Reacties

Hoe laat je je woonkamer groter lijken? — 50 reacties

 1. Wij hebben een lekkere recht-toe-recht-aan inrichting, wat heel typisch Nederlands schijnt te zijn. Ik heb vaak gedacht het anders te willen, maar dan loop ik weer vast in het praktische of dat ik het me gewoon niet voor kan stellen hoe het er dan bij zou staan. Zo stom.

  • In ons vorige huis hadden we eerst donkerbruine plavuizen uit de seventies... Dat had ook een heel donker effect. Toen we licht laminaat namen werd het hele huis een stuk lichter!

 2. Ja, allemaal goede tips.

  Die spiegel wil ik al langer en toch twijfel ik dan weer.

  Onze meubels zijn wel wat donkerder - bewust met kleine kinderen in huis.
  Onze accentmuur is okergeel.
  Wel hebben we pootjes onder de meubels.

 3. In ons vorige huis was de woonkamer groter en de keuken kleiner. Ik ben heel blij dat ik nu een groter keuken heb, al is het toch ook wennen aan een kleinete woonkamer. De plafonds zijn hoog, dat is ruimtelijk. Al hebben we daar niks voor hoeven doen :-)
  We hebben gekozen voor een plafonniere boven de zithoek en voor drie doorzichtige, glazen lampen boven de eethoek. Zo belemmeren ze geen uitzicht. De plafonniere is zeegroen en past qua kleur goed bij de inrichting. We hebben veel hout en de accentkleur is bij ons groen.
  Een paar weken geleden heb ik een grote ingelijste foto van de muur gehaald. Dat gaf zo veel ruimte. Nu hangt er boven de zithoek alleen nog een schemerlampje. Dat is genoeg. Met al die warm houten meubels is er niet veel versiering nodig. Ik houd van de rust en de ruimte die dat geeft.
  Onze muren zijn cremekleurig. Heel wat beter dan het donkerbeige hiervoor. Geeft ruimte en vooral veel licht.
  Die tip van de planten ben ik een beetje dubbel in. Een paar planten in de kamer kan ik mooi vinden, maar als ik kijk bij mijn schoonmoeder die overal planten heeft staan en alle mogelijke verschillende potten met verschillende bordjes en schotels eronder. Dan vind ik dat juist heel vol en klein aanvoelen.

  • Creme lijkt mij ook een hele verbetering ten opzichte van donkerbeige! Je beschrijving van de planten bij je schoonmoeder spreekt mij ook niet aan. Het klinkt heel vol!

 4. Ik heb er nooit zo bij stilgestaan dat meubels op pootjes een ruimtelijke indruk geven, maar nu je het zegt, daar zit wel wat in. Meubels zonder pootjes ogen meteen een stuk massiever wat een benauwdere indruk kan veroorzaken.
  Of planten een ruimtelijkere indruk geven... Als het er niet te veel zijn! Als je bijvoorbeeld in je vensterbank veel planten hebt staan, dan houden die veel licht tegen en veel licht geeft ook een ruimtelijker gevoel.

 5. Wij hebben een vierkantige woonkamer en ik vind die wat klein maar ja roeien met de riemen die we hebben,maar het is wel moeilijk in te richten zo hebben we een ronde tafel die links aan de raam staat en de zetels staan aan de andere kant zo hebben we ruimte als je binnen komt en ik heb ook veel planten staan en hangen aan de ramen ik denk dikwijls ik doe ze weg maar ik ben altijd zot van planten geweest en hier worden ze ofwel heel groot of ze gaan dood dat is heel raar.
  Groetjes van Simonne

 6. Ah die eerste tip. Heel moeilijk ;-) Verder hebben wij inderdaad een grote boekenkast in de kleur van de muur en we hebben hem op pootjes gezet. Dat maakt heel veel uit.

 7. Wij hebben in principe een geweldig grote woonkamer. Maar er staat nog een oude keuken in die afgebroken moet worden en een openhaard-verhoging die we ook moeten afbreken. Verder moet er nog een muur weggebroken worden. Als dat gedaan is, dan krijgen onze meubels ook weer wat meer ruimte. Er hoeft dan alleen een zithoek en een studeerhoek in. Ik kijk ernaar vooruit.

