Het nieuwe huishoudelijke hulpje: de app

huishoud appDit artikel werd geschreven in opdracht van Simyo

Het huishouden is iets waar je niet om heen kunt. Als je een huis, flat of appartement of zelfs een hutje op de hei hebt, dan heb je dus ook een huishouden.

Veel mensen balen van hun huishouden: ze hebben geen zin om te stofzuigen, of in ramen lappen. En sinds de huishoudschool is afgeschaft, zijn er ook steeds meer mensen die niet weten hoe ze het moeten aanpakken! Gelukkig zijn er allerlei boeken op de markt om je te helpen. En natuurlijk kun je altijd rekenen op het internet om antwoorden op je vragen te zoeken.

En er is een nieuw hulpje in huishoudland: de app! Er zijn allerlei handige, gratis apps die je op je mobieltje kunt installeren, die je kunnen helpen bij het huishouden. Het is een huishoudelijke hulp op je smartphone!

Wat is een app?

Een app is een klein programma dat je op je telefoon kunt installeren. Het woord app staat voor mobiele applicatie. Met een app breid je de mogelijkheden van je mobieltje als het ware uit. Eerst kon je er alleen maar mee bellen, maar nu kun je er bijvoorbeeld ook Pacman mee spelen!

Huishoud apps

Tips en how-to’s apps

Een voorbeeld van zo’n handige app is de app Huishoud Tips. Deze app heeft een zoekfunctie, dus je kunt precies aangeven wat je probleem is. Je vindt er allerlei oplossingen. Van een kromgetrokken dienblad tot het reinigen van ritsen.

Kasboek app

Ook je bankzaken kun je regelen met een app. Twee digitale huishoudboekjes bieden een app aan. Die van AFAS Personal en die van Cashflow manager.

Organiseer je huishouden met een app

Heb je moeite met het organiseren van je huishouden? Ook geen probleem! Daar heb je de app Chroma voor. De Chorma app bevat 5000 klusjes, die je kunt verdelen onder je gezinsleden. Het leuke is dat elk klusje punten oplevert. Planten water geven levert bijvoorbeeld minder punten op dan een klus als tuinieren. Ramen lappen lijkt mij dan weer heel veel punten waard! Bij oudere kinderen kun je simpelweg zeggen: ‘Je moet deze week xxx punten verdienen door klusjes te doen. En vervolgens kunnen ze zelf kiezen welke ze doen.’

Er is zelfs een app van Flylady! Je weet wel, die handige dame die je helpt je huishouden op orde te krijgen met kleine stappen?!

Groei van je kind bij houden

Bij de Groeikalender app vul je de leeftijd van je kind in, en dan krijg je regelmatig interessante informatie over de fase waarin je kind zit. Je krijgt dus precies die informatie die handig is om te weten, op het moment dat je er in zit. De app biedt bovendien ook een overzicht van veel voorkomende kinderkwaaltjes zoals oorpijn.

Boodschappen doen app

Met de app MyShopi kun je verschillende boodschappenlijstjes maken op basis van de winkel waar je naar toe gaat. Zie ook Standaard boodschappenlijstje!

Koken app

Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? De Recepten van de Dag-app stuurt je elke middag een nieuw recept. Handig voor inspiratie dus.

Afvalwijzer app

Ik weet de helft van de tijd niet welke container ik aan de weg moet zetten: de groene of de grijze container. De Afvalwijzer app waarschuwt je welke bak aan de beurt is! Je kunt zelf instellen of je ‘s avonds gewaarschuwd wilt worden, of ‘s ochtends.

Rabobank app

Ik ben dol op mijn Rabobank app! Ik kan nu namelijk veel makkelijker even kijken hoeveel geld er op mijn rekening staat. En ook geld overmaken is veel simpeler. In plaats van drie keer een code in te typen in mijn ‘random reader’ hoef ik bij de Rabobank app alleen maar mijn pincode in te typen.

Welke app kies je

Je kiest een app op basis van wat je handig vindt. En natuurlijk of hij werkt op jouw mobieltje. Dat wil zeggen of een app compatible is met jouw mobieltje. De meeste apps zijn beschikbaar voor Android en iOS mobiele telefoons en tablets. Zo moet ik bekennen dat ik een smart phone kocht omdat de Zombies, run app niet compatible was met mijn mobieltje van 9 euro…

Heb jij een app gezien die je dolgraag wilt gebruiken, maar werkt die app niet op jouw mobieltje? Dan kun je als oplossing kiezen voor een goedkoop toestel plus een sim only abonnement van bijvoorbeeld Simyo.

Tip: er zijn diverse vergelijkingssites waar je de voordeligste prepaid en goedkoopste sim only aanbiedingen met elkaar kunt vergelijken.

Wat is jouw favoriete app?

Similar Posts

19 Comments

 1. Oh, leuke vraag!
  Ik heb de app van TNO om de groei van de kids bij te houden.
  Een app ‘Dirty dozen/clean fifteen’. Over bespoten groenten en fruit die je beter vermijdt.
  Ik heb Appie voor een ruime keuze in recepten en om boodschappenlijstjes in te zetten.
  Een Blogger app, Youtube, Weerplaza, Funda, de Sims hihi, Photo grid. Aviary vind ik ook een heel fijn bewekingsprogramma. Veel meer mogelijkheden dan Instagram.

  Zo maar een greep uit het assortiment. Ik heb in totaal bijna 60 apps. Op een Sony Xperia S.

  1. Die Dirty dozen/clean fifteen app klinkt ook handig zeg! Die kende ik niet. 60 apps vind ik indrukwekkend! Is er eigenlijk een maximum aan apps die je op je mobieltje kunt zetten?

   1. Ja, er is wel een maximum maar dat ligt heel erg aan hoe groot je gedownloadde apps zijn natuurlijk. Die van mij zijn over het algemeen vrij klein, behalve bijvoorbeeld de Sims.
    Ik denk dat er al zo’n 20 apps op dat ding stonden toen ik hem kocht.
    Ik heb hem sinds april en ik gebruik hem intensief….op zich wel een liefhebber. :)

     1. Toch niet. Pinterest is meer een moodboard. Instagram huis, tuin en keukenfoto’s van je dagelijks leven. Kijk maar eens op Instagram. Pas op, is verslavend.

 2. Afvalwijzer … Ga zoeken naar die van oud papier ophaaldag :-)
  Nou, nu even mijn iPhone pakken en hier zijn ze:
  My Vodafone, het weer, buienalarm, kaarten, ING, bieb, aanbiedingen, you connect,
  Het is een beetje wat ik regelmatig gebruik. Ben zeker wat vergeten … ;-)
  Heel handig en kan niet meer zonder!

  1. Bestaat dat echt? Dat lijkt me wel handig. Als je dan bijvoorbeeld ‘s avonds laat thuiskomt dan kun je jezelf bij lichten. Hier op het platteland is het echt pikkedonker ‘s ochtends vroeg en ‘s avonds laat.

 3. ik ben apploos en zal dat wel blijven ook, het zal ongetwijfeld handig zijn maar ik heb altijd zonder apps geleefd en dat beviel prima

 4. geen apps want alleen een prepaid telefoon.
  Heb ok geen idee wat het nut van apps is.
  Heb wel een blog, met daarop een lijst met handige linken naar websites die oplossingen bieden voor mijn a-huishoudelijke perikelen

 5. Buienradar, buienalarm, appie, pinterest, instagram, zaklamp app, whatsapp, nos, nu, alarmclock, facebook en een verslavend spelletje. Dit heb ik er opgezet toen ik net mijn telefoon heb gekregen. En heb daarna nooit meer gekeken naar app’s, binnenkort toch maar weer eens doen. Heb er al weer een paar handigen voorbij zien komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.