Het ultieme overzicht van handig gereedschap!

Screen Shot 2018 05 11 at 06.52.45

Een jaar geleden schreef ik een post over gereedschap, en welke gereedschappen handig zijn om in huis te hebben.

Naar aanleiding van die post deden jullie een aantal handige aanvullingen. Daarom vandaag een vernieuwde versie van de post over gereedschappen die handig zijn om standaard in huis te hebben!

Hieronder eerst mijn oorspronkelijke lijst met gereedschappen, en daarna jullie aanvullende tips!

10 Gereedschappen die handig zijn om in huis te hebben

 1. Een hamer
 2. Schroevendraaiers.
 3. Boormachine.
 4. Waterpas.
 5. Lampen.
 6. Een nijptang
 7. Een zaklamp
 8. Een stanleymes of een Skill elektrische schaar
 9. Waterpomptang.

Jullie aanvullingen op handige gereedschappen!

 1. Een zogenoemde leatherman. Een leatherman blijkt een zogenoemde multitool te zijn, oftewel een gereedschap dat meerdere functies tegelijkertijd heeft. Erg handig dus. Ik moest hem wel even googelen, want ik had er nog niet eerder van gehoord. Maar zo ziet een leatherman er dus uit: Screen Shot 2018 05 10 at 15.58.35Hij doet me aan de serie MacGyver denken :) Hij lijkt me inderdaad handig om in huis te hebben. Deze multitool vind je hier.
 2. Lichtgewicht boor, waarmee je ook in beton kunt boren.
 3. Goede lijm om iets mee te repareren, zoals Bisonkit, secondenlijm en tape.
 4. Setje met verschillende schroefkoppen. Zo hoef je niet al je schroevendraaiers er bij te zoeken, maar pak je gewoon even de juiste schroefkop.
 5. Box van Makita: daar zit alles wat je nodig kunt hebben in. Ook die moest ik even googelen, maar dan heb je ook wat:24215060 Het leukst vind ik toch wel het bijbehorende filmpje, waarin op ‘spannende’ toon wordt verteld waarom je een Makita gereedschapskist nodig hebt : )
 6. Een goede werkbank met bankschroef.
 7. Youtubefilmpjes waarin dingen worden uitgelegd. Oké, dat is geen gereedschap, maar ik vind het wel een hele handige tip. Dus ik noem hem hier toch even.
 8. Ducttape. Duct tape is niet zo maar een tape! Nee duct tape is een ‘uiterst klevende en waterbestendige ‘Heavy-Duty’ tape’.
 9. WD40. Dit moest ik tot mijn schande ook alweer googlen, want ik wist niet wat het was. Maar WD40 is een onderhoud- en smeerspray. Op de site gereedschapscentrum.nl beschrijven ze het product als volgt: Verdringt vocht om roest te voorkomen en elektrische systemen uit te drogen. Penetreert om vastzittende onderdelen los te maken. Zorgt voor smering waardoor apparaten soepel lopen. Verwijdert olie, roet, vet en vuil. Screen Shot 2018 05 10 at 15.55.02

Samenvattend

Deze post is een combinatie van mijn eigen tips voor handig gereedschap, en jullie tips en aanvullingen. Mijn favoriete tip is toch wel de leatherman, omdat die zo veel kan. En ik houd van multifunctionele gereedschappen!

Als je bovenstaande gereedschappen in huis hebt, dan houdt alleen je eigen (on)handigheid je nog tegen als je thuis iets wilt maken of repareren : )

De oorspronkelijke post over gereedschap vind je hier.

Wat is jouw favoriete gereedschap?

Bron afbeelding: Shutterstock

32 Comments

 1. Lisa
 2. Eva

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh