Dingen die je kunt doen terwijl je wacht tot je kinderen klaar zijn

wachtenKinderen zitten tegenwoordig vaak op clubjes. En dat betekent meestal dat vaders en moeders het vervoer regelen. Als zo'n clubje niet zo lang duurt is het vaak niet de moeite om weer naar huis te rijden. Oftewel je hebt een half uur of meer tijd te overbruggen.

Wat kun je in die tijd doen?

Wat ik deed tijdens de zwemles van mijn kinderen

Mijn belangrijkste wachttijd op de kinderen was tijdens de zwemlessen. Die was twee keer per week een half uurtje. Die dertig minuten waren de moeite niet om naar huis te rijden. Want eenmaal thuis zou ik dan meteen weer rechtsomkeert moeten maken.

Koffie en de Privé

Gelukkig was er destijds een restaurant in het gebouw van het zwembad. Daar lag een actuele (!) leesportefeuille en je kon er koffie drinken. Ik bracht mijn wachttijd dus meestal door met achtereenvolgens de Privé, Story of Weekend en een kop koffie. Het enige irritante was dat er soms moeders waren die een stuk of 5 tijdschriften pakten, die op een stapeltje voor zich legden en gingen zitten lezen. Ik vond dat altijd vrij asociaal. Zelf pakte ik er keurig eentje, zodat er ook nog tijdschriften waren voor de anderen.

Er was ook een speelhoek. Dus toen ik nog kleine kinderen mee had hield ik die ondertussen met een schuin oog in de gaten.

Soms gebruikte ik de tijd in het zwembad ook wel eens om snel wat kleine boodschappen ter doen.

Maar behalve domme bladen lezen, kun je nog veel meer doen terwijl je wacht tot je kinderen klaar zijn. Hieronder vind je een handig overzicht van wat je kunt doen om de tijd te overbruggen.

Wat je kunt doen terwijl je wacht tot je kind klaar is.

 1. Lezen. Neem een goed boek mee. Of een tijdschrift waar je steeds maar niet aan toe kwam. Het voordeel van wachttijd is dat je niets anders te doen hebt. Dus dit is een goed moment om wat leesachterstand weg te werken.
 2. Kletsen met de andere ouders. Dit kan heel gezellig zijn. Het is prettig om ervaringen uit te wisselen, bovendien hoor je vaak nuttige dingen. Het is een soort natuurlijke manier van netwerken.
 3. Bloggen : ) Anno 2016 hebben de meeste ouders permanent hun smartphone bij zich. Terwijl je wacht kun je aan je blog werken, als je dat hebt.
 4. Notities maken.
 5. Je agenda checken en bijwerken.
 6. Mijmeren, voor je uit staren en genieten van het feit dat je even niets hoeft te doen.
 7. Boodschappen doen.
 8. Naar je kind kijken.
 9. Een te-doen-lijstje maken.
 10. Dingen afvinken op je te-doen-lijstje : )

Hoeveel tijd per week ben jij aan het wachten? En wat doe je dan?

Similar Posts

45 Comments

 1. Mijn wachttijd is van ruim 6 uur per week naar 1,5 uur gegaan. ben ik heel blij mee! Bij logopedie lees ik vaak de roddelblaadjes. Eerst had ik die in een week al uit want dan zat ik er 2 uur per week. Nu nog maar een half uurtje per week. Bij de zwemles zitten we een uur en kletsen we met de andere ouders. Is altijd heel gezellig!

  1. Dat is een stuk minder geworden zeg! Fijn. Een zwemles van een uur lijkt me fijner dan de 30 minuten lessen die mijn kinderen hadden. Een uur is toch wat meer de moeite om je helemaal in badkleding te hijsen en zo.

 2. Zoon zit nog niet op clubjes, dus het enige wachten wat ik doe is tijdens het avondritueel (pyjama aandoen en zelf tanden poetsen kan soms zooooo lang duren....) Ik poets dan soms even snel de badkamer.

  1. LOL! Knap dat je de badkamer even snel kunt schoonmaken terwijl je zoon zichzelf klaar maakt voor de nacht. En superefficiënt gebruik van je tijd!

 3. Geregeld moet ik een half uur bij de muziekschool wachten. Ik benut die tijd met lezen, boodschappen doen en studeren. Dat laatste is heerlijk. Lekker afgezonderd in de auto en niet gestoord worden. Je wilt niet weten wat je dan allemaal in een half uur kunt doen????

 4. Beide jongsten zitten nog op zwemles, dus 4 x 30 min, en de lessen sluiten niet aan dus ook nog een extra 30 min ertussen.
  Daarnaast 1x 60 min bij tennisles.
  Meestal kijk ik naar de kids en kwek ik met de andere moeders, soms lees ik een boek.
  Oudste dochter zit op salsa en tijdens dat uurtje ga ik even langs mn ouders meestal.

 5. Ik hoef gelukkig steeds minder op mijn kinderen te wachten dan vroeger. Ik neem ook wat meer tijd voor mijzelf dan vroeger. Als ik wel eens mee ga naar paardrijles of voetbal dan kijk ik ook graag naar hun, omdat ik er niet zo vaak heen ga.

 6. Hier zit ik niet meer te wachten op kinderen die op clubjes zitten;)
  Ben vooral taxi chauffeur;)
  Dochter hockeyt en traint 2 keer per week, de een haalt dan en de andere brengt..
  Maar vroeger, toen had ik nog geen smartphone, las ik gewoon blaadjes, of kletsen met andere moeders idd.
  Ik ben wel blij dat dat klaar is!, vooral die eeuwige zwemlessen;)

 7. Bij ons zit er een winkelcentrum naast het zwembad, dus ik denk dat ik snel even wat boodschappen zou gaan doen. Althans, als ik het eenmaal een beetje vertrouw. Ik zou eerst wel zeker willen weten dat Tobias het naar zijn zin heeft, dat de badmeester/juf goed oplet etc. Ik vind het best eng om Tobias bij water in de buurt te laten onder het toezicht van 1 persoon die tegelijk ook op andere knderen moet letten. Een ongelukje is zó gebeurt.

 8. Ik heb geen kinderen maar als ik al eens ergens moet wachten, vind ik het fijn om gewoon wat voor me uit te staren en te niksen. Of te lezen als ik m'n e-reader bij me heb.

  1. Mijmeren staat inderdaad ook in het lijstje van dingen die je kunt doen. Dat is een vergeten kunst ; )
   Tegenwoordig zie je dat nog maar weinig mensen doen vind ik. De meesten zitten op hun smartphone te turen.

 9. Handige tips! Onze kinderen zitten nog niet op clubjes oid, maar dat komt natuurlijk snel dichterbij :) Ik vind het zelf vooral handig om mijn smartphone bij me te hebben, social media te checken en op fora te lezen... dan vliegt de tijd voorbij denk ik!

 10. Nu hoef ik bijna nooit meer te wachten op de kinderen, ieg niet ivm sport/ therapie/ hobby. Soms nog wel omdat ik dan de taxi ben en ze niet altijd meteen buiten staan (stage kon iets uitlopen). Ik heb altijd al een boek/ studieboek/ ereader/ breiwerkje meegenomen waar ik ook heenging. Zocht mijn handtas er ook op uit dat er ieg een pocketboek in mee kon, nu dus ereader.

 11. Tijdens het wachten onder de zwemles tijd van de jongste ga ik meestal naar de Jumbo. Die zit tegenover het zwembad. En ze heeft les op vrijdagmiddag van half 5 tot half 6. Dus alle tijd om mijn weekendboodschappen te doen. Soms heb ik niet zo veel nodig en ben ik dus snel klaar. Dan heb ik altijd wel iets te lezen bij me. En als de kinderen jv bij de kerk hebben, 1x per maand, breng ik ze weg en ga dan weer naar huis. Dus hoef ik dan niet te wachten.

  1. Ook al een uur zwemles! Ik zie hier in de comments meerdere mensen met zwemles van 1 uur. Dat lijkt me echt veel fijner dan 2x per week een half uurtje.

   Is het op vrijdagmiddag op dat tijdstip niet heel druk bij de Jumbo?

 12. Ik heb er momenteel nog niet zo veel te maken. Als ik een keer moet wachten zorg ik dat ik mijn laptop bij me heb, zodat ik kan werken aan mijn blog. Liefs Marjon

 13. Wat ik erg leuk vind om te doen is Pinterest bekijken, woaw tijd vliegt echt voorbij als ik leuke pins zie en ze ga repinnen :P Lekkere recepten, DIY, you name it :D

  1. Ik word altijd helemaal gaar van Pinterest. Ik weet het heel populair is, maar ik snap het niet zo goed. Al die plaatjes, ik vind het zo veel worden.

 14. Bedankt voor de tips! Zeker handig. Ik heb nog 2 kleine kids 4,5 en 1,5 jaar oud.
  Oudste gaat binnenkort op zwemles, dus ben benieuwd hoe en wat. Het is 45 min bij ons, maar in een andere dorp, dus naar huis gaan is geen optie!

  1. Een tip: als je oudste een meisje is, trek haar dan geen maillot aan naar zwemles. Zeker na de les zijn die dingen zo wat niet meer aan te krijgen door de dampige lucht van het zwembad en de kleedkamer.

 15. Toen mijn zoons op zwemles zaten heb ik die tijd vooral gebruikt om met andere moeders te kletsen. Weinig vaders gezien destijds, anders had ik ook met hun zitten kletsen :-)
  Mijn zoons waren verder niet zo van de clubjes of de sportverenigingen. Ik wilde wel dat ze hun zwemdiploma haalden en verder mochten ze het zelf weten.

 16. Ik hoef nog niet te wachten bij clubjes. Mijn tijd komt nog. Maar ik zal waarschijnlijk die tijd vullen met social media checken en blogjes lezen.

 17. Oei hoeveel wachttijd... zwemmen voor de jongste, zwemmen voor de oudste, groepslogopedie oudste en diverse ziekenhuis/doktersbezoekjes, ik denk zo'n 4 tot 5 uur per week!

  Soms neem ik mijn tablet mee om een e-book te lezen, of concepten klaar te zetten voor mijn blog. Soms gaat er een tijdschriftje of haakwerk mee, geregeld komt er ook helemaal niets van omdat ik het erg gezellig vind om met mensen te praten en ik dat kennelijk uitstraal ;)

 18. Hier zijn er nog niet echt veel clubjes. Yannick zit sinds kort op zwemles en het geluk is dat dat hier 3 minuten vandaan is en de les ruim een uur duurd. En aangezien je toch niet mag kijken is het de moeite om snel terug te rijden ik ben er immers weer op tijd als ze gaan douchen.

 19. Hardlopen... er zijn een aantal mama's bij mijn zoontje op de training die dat doen.
  Ik vind 5 jaar nog net iets te klein om daar alleen te laten en hij vindt het fijn als ik er ben om te kijken.
  Maar ik vind het wel een nuttige tijdsbesteding :)

 20. Ik heb momenteel bijna geen wachttijd meer en dat mis ik serieus! Voorheen was het vooral wachten op het openbaar vervoer en ook ín de trein of bus kon ik mooi wat lezen, internetten of inderdaad mijn to do lijstjes bijwerken. Ik kan dus niet wachten tot zoon op een club of zwemles gaat ;)

 21. Handwerken, verjaardagskaarten schrijven. Boodschappenlijstjes maken. In heel drukke periodes heb ik ook wel eens een sleutelslaapje gedaan.

 22. Ik heb geen 'wachttijden' meer.

  Oudste is oud genoeg om overal alleen naartoe te gaan. En ik geloof niet dat ze me mee wil hebben. Soms mag ik wel haar schoolspullen bij haar werk ophalen zodat haar laptop veilig thuis staat ipv op een open kantoortje waar alle medewerkers in en uit lopen.
  Jongste woont niet meer thuis. Hiervoor tel ik wel weer de weken af dat hij er weer een weekend is.

  Toen mijn kinderen op zwemles zaten keek ik vaak naar hoe ze zwommen, ik had ene brei- of haakwerkje mee.
  Eenmaal ouder bracht ik ze naar scouting en deed intussen de boodschappen, dronk een kop koffie en dan was het weer tijd om ze op te halen.

  Nu wacht ik wel eens op een vertraagde bus of in een trein die vertraging heeft. Ik kijk dan om me heen of ik vogeltjes zie of dat die ene kat weer voor het raam zit. In de trein lees ik dan een boek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.