Flexibele foto’s aan de muur

flexibele schilderijen

Ik houd van flexibele dingen.

Dingen die je makkelijk kunt vervangen, zonder dat het grote gevolgen heeft.

Om die reden ben ik fan van banken met verwisselbare hoezen, schilderijlijsten en van die handige schilderij plankjes waarop je telkens een andere foto of prent kunt neerzetten. Zonder dat je elke keer nieuwe gaten in de muren moet boren.

En nu blijkt er dus ook zoiets te zijn als een verwisselbare canvas doek: een foto op canvas die je telkens kunt wisselen. Ik vind het werkelijk briljant!

Verwisselbare canvas doek aan je muur: hoe werkt dat dan?

Het is eigenlijk heel simpel: je koopt één keer een frame. Er zijn twee opties:

 1. Een ophangframe. Het ophangframe is 2,6 cm diep en hang je los op aan twee beugeltjes zoals een schilderij.
 2. Een wandvast frame. Dit frame is 1,6cm diep en is al voorgeboord. Je kunt het dus direct op je muur schroeven. Een wandvast frame is vooral handig voor hele grote doeken.

Heb je eenmaal een frame, dan kun je vervolgens gewoon losse doeken bestellen. Op die manier kun je dus telkens een ander schilderij in je woonkamer hebben. Zonder dat je moeilijk hoeft te doen met schilderijen er afhalen, de juiste hoogte bepalen etc.

Flexibele schilderijen en foto’s aan de muur

Ik geloof dat bijna iedereen tegenwoordig hartstikke veel digitale foto’s heeft. Je kunt je eigen foto’s gebruiken voor zo’n verwisselbaar canvas doek. Maar je kunt ook kiezen uit het assortiment. Zelf viel ik als een blok voor deze afbeelding die ik erg geschikt vind als ‘lente schilderij’:

wallstars
Bron: Wallstars.nl

Wat kost zo’n flexibel schilderij?

Ik word helemaal enthousiast van dit handige systeem, maar wat kost zoiets nou? De meest bestelde maat doek van 150 bij 1 meter kost 170,-. Het bijpassende frame kost 105,-. In totaal ben je dan dus 275,- kwijt. Kleinere frames en doeken zijn uiteraard goedkoper. Het kleinste doek kost 127,50 en het kleinste frame 85,-.

Uitleg in filmpje

In onderstaand filmpje wordt gedemonstreerd hoe het frame eruit ziet, hoe je het in elkaar zet, en hoe je het doek er over heen spant. Het ziet er werkelijk super eenvoudig uit. Ze leveren zelfs zo’n imbus sleutel mee. Dus geen probleem als je geen goed uitgeruste gereedschapskist hebt.

Flexibele kunst aan je muren: samenvatting

Vind jij het leuk om regelmatig je schilderijen en/of foto’s te wisselen? Zonder dat je met zware lijsten hoeft te sjouwen, of nieuwe gaten moet boren?

Kies dan voor een verwisselbaar canvas doek.

Je koopt 1 keer een frame, en daarna kun je heel makkelijk wisselen met de afbeelding op het doek dat je op het frame kunt maken. Die afbeelding kan een eigen foto zijn, of je koopt een afbeelding bij Wallstars zelf.

Ik vind het echt ideaal. Het lijkt me ook handig voor verjaardagen en dergelijke. Als je weet dat iemand een frame heeft, kun je hem of haar vast altijd wel blij maken met een mooi nieuw doek. Of een foto van jezelf : )

Lees ook mijn post over een schilderijlijst kiezen en een accent muur!

Wat vind jij van het principe van verwisselbare canvas doeken op een frame?

Similar Posts

26 Comments

 1. ik vind het idee geweldig, maar de prijs pfffiew daar ben ik wel even van geschrokken. Ik snap dat dit een pracht idee is, maar wat kost het nou in basis? In Principe zou je dit ook prima zelf kunnen maken als je losse doeken besteld. Als het wat goedkoper zou zijn, zou ik het gelijk aanschaffen. Maar voor deze prijs laat ik het even aan me voorbij gaan… Jammer, want ik denk dat als de prijs-kwaliteit wat meer in verhouding zou zijn, veel meer mensen dit zouden kopen ;) maar het idee, zoals gezegd is top!

 2. Ik ben hobbyschilder en semiprofessioneel fotograaf. Veel van mijn werk verkoop ik via stockbureau’s .
  Ik gebruik gewoon de ouderwetse plafond/muurrail. Verkrijgbaar bij elke bouwmarkt.
  De goedkoopste manier van afdrukken zijn toch de kantenklare canvassen. Ofwel posters zelf opplakken op bv passepartoutkarton, vooral geschikt voor kleinere afdrukken.
  Momenteel hangt er een canvas 4 luik van een Engelse tuin boven de bank. Eigen foto uiteraard.
  Het nadeel van kantenklare afbeelding uit de winkel is dat het zo kantoorachtig is.
  Eigen werk heeft herinneringen en voegt wat toe.

 3. Dat is zeer zeker een goed idee. De foto boven ons bed is echt van tien jaar geleden. Wel fijn om mezelf zonder rimpels te zien, maar de familie is nu uitgebreid en aan vervanging toe :-D

 4. Super leuk idee! Heel fijn voor mensen die graag dingen in het interieur aanpassen. Ik hou zelf niet van dat soort schilderijen of foto’s aan de muur, maar het idee is awesome!

 5. ik weet niet of ik het leuk zou vinden…ik hang nogal aan alles wat er aan de muur hangt. Aan de andere kant: het is wel vrolijk om met regelmaat iets nieuws te hebben

 6. Herkenbaar. Bij mij wisselt de kleurvoorkeur per seizoen. (Altijd blauw in mei!). Ik heb een bank met wasbare hoes, noem geen naam maar die hoes kun je dus ook verven in de wasmachine! Verder wat schilderijtjes op zolder die afgewisseld kunnen worden. Zo’n Frame is handig, Wallstars heeft leuke dingen maar zelf heb ik liever echt van van mezelf of een andere amateur dan reproductie. Smaken verschillen en dat is Prima!

 7. Erg leuk een verwisselbaar canvas doek met ophangsysteem, maar die prijs vind ik echt veel te hoog.

  Ik heb bij de Hema een foto laten uitprinten voor € 5,- en had nog een lijst met passe-partout en dan heb je voor weinig een mooi schilderij. Je kunt deze heel gemakkelijk wisselen en aanpassen aan het seizoen.

 8. Ik heb gewoon serieus het filmpje bekeken (en dat doe ik niet snel). Klinkt heel handig al vind ik het toch best veel geld. En daarbij denk ik – eindelijk ben ik wat meer minimalistisch aan het worden – wat doe ik dan met het doek wat ik verwissel? Hoe houd je dat ‘goed’? Kan je het opvouwen of oprollen? Verliest het geen kleur. Moet je het strijken. En … verwissel je daadwerkelijk regelmatig? Het concept vind ik wel heel leuk moet ik zeggen. En het ziet er inderdaad eenvoudig uit.

 9. Het is wel super handig om inderdaad te kunnen wisselen maar dan is het denk ik nog voordeliger om af en toe een nieuwe foto op bijv posterformaat af te drukken en te wisselen in de frame

 10. Vind het wel een goed systeem al zijn ze wel prijzig. Dus in de praktijk denk ik eigenlijk toch niet dat je het dan vaak zal doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.