|

Het ultieme overzicht van handig gereedschap!

Een jaar geleden schreef ik een post over gereedschap, en welke gereedschappen handig zijn om in huis te hebben.

Naar aanleiding van die post deden jullie een aantal handige aanvullingen. Daarom vandaag een vernieuwde versie van de post over gereedschappen die handig zijn om standaard in huis te hebben!

Hieronder eerst mijn oorspronkelijke lijst met gereedschappen, en daarna jullie aanvullende tips!

10 Gereedschappen die handig zijn om in huis te hebben

 1. Een hamer
 2. Schroevendraaiers.
 3. Boormachine.
 4. Waterpas.
 5. Lampen.
 6. Een nijptang
 7. Een zaklamp
 8. Een stanleymes
 9. Waterpomptang.

Jullie aanvullingen op handige gereedschappen!

 1. Een zogenoemde leatherman. Een leatherman blijkt een zogenoemde multitool te zijn, oftewel een gereedschap dat meerdere functies tegelijkertijd heeft. Erg handig dus. Ik moest hem wel even googelen, want ik had er nog niet eerder van gehoord. Maar zo ziet een leatherman er dus uit: Hij doet me aan de serie MacGyver denken :) Hij lijkt me inderdaad handig om in huis te hebben. Deze multitool vind je hier.
 2. Lichtgewicht boor, waarmee je ook in beton kunt boren.
 3. Goede lijm om iets mee te repareren, zoals Bisonkit, secondenlijm en tape.
 4. Setje met verschillende schroefkoppen. Zo hoef je niet al je schroevendraaiers er bij te zoeken, maar pak je gewoon even de juiste schroefkop.
 5. Box van Makita: daar zit alles wat je nodig kunt hebben in. Ook die moest ik even googelen, maar dan heb je ook wat: Het leukst vind ik toch wel het bijbehorende filmpje, waarin op ‘spannende’ toon wordt verteld waarom je een Makita gereedschapskist nodig hebt : )
 6. Een goede werkbank met bankschroef.
 7. Youtubefilmpjes waarin dingen worden uitgelegd. Oké, dat is geen gereedschap, maar ik vind het wel een hele handige tip. Dus ik noem hem hier toch even.
 8. Ducttape. Duct tape is niet zo maar een tape! Nee duct tape is een ‘uiterst klevende en waterbestendige ‘Heavy-Duty’ tape’.
 9. WD40. Dit moest ik tot mijn schande ook alweer googlen, want ik wist niet wat het was. Maar WD40 is een onderhoud- en smeerspray. Op de site gereedschapscentrum.nl beschrijven ze het product als volgt: Verdringt vocht om roest te voorkomen en elektrische systemen uit te drogen. Penetreert om vastzittende onderdelen los te maken. Zorgt voor smering waardoor apparaten soepel lopen. Verwijdert olie, roet, vet en vuil. 

Samenvattend

Deze post is een combinatie van mijn eigen tips voor handig gereedschap, en jullie tips en aanvullingen. Mijn favoriete tip is toch wel de leatherman, omdat die zo veel kan. En ik houd van multifunctionele gereedschappen!

Als je bovenstaande gereedschappen in huis hebt, dan houdt alleen je eigen (on)handigheid je nog tegen als je thuis iets wilt maken of repareren : )

De oorspronkelijke post over gereedschap vind je hier.

Wat is jouw favoriete gereedschap?

Bron afbeelding: Shutterstock

Similar Posts

32 Comments

 1. Het meeste gereedschap bij ons thuis is van plastic, en hoort bij de speelgoedwerkbank die ik mijn zoontje cadeau heb gegeven.
  Mijn vriend is geen klusser en heeft zelf eigenlijk geen gereedschap behalve een hamer en een paar schroevendraaiers. De meeste gereedschap die we dan thuis hebben, heb ik in de loop der jaren zelf aangeschaft. (Of ik leen het van mn vader, Haha)

 2. De leatherman is inderdaad heel handig! En ik weet nog een toepassing voor WD40; stickers van een kast afkrijgen. Afschuwelijk prutswerk maar het hielp wel. Alleen duurt het wel even voordat je de ‘lucht’ weer kwijt bent haha.

 3. hoewle ik feministisch ben tot het vervelende aan toe, trek ik een grens bij de gereedschapkist. Klussen is gewoon niet mijn ding. Ik vind het vreselijk. Manlief daar in tegen is met een hamer in zijn hand geboren.
  Dus hij mag klussen :-)

 4. Ideaal lijstje! Ik heb hier echt de ballen verstand van en zou ook eigenlijk niet eens weten of we dit allemaal in huis hebben.. Misschien maar eens aan vriend-lief vragen :-)

 5. Ik ben zelf niet zo handig, maar mijn vriend (denk van) wel. We hebben dan ook een schuur vol gereedschap. Ik zal hem het lijstje laten zien, dan kan hij de rest gewoon weggooien ;)

 6. WD40 en Ductape zijn inderdaad onmisbaar, de rest van toevoegingen best wel eigenlijk, vind ik. ;)

  Al doe ik idd ook veel aan de hand van youtube-filmpjes

 7. Multitool is echt ideaal. Heb er 1 die al regelmatig van pas is gekomen. We waren een stylingsunit aan het bouwen op school als project. We hadden een kast gemaakt van een hele dikke stam en had met mijn minizaag de takken eraf gehaald. Ook het mes kwam regelmatig van pas om diverse dingen te snijden.

 8. Leatherman had ik nog nooit van gehoord – maar de klusjes hier in huis zijn dan ook niet mijn ding – ik heb gelukkig een handige man in huis :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.