Reacties

Baan kwijt, huis kwijt en een dodelijke ziekte — 30 reacties

 1. Mooie tip. Bij mij werkt ook van stip tot stip lijntjes tekenen voor volwassenen heel goed als ik het gevoel van controle even kwijt ben. En route wandelen vind ik ook tof.

  • Wat een slimme methode om dan zo'n tekening te doen waarbij je lijntjes moet verbinden Sandy. Die is nieuw voor mij, maar ik kan me er goed wat bij voorstellen dat dit kan helpen.

 2. Wat mooi!!! Vanuit mijn eigen achtergrond kan ik wel begrijpen waarom dit zo goed was, behalve het wandelen alleen. Je kunt overal lezen dat het ongelooflijk belangrijk is om in het moment te leven. Niet stilstaan bij verleden noch toekomst, en dat is precies wat zij deden.
  In het boek Ja maar wat als alles lukt schrijft Berthold Gunster over de meest succesvolle levenshouding: "ja en" zeggen tegen je situatie van dat moment. Dat betekent je weerstand opgeven tegen hoe het nu eenmaal is gelopen, en ook ja zeggen tegen je directe verlangen. Dat heeft dit echtpaar volgens mij gedaan.

 3. Wandelen is super goed voor de geest en het lichaam. Wandelen haalt de stress uit je lijf, en uit je hoofd. Het is denk ik ook de buitenlucht, het licht, en het bewegen.

 4. Het boek staat in de top 3 boeken die ik heb gelezen in 2019. Het laat zien dat iedereen door een combinatie van redenen in de problemen kan komen.

  • Als je van wandelen houdt, dan kan ik me voorstellen dat je dit boek wel wat vindt AnneMarie. Als je het leest, kom je dan vertellen hoe je het vond? Ik ben benieuwd.

 5. Bedankt voor de leestip. Het lijkt me een mooi boek.
  Ik merk zelf ook hoe goed wandelen mij doet, en hoeveel rust wandelen mij geeft.
  Ik wens jou en je man veel goede wandelingen ssmen toe!

 6. Begin maar eens met trainen voor een Kennedymars... 80 km binnen een bepaalde tijd. Ik heb deze overigens zelf 3 maal uitgelopen, toen was de uitdaging er vanaf en ben ik andere tochten gaan lopen. Nu is het lopen finito.

  • Gaynor Winn is uiteindelijk op haar pootjes terechtgekomen en daarvan is deze bestseller het bewijs. Ze woont in Cornwall. Als liefhebber van Cornwall waren de vele geografische en historische details belangrijk voor mij. Als 19 jarige (die nog weinig van de wereld gezien had) heb ik eens een zomer lang in een B^B in St. Agnes (aan de noordkust) gewerkt. In mijn vrije tijd wandelde ik uren over the klippen met een hond of ging met mijn houten surfplank naar het strand. In latere jaren heb ik hier met man en kinderen vakanties doorgebracht. De plaatsnamen en de beschrijvingen van het Pad brachten zo veel herinneringen terug. Het boek kan ik aanbevelen evenals een verblijf
   in dit prachtige deel van de wereld. Maar vergeet je regenkleding niet...

 7. Momenteel komen er allemaal blogonderwerpen op mijn pad die mij nu extra bezighouden. Laat ik wandelen nou ook net in willen gaan passen in een betere leefstijl.

 8. Heftig wat ze hebben meegemaakt! Wel mooi dat ze een manier hebben gevonden om er mee om te gaan.
  Zelf vind ik wandelen inderdaad ook altijd fijn, tot op zekere hoogte dan, want langer dan een uur houd ik het niet vol (door lichamelijke klachten).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder