|

Nieuwe klompen: waar koop je die?

klompen kopen

Nederland staat bekend als het land waar mensen wooden shoes dragen oftewel klompen. Maar toen mijn man nieuwe klompen wilde hebben, bleek het nog best lastig om ze te vinden.

En hij had wel nieuwe nodig, want in zijn oude klompen zat een gat:

klompen

De boer draagt geen klompen, maar weet wel waar ze te koop zijn

Hij vroeg advies aan onze buurman die nog echt boer is. De beste man draagt weliswaar geen klompen, maar hij wist wel waar ze te koop zijn: bij de Welkoop.

Dus nu draagt mijn man, die door de week bij een Japans vertaalbureau werkt, weer een paar mooie klompen als hij in de tuin bezig is : )

 

Vergelijkbare berichten

17 reacties

  1. Ik koop ze op de boerenmarkt bij de klompenmaker...blanke tripklompen met een bandje van leer, zodat ik met mijn hoge wreef geen last heb van de rand van de klomp. Voor de sjiek wil ik nog een keer bruidsklompen,met houtsnijwerk bewerkte blanke klompen.

  2. Vroeger droegen veel kinderen in ons dorp klompen maar ik heb er nooit op kunnen lopen. Toen partner en ik 20 jaar geleden naar het platteland verhuisden met hond, ezel en geit kreeg ik van een vriendin klompen en een gebloemd schort. Het schort heb ik versleten maar de klompen staan nog steeds “voor het mooi” tegen de kapschuur, ik heb er nooit op gelopen! Hier in het dorp verkoopt de molenaar ook klompen!

  3. Heeel lang geleden heb ik paar weken als Frau Antje in een Duitse supermarkt promotie voor Nederlandse kaas gemaakt. Dus in kostuum inclusief klompen, Ik was kapot na een dag erop lopen en staan.

  4. Klompen heb ik nooit begrepen. Vanuit vroeger uiteraard wel, maar waarom dragen mensen nog steeds klompen terwijl er zoveel fijnere, mooiere en comfortabelere schoenen bestaan om in te lopen?

  5. Idd Welkoop en die zitten op veel plaatsen. Hier in het centrum van Alkmaar hebben we een echte borstel- en klompenwinkel. Die heeft een nog grotere keus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.