USB stick 2.0 gekocht bij de Hema

usb stick hema

Tegenwoordig is het toch wel erg handig als je een usb stick hebt. In spannende films worden ze vaak gebruikt door de held! Dan zie je de held zenuwachtig bestanden downloaden van de computer van de slechterik, en ze op zijn usb-stick zetten. Ik word daar zelf ook altijd een beetje gestresst van, want uiteraard is de schurk altijd net op weg naar huis.

Wat is een usb stick eigenlijk?

Een usb-stick wordt ook wel een geheugen-memory stick genoemd. Het is een handig dingetje om gegevens op te zetten. Stel je hebt allerlei interessante bestanden op je computer staan en die wil je meenemen. Om nou de hele computer mee te sjouwen is ook zo wat. In zo'n geval zet je je bestanden eventjes op je usb-stick, en zo kun je ze heel makkelijk meenemen.

Kortom: met een usbstick kun je makkelijk en snel bestanden uitwisselen, meenemen en verplaatsen.

Je sluit zo'n stick bovendien heel simpel aan op je computer/laptop.

Usb stick in allerlei soorten en maten

Toen mijn kinderen naar de middelbare school gingen bleek een usb-stick een essentiële aanschaf. Bijvoorbeeld als bij ons de printer het niet deed. Dan zetten ze het werktstuk op de usb-stick en printten het op school uit. De eerste keer dat ik een usb-stick kocht, koos ik voor eentje in de vorm van een lollige boomstam. Maar die bleek in de praktijk helemaal niet handig te zijn. Want hij was veel te lang, en paste daardoor niet goed in sommige apparaten.

Je hebt usb-sticks in allerlei leuke vormen. Maar let dus altijd ook op of ze wel praktisch zijn!

Usb 2.0 van de Hema

Voor mijn verjaardag had ik van de kinderen een paar Hema cadeaukaarten gekregen. Daar ben ik altijd superblij mee. Want met zo'n kaart koop ik dingen, die ik anders te duur zou vinden. Zoals een leuke usb-stick. Bij de Hema kocht ik onderstaande leuke usb 2.0. De usb-stick is de dop van een flesje. En op het flesje heb ik geschreven: 'Drink mij.' Want het flesje deed me aan Alice in Wonderland denken, en de tekst maakte dat compleet.

usb 2.0

Wat is usb 2.0?

Pas thuis vroeg ik me af wat dat 2.0 eigenlijk betekende... Nou blijkt usb 2.0 alweer vernieuwd te zijn, en is er ondertussen usb 3.0. En usb 3.0 is sneller, efficiënter, kortom beter. Maar usb 2.0 werkt gelukkig ook prima.

Lees ook mijn post over de Hema klantenpas.

Heb jij een usb stick in huis? En gebruik je hem ook?

Vergelijkbare berichten

18 reacties

  1. Mijn jongste zoon had inderdaad op de basisschool ook al te maken met een usb-stick. Wonderlijk eigenlijk hoe het met de tijd de hulpmiddelen voor school zo veranderen!

 1. Wat een leuke USB-stick. Wij hebben overal in huis USB-sticks liggen, van klein geheugen tot heel groot. Mijn man zet er muziek op voor in de auto en ook zetten we alle oude foto's en video's erop.

 2. Wij hebben er een heleboel en ze zijn altijd kwijt als je er nodig hebt. Hier worden ze vooral door de kinderen gebruikt voor de powerpoint presentaties tijdens dingen zoals spreekbeurten. Maar manlief neemt ook mog wel eens een bestand mee voor en van het werk.

 3. Er zwerven hier zoveel usb sticks door het huis, niet normaal. De een als back-up voor documenten, de andere voor foto's, de andere voor werkgerelateerde dingen, noem maar op. Het is voor bij beeldmateriaal lekker als het een 3.0 stick is, bij documenten maakt het niet echt uit.

 4. Wat een leukerd!
  Hier gebruik ik vrijwel dagelijks datasticks en/of extern geheugen, is het niet voor wat liedjes is het voor een bestand of leuke foto's.

  Dus ja we gebruiken ze, denk dat er een stuk of tien overal en nergens in zitten.

 5. Deze is wel heel erg leuk. Deed me al meteen aan Alice denken toen ik hem zag op de eerste foto.

  Ik heb er wel nog een paar, maar gebruik ze weinig meer. Dat doe ik nu via Dropbox of wetransfer of een externe schijf.

 6. Wat een leukerd zeg! Zo lief ziet hij eruit.
  Ja ik heb er ook tig ergens liggen haha
  Maar het super handig inderdaad. het liefst heb ik die waar heeeeeeeeeel veel op past. Maar die zijn dan ook weer meteen duur of duurder.
  J hebt ze tegenwoordig inderdaad in de leukste vormen en maten maar deze is wel heel sprookjesachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.