|

Het ultieme overzicht van handig gereedschap!

Screen Shot 2018 05 11 at 06.52.45

Een jaar geleden schreef ik een post over gereedschap, en welke gereedschappen handig zijn om in huis te hebben.

Naar aanleiding van die post deden jullie een aantal handige aanvullingen. Daarom vandaag een vernieuwde versie van de post over gereedschappen die handig zijn om standaard in huis te hebben!

Hieronder eerst mijn oorspronkelijke lijst met gereedschappen, en daarna jullie aanvullende tips!

10 Gereedschappen die handig zijn om in huis te hebben

  1. Een hamer
  2. Schroevendraaiers.
  3. Boormachine.
  4. Waterpas.
  5. Lampen.
  6. Een nijptang
  7. Een zaklamp
  8. Een stanleymes of een Skill elektrische schaar
  9. Waterpomptang.

Jullie aanvullingen op handige gereedschappen!

  1. Een zogenoemde leatherman. Een leatherman blijkt een zogenoemde multitool te zijn, oftewel een gereedschap dat meerdere functies tegelijkertijd heeft. Erg handig dus. Ik moest hem wel even googelen, want ik had er nog niet eerder van gehoord. Maar zo ziet een leatherman er dus uit: Screen Shot 2018 05 10 at 15.58.35Hij doet me aan de serie MacGyver denken :) Hij lijkt me inderdaad handig om in huis te hebben. Deze multitool vind je hier.
  2. Lichtgewicht boor, waarmee je ook in beton kunt boren.
  3. Goede lijm om iets mee te repareren, zoals Bisonkit, secondenlijm en tape.
  4. Setje met verschillende schroefkoppen. Zo hoef je niet al je schroevendraaiers er bij te zoeken, maar pak je gewoon even de juiste schroefkop.
  5. Box van Makita: daar zit alles wat je nodig kunt hebben in. Ook die moest ik even googelen, maar dan heb je ook wat:24215060 Het leukst vind ik toch wel het bijbehorende filmpje, waarin op 'spannende' toon wordt verteld waarom je een Makita gereedschapskist nodig hebt : )
  6. Een goede werkbank met bankschroef.
  7. Youtubefilmpjes waarin dingen worden uitgelegd. Oké, dat is geen gereedschap, maar ik vind het wel een hele handige tip. Dus ik noem hem hier toch even.
  8. Ducttape. Duct tape is niet zo maar een tape! Nee duct tape is een 'uiterst klevende en waterbestendige 'Heavy-Duty' tape'.
  9. WD40. Dit moest ik tot mijn schande ook alweer googlen, want ik wist niet wat het was. Maar WD40 is een onderhoud- en smeerspray. Op de site gereedschapscentrum.nl beschrijven ze het product als volgt: Verdringt vocht om roest te voorkomen en elektrische systemen uit te drogen. Penetreert om vastzittende onderdelen los te maken. Zorgt voor smering waardoor apparaten soepel lopen. Verwijdert olie, roet, vet en vuil. Screen Shot 2018 05 10 at 15.55.02

Samenvattend

Deze post is een combinatie van mijn eigen tips voor handig gereedschap, en jullie tips en aanvullingen. Mijn favoriete tip is toch wel de leatherman, omdat die zo veel kan. En ik houd van multifunctionele gereedschappen!

Als je bovenstaande gereedschappen in huis hebt, dan houdt alleen je eigen (on)handigheid je nog tegen als je thuis iets wilt maken of repareren : )

De oorspronkelijke post over gereedschap vind je hier.

Wat is jouw favoriete gereedschap?

Bron afbeelding: Shutterstock

Vergelijkbare berichten

32 reacties

  1. Het meeste gereedschap bij ons thuis is van plastic, en hoort bij de speelgoedwerkbank die ik mijn zoontje cadeau heb gegeven.
    Mijn vriend is geen klusser en heeft zelf eigenlijk geen gereedschap behalve een hamer en een paar schroevendraaiers. De meeste gereedschap die we dan thuis hebben, heb ik in de loop der jaren zelf aangeschaft. (Of ik leen het van mn vader, Haha)

    1. Hahaha. Grappige opmerking. Ik heb eigenlijk alleen maar een boor en hamer in huis. Met de boor kan ik alleen niet in beton mee boren.

  2. De leatherman is inderdaad heel handig! En ik weet nog een toepassing voor WD40; stickers van een kast afkrijgen. Afschuwelijk prutswerk maar het hielp wel. Alleen duurt het wel even voordat je de 'lucht' weer kwijt bent haha.

  3. hoewle ik feministisch ben tot het vervelende aan toe, trek ik een grens bij de gereedschapkist. Klussen is gewoon niet mijn ding. Ik vind het vreselijk. Manlief daar in tegen is met een hamer in zijn hand geboren.
    Dus hij mag klussen :-)

  4. Ideaal lijstje! Ik heb hier echt de ballen verstand van en zou ook eigenlijk niet eens weten of we dit allemaal in huis hebben.. Misschien maar eens aan vriend-lief vragen :-)

  5. Ik ben zelf niet zo handig, maar mijn vriend (denk van) wel. We hebben dan ook een schuur vol gereedschap. Ik zal hem het lijstje laten zien, dan kan hij de rest gewoon weggooien ;)

  6. Multitool is echt ideaal. Heb er 1 die al regelmatig van pas is gekomen. We waren een stylingsunit aan het bouwen op school als project. We hadden een kast gemaakt van een hele dikke stam en had met mijn minizaag de takken eraf gehaald. Ook het mes kwam regelmatig van pas om diverse dingen te snijden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.