Verhuizen naar de VS

emigratieMargreet emigreerde 22 jaar geleden met haar man naar de VS.

Behulpzaamheid in de VS

Eén van de dingen die haar opvielen daar is dat de mensen zo behulpzaam zijn. Na haar bevallingen, zorgden buren er voor dat ze twee weken lang van warme maaltijden werden voorzien. Ik vind dat echt superfijn klinken.

Er wordt dan misschien vaak gezegd dat de vriendelijkheid van Amerikanen oppervlakkig is, maar dit is toch maar mooi échte hulp!

Ik vind het hartverwarmend.

Lees ook: Housewarming.

Similar Posts

9 Comments

 1. Wat is het toch mooi dat er nog behulpzame mensen bestaan op de wereld. Het lijkt me aan de ene kant heel gaaf om daar te wonen. Maar ik heb op vakantie na een week al heimwee. Niet voor mij dus. Hihi

 2. Van mijn nichtje hoorde ik dat ze in de VS ook veel ruimer zijn met het verlof voor vaders na een geboorte. Dat is ook veel socialer dan hier. Haar man werkt voor en bedrijf in de VS (maar dan op een vestiging in NL), ondanks dat hij daar gaat vertrekken (nieuwe baan) mocht hij toch nog van de regeling gebruik maken. Door die combinatie is hij nu maar liefst de eerste 6 weken thuis bij zijn vrouw en net geboren kind!

  1. Zes weken maar liefst! Dat is zeker luxe vergeleken met Nederland.

   Tegelijkertijd dacht ik dat ze qua zwangerschapsverlof juist weer erg karig zijn. Het zal ook wel per bedrijf verschillen.

 3. Lily, dat geldt helaas maar voor een beperkt aantal mensen in de VS. Het overgrote deel moet gewoon doorwerken. Zo kennen zij ook geen verlof voor moeders, vaak moet er doorgewerkt worden tot de bevalling en daarna krijg je geen betaald verlof.

 4. Ik denk dat ze in de VS alleen sociaal zijn voor de directe buren die ze kennen, en die een beetje op ze lijken. Ben je een beetje anders, ben je een beetje raar, dan val je buiten de boot. Dat blijkt toch wel uit het feit dat er nog steeds geen universele ziektekostenverzekering is daar, geen erg goede pensioenopties, plus uit het grote aantallen daklozen, zwervers, verslaafden etc.

  De VS is een leuk land als je blank, liefst man, en een beetje rijk bent.

 5. Ik heb ook zulke fijne ervaringen in de US, ik was er een aantal jaar zeker 3 maanden per jaar en iedereen was even lief en behulpzaam. Je voelde ook nooit eenzaam ofzo.

 6. Wat een mooi gebaar. Ik doe het zelf ook wel als iemand bevallen is of als er een sterfgeval in de familie is. Een quiche kan dan goed van pas komen als er even geen tijd of energie is om te koken

 7. Ja, wat een mooi gebaar. Ik heb daar al vaker over gelezen en ik ken een vrouw uit de VS die al lang geleden naar Nederland is geemigreerd en deze mooie Amerikaanse gewoonte nog steeds in praktijk brengt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.