik kijk er wel in maar meer tussen door denk ik.
  s,’morgens even natuurlijk haha en ik denk ook wel in de autospiegel even snel loeren of alles nog goed zit.In het oude huis had ik meer spiegels als ik er nu over na denk. Maar in deze woning valt het mee.

 23. Hier zo goed als dito ongeveer, al kijk ik wel in de spiegel als ik mijn haar fohn, moet wel in model zitten dan, hahahaha Maar er gaan ook dagen voorbij dat ik het zo in een klem of een staart zet en dan is het niet nodig, heel af en toe make up zoals met de baby shower van de week en verder vergeet ik het vaak om even te checken of…

  Ik heb wel genoeg spiegels in huis, in de hal, waar ik ook fohn eventueel en voor e visite, recht tegenover het toilet, op het toilet hangt er eentje, meer en eerder sier en het maakt je ruimte groter. In de badkamer, spiegelkast voor inderdaad tanden poetsen of make up afhalen of een maskertje zo nu en dan.

  In de slaapkamer, heb ik een kast met in 2 deuren spiegels van boven tot aan de grond, dat zijn mijn passpiegels zullen we maar zeggen. Dat is het wel.

  X

 24. Eigenlijk kijk ik niet zo heel vaak in de spiegel. In de ochtend als ik mijn haar borstel en mijn make-up aanbreng maar verder niet. In huis zijn op dit moment maar 3 kleine spiegels. Dat is echter geen bewuste keuze. Wel staat er in de kast een spiegel die nog opgehangen moet worden. Misschien binnenkort maar eens doen want het ding staat er al een jaar.

 25. Als ik er zo over nadenk kijk ik toch best vaak in de spiegel, sowieso in de ochtend, voordat ik de deur uit ga, als ik m’n handen sta te wassen (want er hangt toch vaak een spiegel boven, waar je ook bent..)
  In mn studentenkamer heb ik maar 1 spiegel

 26. Wat een leuk idee hier een artikel over te schrijven! Wij hebben 2 spiegels in huis, eentje bij de badkamer en eentje in de slaapkamerkast. Die laatste gebruik ik nooit en de eerste dagelijks 2x. Bij het aankleden/opmaken voordat ik naar werk ga en als ik uit de douche kom.

 27. Ik kijk alleen ‘s morgenvroeg even in de spiegel om te kijken of mijn haar ermee door kan.

  Ik heb een spiegel op de badkamer en de wc en mijn oudste heeft ook een spiegel op haar kamer.
  Dus in ons huishouden zijn 3 spiegels aanwezig.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.