  • aan de ene kant lijkt me dat wel leuk, aan de andere kant denk ik dat we er niet echt handig in zullen zijn. Plus, als je het laat doen, dan voeren ze ook het afval af. Dus ik denk dat we het laten doen.

 8. Toevallig net de woonkamer aangepast. Iets wat overigens wel lastiger is met een hoekbank. Die kan je maar in beperkte mate verplaatsen in de ruimte. Wij hebben onze kamer overigens zo rustig mogelijk, zonder dat het ongezellig wordt.

 9. wij hebben nu bij de eettafel een bankje zonder leuning aan 1x kant die we onder de tafel schuiven als we niet aan tafel zitten. Aan de andere kant tegen de muur staan wel stoelen. We hebben een blauwe muur en lichte eiken meubels, ik vind niet dat dat aan ruimte inlevert.
  Tip zou nog kunnen zijn om de zithoek open te houden, dus geen banken dwars in de kamer zetten. En gewoon niet teveel neer te zetten :)

 10. IK heb niet zo heel veel in de kamer staan, en veel licht, bank lamp stoelen tafeltjes alles creme-wit ook de muren. we hebben wel een rode computerkast, dat springt er uit!!

 11. Go tevreden? Ja en nee. We hebben twee schouwen die we niet mogen afbreken. Deze nemen dus heel veel plaats in. Maar aan de ene kant hoef ik ook niet veel meubels te hebben. :)

 12. Gelukkig al heel wat tips doorgevoerd. Veel witte meubels op witte muren, de vloer loopt van gang t/m keuken. Alleen zouden we nog wel wat meer planten mogen hebben denk ik...

 13. Wij wonen niet groot, om zie reden geen salontafel bijvoorbeeld... één bank en stoelen ipv een hoekbank of twee banken, neutrale kleuren in huis en verder... blijven opruimen ;)

 14. Onze eerste reaktie toen we hier kwamen wonen : zoveel mogelijk wit omdat we van veel ruimte naar een stuk kleiner gingen. Een vrien kleurconsulent heeft zijn tanden in onze inrichting gezet en het is nu veel knusser en gezelliger met licht beige, olijfgroen en bordeauxrood (jawel!). Met witte en licht hiuten meubels op pootjes is het niet kleiner op geworden, integendeel. Lamellen ipv glasgordijnen doen ook heel veel. Meubels verzetten zoals ik in het vorige huis vaak en graag deed, kan hier helaas niet. De schouw loopt in het midden van de woonkamer (letterlijk een losse blok) en de trap staat er ook.

  • Nee, dan moet je 'met het bord op schoot' eten en dat mag natuurlijk ook weer niet... Je kunt denk ik ook niet in de keuken zitten eten?

 15. Wij zijn op zich beste tevreden over onze woonkamer.We hebben wel gemerkt dat sinds we de wanden licht hebben gemaakt het een stuk groter kijkt. handige tips en dat van die pootjes wist ik ook niet.

 16. Maak gebruik van zoveel mogelijk kleinere lampen, vooral in de hoeken, tegenover een spiegel, een standaard lamp achter of naast een stoel, een snoer LED lampjes als je die ergens kunt ophangen, een lampje dat je aan een boekenplank kunt bevestigen, een leeslamp enz. "Wie licht spreidt die spreidt gezelligheid" zo herinner ik mij een reclame leuze voor gloeilampen uit mijn jeugd. Afgezien van de twee lampen aan het plafond die ik zelden gebruik heb ik 9 andere bronnen van licht en die doen de kamer beslist groter lijken.

 17. Super handige tips! Ik woon sinds kort met mijn vriend in een appartementje en onze woonkamer is niet extreem groot. We hebben er nu een salontafel staan, die net te groot is eigenlijk.

  Wilma.

  • Een te grote salontafel lijkt inderdaad vervelend. Omdat hij zo in het midden staat valt hij natuurlijk ook flink op. Ga je nog een nieuwe kopen denk je?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>