‘Het weer’ in je tuinstoelen? Chloor helpt: met voor en na foto’s.

Het weer in tuinstoelen

Mijn tuinmeubilair komt van de kringloop. Het zijn witte kunststof stoelen, waar ‘het weer’ in zit. Op internet vond ik een tip om ze schoon te maken met chloor.

Op mijn review blog, vind je de voor en na foto’s en het resultaat!

Aanvullende tip voor reinigen kunststof tuinstoelen!

N.B. Op de Facebookpagina van Huisvlijt gaf Gerda een aanvullende tip. Zij adviseert dit type vlekken te verwijderen met een ontkalker. Denk aan huishoudazijn, sanitair of kunststof reiniger.

Ze geeft de volgende stappen:

 1. Op je tuinstoelen smeren.
 2. Laten intrekken.
 3. Stoel met koud water en microvezel doek afnemen.
 4. Stoel nabehandelen met auto polish. Zo krijgt de stoel weer een beschermlaag.

Dankjewel Gerda!

Lees ook Wat zijn goede tuinstoelen?

Hoe maak jij jouw tuinmeubilair schoon?

Similar Posts

46 Comments

 1. Ik moet bekennen dat ik niet eens chloor in huis heb… vind het zo vreselijk stinken. Ik denk dat ik het eerst zou proberen met wondersponsen.
  Wij hebben een houten tuinset. In het voorjaar is dat dus een namiddag schrobben (en heel veel zweten en zwoegen) met groene zeep. Er is ook wel speciale teakreiniger maar die is zo duur en niet bewezen beter.
  Oja, onze tafel mag dus vergrijzen, vinden we niet erg.

  1. En ook voor de eiken-processierups het ideale middel. Inspuiten, wachten en voor je het weet is het hele nest compleet uitgemoord. Geweldig. Het is natuurlijk last om hoog in een boom toe te passen, maar in die kleine eiken bij ons in de tuin heeft het geweldig uitgepakt!

 2. Ik vind chloor en bleek altijd een tikje spannend (al doe ik er wel de voegen in de badkamer mee), omdat het kan spatten (in je oog of op je kleding). Het verschil is wel heel duidelijk!

 3. ik ben dol op opknappen van meubiliar, maar ik heb nooit van die witte plastik tuinmeubelen gehouden..ik snap de fun van ze weer schoon krijgen, dat wel, maar bij mij komen ze er niet in!

 4. Onze witte tuinstoelen zijn ondertussen al 35 jaar oud en vertonen hier en daar wat verkleuringen. Ik doe er geen moeite voor om die stoelen weer wit te krijgen aangezien dat toch niet meer zal lukken. Ik was de stoelen wel regelmatig af zodat we niet op vuile stoelen moeten gaan zitten. Ik was de stoelen gewoon af met regenwater zonder detergent in. Mij stoort het niet dat die 35 jaar oude stoelen wat verkleurd zijn : zolang ze nog bruikbaar zijn zal ik die blijven gebruiken.
  Ik zie liever houten tuinmeubels maar als ik zie hoeveel onderhoud onze buurman aan zijn houten tuinset heeft…. dan nog liever een plastieken tuinstoel die na verloop van de jaren wat verkleurd maar weinig onderhoud aan is….

 5. Ik heb helemaal geen chloor in huis en zou het ook nooit gebruiken uit ecologisch standpunt. Hier gaan de stoelen bij regenweer en na de zomer onder een afdak waardoor ze enkel wat stof verzamelen.

 6. Ik houd niet zo van chloor, overgehouden aan toen ik klein was geloof ik. Dat mijn moeder iets aan het schoonmaken was en zei ‘pas op, even niet hier komen, ik ben met chloor bezig’ of iets in de trant. Het verschil is wel duidelijk.

 7. Wij hebben alleen inklapbare, lekker zittende campingstoelen om buiten te zitten. Dat bevalt mij heel goed, want ik heb een erge hekel aan tuinstoelen schoonmaken…

 8. Wat een goede tip! Deze stoelen zien er inderdaad snel ‘vies’ uit met het weer erin. Fijn dat er toch een oplossing is die deze stoelen van de vuilnisstort redden :)

 9. Werkt goed zeg! Ik vind chloor altijd een beetje riskant, omdat ik bang ben te knoeien en bleekvlekken in mijn kleren te krijgen. In de badkamer gebruik ik het wel eens als ik toch al uitgekleed ben, maar om nu naakt in de tuin te gaan staan poetsen haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.