Reacties

Geldzaken = makkelijk — 12 reacties

 1. Ik heb en aantal consuminderboeken zoals: de Vrekkenkrant (als boek dan), Je geld of je leven, bespaarkookboeken, een consuminderboek uit de jaren zeventig (ook heel geschikt als kleurboek voor volwassenen), The Tightwad Gazette.
  En nog een paar meer financieel gericht zoals 'Waar doen ze het van' van Erica Verdegaal, Deflatie in aantocht (Eric Mecking en Elmer Hogervorst) en 'Dit kan toch niet waar zijn' van Joris Luyendijk.
  Ik vind financien interessant en houd een boekhouding bij. Wat ik heel fijn vind is dat manlief een financieel deskundige in het kwadraat is. Toen wij gingen verhuizen heeft manlief alle financiele zaken oo zich genomen en bv het hele hypotheekcontract goed doorgelezen. De hypotheekadviseur viel bijna van zijn stoel want niemand deed dat. Manlief antwoordde dat je zo'n contract nooit zomaar moet tekenen.
  Manlief doet de 'grote' boekhouding mbv excell. We kijken elke maand hoe we er financieel voorstaan en hoeveel we extra kunnen aflossen in die maand.
  Gisteravond heb ik online de documentaire 'Tegenlicht' gezien over de QE van de ECB. Ik houd mijn hart vast en ben bang dat dit niet goed gaat komen.

  • Je vroeg welke boeken ik heel goed vind. Ik ben blij met alle boeken. Van de consuminderboeken springt The Tightwad Gazette eruit, van de financiele 'Deflatie in aantocht'. Ik vind de geschiedenis zo goed uitgelegd. Wordt tijd dat ik het boek weer eens ga lezen :-)

 2. Ik zou willen dat er iets toegankelijks was voor jongvolwassenen. Die lezen geen boeken, en kunnen toch wel wat tips (van anderen dan de ouders) gebruiken.

 3. Ik ben echt een ramp. Komt doordat mijn administratie altijd een rommel is. Ik ben Chaotisch met de hoofdletter C. Maar ik ga wel even kijken naar de eerste 16 pagina's, je weet maar nooit!

 4. Ik vind geldzaken altijd wel interessant, maar ik lees er geen boeken over. Ik heb wel eens wat gelezen van Suze Ormond, de geldgoeroe van Oprah, dat was in elk entertaining om te lezen. :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>