Reacties

Verweerde kunststof tuinmeubelen opknappen?: Chloor helpt: met voor en na foto's. — 46 reacties

 1. Ik moet bekennen dat ik niet eens chloor in huis heb... vind het zo vreselijk stinken. Ik denk dat ik het eerst zou proberen met wondersponsen.
  Wij hebben een houten tuinset. In het voorjaar is dat dus een namiddag schrobben (en heel veel zweten en zwoegen) met groene zeep. Er is ook wel speciale teakreiniger maar die is zo duur en niet bewezen beter.
  Oja, onze tafel mag dus vergrijzen, vinden we niet erg.

  • En ook voor de eiken-processierups het ideale middel. Inspuiten, wachten en voor je het weet is het hele nest compleet uitgemoord. Geweldig. Het is natuurlijk last om hoog in een boom toe te passen, maar in die kleine eiken bij ons in de tuin heeft het geweldig uitgepakt!

 2. Ik vind chloor en bleek altijd een tikje spannend (al doe ik er wel de voegen in de badkamer mee), omdat het kan spatten (in je oog of op je kleding). Het verschil is wel heel duidelijk!

  • Ja, in het verleden heb ik een keer een rok op die manier bedorven. Ik deed de wc met chloor en er viel een druppel op mijn rok. Ik vind het nog steeds vervelend.

 3. Onze witte tuinstoelen zijn ondertussen al 35 jaar oud en vertonen hier en daar wat verkleuringen. Ik doe er geen moeite voor om die stoelen weer wit te krijgen aangezien dat toch niet meer zal lukken. Ik was de stoelen wel regelmatig af zodat we niet op vuile stoelen moeten gaan zitten. Ik was de stoelen gewoon af met regenwater zonder detergent in. Mij stoort het niet dat die 35 jaar oude stoelen wat verkleurd zijn : zolang ze nog bruikbaar zijn zal ik die blijven gebruiken.
  Ik zie liever houten tuinmeubels maar als ik zie hoeveel onderhoud onze buurman aan zijn houten tuinset heeft.... dan nog liever een plastieken tuinstoel die na verloop van de jaren wat verkleurd maar weinig onderhoud aan is....

 4. Ik heb helemaal geen chloor in huis en zou het ook nooit gebruiken uit ecologisch standpunt. Hier gaan de stoelen bij regenweer en na de zomer onder een afdak waardoor ze enkel wat stof verzamelen.

 5. Ik houd niet zo van chloor, overgehouden aan toen ik klein was geloof ik. Dat mijn moeder iets aan het schoonmaken was en zei 'pas op, even niet hier komen, ik ben met chloor bezig' of iets in de trant. Het verschil is wel duidelijk.

 6. Wij hebben alleen inklapbare, lekker zittende campingstoelen om buiten te zitten. Dat bevalt mij heel goed, want ik heb een erge hekel aan tuinstoelen schoonmaken...

 7. Werkt goed zeg! Ik vind chloor altijd een beetje riskant, omdat ik bang ben te knoeien en bleekvlekken in mijn kleren te krijgen. In de badkamer gebruik ik het wel eens als ik toch al uitgekleed ben, maar om nu naakt in de tuin te gaan staan poetsen haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder