Verweerde kunststof tuinmeubelen opknappen?: Chloor helpt: met voor en na foto's.

Verweerde kunststof tuinmeubelen opknappen

Verweerde kunststof tuinmeubelen opknappen.

Omdat mijn tuinmeubilair van de kringloop komt, was dit een actuele vraag voor mij.

Het zijn namelijk witte tuinstoelen van kunststof, waar 'het weer' in zit.

'Het weer' is een soort zwart-grijze vlekken die helemaal in de witte tuinstoelen zijn getrokken. Je ziet dit soort vlekken ook wel in handdoeken en theedoeken die te lang vochtig zijn gebleven.

Verweerde kunststof tuinmeubelen opknappen met... chloor!

Op internet vond ik een tip voor verweerde kunststof tuinmeubelen opknappen met chloor.

Op mijn review blog, vind je de voor en na foto's en het resultaat dat overigens heel positief is.

Weerplekken verwijderen van kunststof tuinmeubels met azijn of soda

N.B. Op de Facebookpagina van Huisvlijt gaf Gerda een aanvullende tip. Zij adviseert dit type vlekken te verwijderen met een ontkalker. Denk aan huishoudazijn, soda, sanitair of kunststof reiniger.

Ze geeft de volgende stappen:

 1. Op je witte tuinstoelen smeren.
 2. Laten intrekken.
 3. Stoel met koud water en microvezel doek afnemen.
 4. Stoel nabehandelen met auto polish. Zo krijgt de stoel weer een beschermlaag.

Je kunt ook een 'sopje' maken: meng heet water met azijn of soda, en smeer dit met behulp van een spons op je verweerde tuinmeubilair. Volg daarna stap 3  en 4.

Dankjewel Gerda voor deze tip voor verweerde kunststof tuinmeubelen opknappen.

Verweerde kunststof tuinmeubelen opknappen met The Pink Stuff en Scrub Daddy update 2023!

Inmiddels heb ik nog een goede manier gevonden voor het schoonmaken van verweerde kunststof tuinmeubelen! De combinatie van The Pink Stuff pasta en de Scrub Mommy spons werkt net zo goed, zo niet beter als chloor. En het voordeel van The Pink Stuff en Scrub Daddy is dat je niet bang hoeft te zijn voor chloorvlekken in je kleding.

verweerde tuinmeubelen schoonmaken

Let op: de combinatie Pink Stuff en Scrub Mommy spons werkt beter dan de Scrub Mommy spons in combinatie met de PowerPaste van Scrub Daddy.

Dat vind ik wel bijzonder want de Pink Stuff en ScrubDaddy hebben niets met elkaar te maken, en zijn elkaars concurrenten.

Hieronder zie je het resultaat: de derde en vierde spijl van boven zijn gedaan met scrubmommy and the pink stuff!

c0dd31c5 6525 4f4a a141 ba72c8f98a3a

Lees ook Wat zijn goede tuinstoelen?

Hoe maak jij jouw tuinmeubilair schoon?

Similar Posts

46 Comments

 1. Ik moet bekennen dat ik niet eens chloor in huis heb... vind het zo vreselijk stinken. Ik denk dat ik het eerst zou proberen met wondersponsen.
  Wij hebben een houten tuinset. In het voorjaar is dat dus een namiddag schrobben (en heel veel zweten en zwoegen) met groene zeep. Er is ook wel speciale teakreiniger maar die is zo duur en niet bewezen beter.
  Oja, onze tafel mag dus vergrijzen, vinden we niet erg.

  1. En ook voor de eiken-processierups het ideale middel. Inspuiten, wachten en voor je het weet is het hele nest compleet uitgemoord. Geweldig. Het is natuurlijk last om hoog in een boom toe te passen, maar in die kleine eiken bij ons in de tuin heeft het geweldig uitgepakt!

 2. Ik vind chloor en bleek altijd een tikje spannend (al doe ik er wel de voegen in de badkamer mee), omdat het kan spatten (in je oog of op je kleding). Het verschil is wel heel duidelijk!

  1. Ja, in het verleden heb ik een keer een rok op die manier bedorven. Ik deed de wc met chloor en er viel een druppel op mijn rok. Ik vind het nog steeds vervelend.

 3. ik ben dol op opknappen van meubiliar, maar ik heb nooit van die witte plastik tuinmeubelen gehouden..ik snap de fun van ze weer schoon krijgen, dat wel, maar bij mij komen ze er niet in!

 4. Onze witte tuinstoelen zijn ondertussen al 35 jaar oud en vertonen hier en daar wat verkleuringen. Ik doe er geen moeite voor om die stoelen weer wit te krijgen aangezien dat toch niet meer zal lukken. Ik was de stoelen wel regelmatig af zodat we niet op vuile stoelen moeten gaan zitten. Ik was de stoelen gewoon af met regenwater zonder detergent in. Mij stoort het niet dat die 35 jaar oude stoelen wat verkleurd zijn : zolang ze nog bruikbaar zijn zal ik die blijven gebruiken.
  Ik zie liever houten tuinmeubels maar als ik zie hoeveel onderhoud onze buurman aan zijn houten tuinset heeft.... dan nog liever een plastieken tuinstoel die na verloop van de jaren wat verkleurd maar weinig onderhoud aan is....

 5. Ik heb helemaal geen chloor in huis en zou het ook nooit gebruiken uit ecologisch standpunt. Hier gaan de stoelen bij regenweer en na de zomer onder een afdak waardoor ze enkel wat stof verzamelen.

 6. Ik houd niet zo van chloor, overgehouden aan toen ik klein was geloof ik. Dat mijn moeder iets aan het schoonmaken was en zei 'pas op, even niet hier komen, ik ben met chloor bezig' of iets in de trant. Het verschil is wel duidelijk.

 7. Wij hebben alleen inklapbare, lekker zittende campingstoelen om buiten te zitten. Dat bevalt mij heel goed, want ik heb een erge hekel aan tuinstoelen schoonmaken...

 8. Wat een goede tip! Deze stoelen zien er inderdaad snel ‘vies’ uit met het weer erin. Fijn dat er toch een oplossing is die deze stoelen van de vuilnisstort redden :)

 9. Werkt goed zeg! Ik vind chloor altijd een beetje riskant, omdat ik bang ben te knoeien en bleekvlekken in mijn kleren te krijgen. In de badkamer gebruik ik het wel eens als ik toch al uitgekleed ben, maar om nu naakt in de tuin te gaan staan poetsen haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.