Reacties

Hoe kies je in de supermarkt het beste fruit en de beste groente? — 55 reacties

 1. Ik ga inderdaad ook zelf het liefste kijken en voelen. Ruiken doe ik niet. Haha. Er zijn supermarkten bij ons in de buurt die alleen groenten en fruit uit het seizoen verkopen. Zo fijn.

 2. Ik bestel groenten en fruit ook online, maar ben inderdaad niet altijd helemaal tevreden. Dan krijg ik bijvoorbeeld 10 rijpe bananen, waarbij ik zelf de helft groene zou hebben uitgezocht.

  Aan de andere kant: de winkelmedewerker kan niet weten wat ik wanneer wil eten als ik het er niet bij zet en het bezorgen scheelt me veel tijd en gedoe.

  De voordelen wegen bij mij op dit moment zwaarder dan de nadelen.

  Bedankt voor de tips trouwens. Ananassen vind ik ook altijd lastig te beoordelen op rijpheid.

 3. Ik doe wel vaak mijn boodschappen online, maar groente en fruit bestel ik meestal niet mee. Omdat ik idd niet kan zien wat ik krijg. Bijv. Een meloen voor een leuke prijs? Krijg je dan een grote of een hele kleine? Dat maakt nogal verschil.
  Dus de grote boodschappen online en voor mijn groente en fruit naar de groenteboer.

 4. Dit is nu eens een goede en informatieve blog. Ik denk dat heel veel mensen hier wat aan hebben. Daarnaast denk ik dat wij een goed brein hebben om dit zelf grotendeels in te kunnen vullen. Geen fruit pakken waar de bruine vlekken opzitten, haha!

 5. Goed logje, Nicole. Vooral voor de beginners. Als doorgewinterde huisvrouw zou ik niet precies kunnen zeggen die meloen wel en die niet . Het is meer een gevoel of intuïtie of zo. Net als de hoeveelheid kruiden die je in gerechten stopt. Tot het ho zegt, zei mijn eigen moeder altijd. En ze had wel gelijk. Je ontwikkelt een bepaalde handigheid al doende. Mijn groenten en fruit koop ik bij AH. Dat is een drukke winkel met erg snelle omloop. En de meneer, die verantwoordelijk is voor deze afdeling, let heel goed op. Dus overrijp of rot heb ik nog niet meegemaakt. Dat is bij andere supermarkten soms wel anders. Toezicht is ook heel wat waard.

  • Ik geloof dat ik ruiken dan hygiënischer vind dan voelen Lien. Tenzij iemand het oppakt met de hand en dán rukt. Dan maakt het voor de hygiëne niet meer zoveel uit ; )

 6. Handige tips! Ik kende de meeste wel alleen die van de avocado kende ik niet allemaal. Nog een tipje als je fruit zoals druiven of aardbeien koopt let dan goed op of er geen rotte tussen zit anders is je bakje met heerlijk fruit zo weg.

 7. Maar waarom koop je niet bij de groentewinkel? Die verdient onze steun, vind je niet? Ik koop zo min mogelijk bij de supermarkt, maar nog steeds veel te veel want gemak dient de mens. Toch koop ik veel en veel liever kaas bij de kaaswinkel, groente en fruit bij de groentewinkel, brood bij de bakker. Als je tegen de groenteboer zegt de je avocado wilt om vandaag te eten, zoekt hij ze voor je uit. En je helpt een middenstander. En het is leuk winkelen.

 8. Wat een handige tips. Ik kies meestal voor een grotere courgette, maar kan dus beter de kleinste pakken. Als ik bananen koop, pak ik altijd een tros bananen waarvan de schil een klein beetje groen is.

 9. Goede tips allemaal! In de supermarkt koop ik dikwijls voor een paar dagen tegelijk en als je dan met een overrijpe vrucht thuiskomt kan je hem dikwijls een paar dagen nadien niet meer opeten.

 10. Handige tips! Ik heb al zo vaak fruit gekocht wat dan al niet meer goed was (schimmel enz) en dat zag ik pas thuis, ik koop tegenwoordig het meeste fruit en groente op de markt x

 11. Dat vind ik dus ook een nadeel van online boodschappen doen, je weet nooit wat je thuiskrijgt. Wel fijne tips dit, ga het onthouden voor de wekelijkse boodschappensessie!

 12. Heel erg goede tips! Ik bestel vaak online in de supermarkt maar mijn fruit & groenten haal ik vers op de markt om inderdaad te vermijden dat de winkel je een slecht exemplaar uitkiest :)

 13. Lidl en de groenteman verkopen het beste groente en fruit. Jumbo online verkocht helemaal geen verse kersen!
  Verder adviseer ik de groentetuin om na het spitten, bemesten, zaaien en wieden om re oogsten.

 14. Haha, de enige in dit rijtje die ik echt goed kan onderzoeken is de avocado (avocado-verslaafd), maar vind het verder ook altijd lastig. Kies altijd maar een stuk groente en fruit dat er gladjes uitziet :P

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>