Helden uit je kindertijd haken: meer dan 20 patronen!

helden uit je kindertijd haken

Oh, als ik toch eens goed haken kon! Dan haakte ik de ruim 20 helden uit het boek Helden uit je kindertijd haken allemaal, één voor één!

Wat een leuke en nuttige hobby zou dat zijn.

Met aan het eind allemaal mooie gehaakte helden!

Onder de indruk van de prachtige cover nam ik het boek Helden uit je kindertijd haken mee uit de bibliotheek. Want ook al ben ik zelf dan niet zo handig, ik vind het wel heel leuk om te kijken wat andere mensen allemaal maken. En dat is altijd weer indrukwekkend knap!

Helden uit je kinderen tijd haken

Helden uit je kindertijd haken is het tweede boek in deze reeks. Sophie Kirschbaum kreeg naar aanleiding van het eerste deel zoveel verzoeken om nog meer haakpatronen, dat ze een tweede boek maakte.

Helden uit je kindertijd haken: uitleg basistechnieken

Als het aan het boek Helden uit je kindertijd ligt, hoeft niets je in de weg te staan om alle helden te haken. Helemaal aan het begin van het boek legt Sophie Kirschbaum heel duidelijk de basistechnieken van haken uit. Van het maken van een losse, tot stokjes spiraalvormen haken.

Dus ook als je nog nooit gehaakt hebt, kun je met dit boek aan de slag.

Helden uit je kindertijd haken: de helden!

Nadat je de benodigde basiskennis hebt gekregen van Sophie Kirschbaum kun je aan de slag. Je kunt kiezen uit ruim 20 leuke kinderhelden. Bij elke kinderheld staat bovendien hoe groot hij of zij is.

helden uit je kindertijd haken

Of de uitleg van de patronen goed is, kan ik helaas niet zeggen, want voor mij is het allemaal net abracadabra. Oftewel: ik snap er helemaal niets van. Maar dat ligt aan mij vermoed ik. Niet aan de uitleg.

Zoals ik al zei: ik ben een bewonderaar, geen maker.

Mijn conclusie over Helden uit je kindertijd haken

Helden uit je kindertijd haken is een lust voor het oog! Ik heb er heerlijk in zitten kijken en bladeren, en heb alle gehaakte helden bewonderd. Voor iedereen die van haken houdt is dit boek denk ik enorm leuk. Je kunt bijvoorbeeld als doel stellen om alle figuren in dit boek te maken. Maar ook als je niet kunt haken, is het een leuk kijkboek.

Praktische informatie over Helden uit je kindertijd

Helden uit je kindertijd is voor 20 euro te koop bij bol.com of je lokale boekwinkel.

Screenshot 2021 12 21 at 16.11.06

helden uit je kindertijd haken

Leestips

Wat is jouw favoriete kinderheld?

Similar Posts

9 Comments

 1. Heerlijk, dat soort boeken. Ik kan er helaas niets mee, want mijn haakniveau is zo ongeveer een vierkant lapje en verder niks, maar kijken is inderdaad ook leuk;).

  En een heel mooi jaar gewenst natuurlijk op deze Nieuwjaarsmorgen!

 2. Ehhhh, haken, ik kan wel knopen... ;-) Dus ik laat het maar aan een ander over. Wens jullie een mooi 2022.

  Love as always
  Dimario

 3. Ik zou zo graag willen dat ik kon haken maar ik heb al zoveel hobbies maar al die mooie haak creaties.. kan dat echt niet aan zien haha! Zo leuk

 4. Er zijn mannen die ook haken, maar het is niet mijn ding.
  Mijn kinderheld, dat is lang geleden uit Pipo de tv serie 'Pipo en de Waterlanders', Snuf een boef gespeeld door Rudi Falkenhagen. Hans

 5. Je zou het eigenlijk gewoon eens moeten proberen, Nicole. Het is echt niet zo moeilijk en you tube staat vol met filmpjes hoe het moet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.