Reacties

Een dame: wel of niet? — 16 reacties

  1. Ik hou er wel van , maar dames zijn dun gezaaid. Dat is nog een stukje cultuur uit de tijd toen geluk nog heel gewoon was. Tegenwoordig kun je al blij zijn als ze van huis uit de meest elementaire normen en waarden hebben meegekregen. Dat geldt overigens ook voor de mannen. Zowel dames als heren zijn tegenwoordig zeldzaam.

  2. Wat een ontzettend leuk liedje, kende ik niet.
    Over dames (en heren) kan ik niet veel zeggen, de opvattingen hierover zijn nogal divers. In ieder geval hoort dat vreselijke pinkje-omhoog er niet bij.

  3. In het Engels is het een adelijke titel Dame vs Sir. In Nederland hebben we vooral Dames- en Herenietsen. Dames zijn er bijna niet meer en Heren net zo min, dus wie fietst op die dingen? Nog vreemder is dat er wel Herenhuizen zijn en geen Dameshuizen. ;-)

    Leuk filmpje. Zal Deftige Dame Wieteke dit ook gezien hebben?

  4. de normen en waarden zijn ver zoek tegenwoordig,dusss weinig dames en heren nog,tenminste kom ik ze zeer weinig tegen.maar ze zullen er vast en zeker wel zijn,maar het word een zeldzaam fenomeen,misschien in kleine plaatsen dat ze er zeker wel zijn,ik zit in de stad dus dat is anders.

  5. Geweldige tekst! Ik vind een dame er altijd keurig uit zien. Ik had vroeger een vriendin die zo was. Altijd elk haartje op zijn plaats, keurig in de make-up, nooit een vlekje of een kreukje. Lukt mij nooit. Ik heb altijd een ladder of een vlek. Of ongepoetste schoenen. Maar ik ben wel netjes en beleefd. Meestal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder