Reacties

Ik ben helemaal geen vakantiemens — 23 reacties

 1. Ik ben al ruim 15 jaar niet meer op vakantie geweest, mensen om mij heen vinden mij dan ook echt zielig, want dan heb je toch geen vakantie? Nou echt wel, vakantie is voor mij niets moeten en alleen doen waar je zin in hebt en daarvoor hoef ik echt niet op reis, gezellig in de zon in mijn achtertuintje is ook genieten, net als eten wanneer je zin hebt zonder op de klok te moeten kijken of het al weer tijd is om naar je werk te gaan, en af en toe een dagje iets leuks doen ,zoals met mijn dochter de stad in, naar een leuke rommelmarkt of een leuk festival, wil ik dan echt nooit een reis maken? Zou liegen als ik dat zeg, maar zolang dat niet mogelijk is, geniet ik van wat er wel kan

  • Intrigerend, dat mensen het zielig vinden als je niet op vakantie gaat. Op zich sympathiek dat ze zo meeleven, maar ik vind het wel bijzonder dat 'op vakantie gaan' zo'n norm is geworden.

 2. Weg van de dagelijkse routine vond ik wel fijn, maar puntje bij paaltje zijn we de afgelopen 4 jaar 4 keer een weekje op vakantie geweest :-)
  Ik vind het ook prima om thuis te zijn.

  Nu zeker: fijn thuis met onze kersverse dochter ????

 3. Ik ken genoeg mensen die het hele jaar heel hard werken en bijna niet thuis zijn om zich dat prachtige, grote huis te kunnen permitteren om vervolgens in de vakantie ergens anders te gaan vertoeven , omdat ze er zo graag eens tussenuit gaan? Je zou dan toch juist denken dat ze blij zijn dat ze eindelijk tijd hebben om van dat geweldige huis te genieten, maar nee hoor, ze kunnen niet wachten om weg te gaan. Het zal wel aan mij liggen ,maar ik snap er niets van, ik werk niet zo veel alleen om een duur huis te kunnen kopen, ik heb maar een klein huisje en ben best wel vaak thuis, maar toch heb ik niet de drang om in de vakantie ergens anders te vertoeven. Gewoon omdat ik een heel fijn eigen plekje heb waar ik graag vertoef.

 4. Ik geniet al vier weken van het niet op vakantie zijn, nog twee te gaan, yeah! Zo fijn om na jaren te kamperen, nu niet meer te hoeven van mezelf! Gewoon onder mijn eigen douche en op mijn eigen schone WC! Ik heb het heerlijk hier thuis, we gaan af en toe koffie drinken ergens of een ijsje eten en komende week "zomaar" uit eten, dat is ook vakantie! Ban mij mag het elk jaar zo!

 5. Mijn man heeft een eigen bedrijf, dus als hij niet weggaat, is het voor hem heel lastig om te stoppen met werken. Daarom ben ik heel blij dat wij jaarlijks een paar dagen tot een week weggaan.

  Ik heb van mijn werk in de zomer bijna 3 weken vakantie. Ik moet dan heel erg opletten dat ik in de dagen dat we niet op vakantie zijn, niet door blijf hollen.

  Kortom, ik vind het heerlijk om op vakantie te gaan.

  • Dat hoor ik inderdaad wel eens vaker: als de werkplek thuis is, is het moeilijk om afstand te nemen. Daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Het is makkelijk om toch 'even' naar je werk te kijken.

   Zelf heb ik daar geen moeite mee. Mijn werkplek is achter de keuken : )

 6. Omdat ik in het buitenland woon is op vakantie gaan voor mij mijn familie in Nederland bezoeken. Heel leuk maar geen vakantie,
  Vakantie is voor mij even weg uit de dagelijkse gang van zaken. Dat hoeft niet lang te duren. Wat ik zo fijn vind aan huisjes en hotels is dat het zo enorm overzichtelijk is en je hoeft dan verder niks. Maar ik heb het in mijn eigen huis ook heel prettig hoor. En dagelijks strand als ik dat zou willen (niet dus).

 7. Mijn man zit als sinds eind mei thuis met zijn rug. 2x vakantie geannuleerd en ik vind dat niet erg. We hebben een camper gekocht. Hij gaat graag op reis en ik zit graag in m'n eigen stek, met m'n eigen eten en m'n eigen wc. Dus dit is een gulden middenweg. Maar nu we 9 weken (grote vakantie voor de kinderen is juli en augustus) gewoon thuis zijn, geniet ik dubbel zo hard. Een zwembad waar geen 100 man inzit, een barberque'tje, is het te heet gaan we lekker naar binnen in de airco,... en niet te vergeten:geen stress!! Niet op de baan (files), niet om in te pakken, niet om de hoop was. Ik kan nog wel effe doorgaan????

 8. Ik houd er niet van om weg te gaan, ik,werk veel en ben juist blij wanneer ik thuis ben. Niet haasten, lekker koffie drinken, met de hond wandelen, naar alle parken in Amsterdam gaan. Helemaal heerlijk.
  Ik heb jaren in het buitenland gewerkt en gewoond dus ben toerist in eigen stad nu.

 9. Mijn man en ik kennen elkaar 15 jaar en zijn in die jaren 3 x samen op vakantie geweest en met zoon 1x. Met dochter, nu 5, nog nooit. Maar dit jaar voor het eerst een weekje in een chalet op een uurtje van ons huis, in dezelfde provincie, onder druk van zoonlief. Hij is 9 en wil toch ook wel eens. En ondanks dat het van mij niet hoeft heeft hij het heel erg naar zijn zin en we hebben nog mooi weer. Dus voor zijn "welzijn" ben ik gezwicht en we vermaken ons tot op heden prima. We zien de kinderen de hele dag bijna niet en wie weet gaan we volgend jaar wel weer:-)

 10. Ik zou ook perfect thuis vakantie kunnen houden.
  Maar als mijn man niet gaat, laten ze hem niet gerust. Thuis ook niet. Dus we gaan wel.
  En nu met Macau erbij ben ik maar 2 van de 9 weken schoolvakantie thuis...

 11. Het niet op vakantie gaan, maar lekker thuis genieten, is een soort taboe aan het worden, zo bizar. Nee we zijn niet zielig, nee je hoeft ons niet te beklagen, nee we doen het niet omdat we het niet kunnen betalen, enz., enz. ;)

  Ik heb straks heel september vakantie EN GA NIET WEG, hahaha, sneu voor me zeg. : D

 12. Heerlijk Herkenbaar. Wij gaan wel elk jaar op vakantie en blijven dan gewoon in Nederland. Maar na 2 weken wil ik niets liever dan weer naar huis. Heerlijk, alles van mezelf, van alle gemakken voorzien en alles bij de hand. En vanuit huis kun je ook heerlijk genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft, want geloof me: Nederland is zoooo mooi !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder