|

Overbodige dingen en/of teveel

housewifeEr zijn van die dingen waarvan ik er eigenlijk te veel heb…

En toch is het niet eenvoudig om ze weg te doen. Omdat ik vaak denk: ‘Misschien heb ik het nog nodig. Dus ik kan het beter bewaren. Anders moet ik het misschien opnieuw kopen, en dat kost geld!’

Hier onder een lijst met dingen waarvan ik te veel heb of die eigenlijk overbodig zijn.

Overbodige dingen en teveel

 • Vestjes. Ik heb er een stuk of veertien. En aangezien de week maar 7 dagen heeft zou ik volgens mij met de helft ook wel toe kunnen. Maar ja, ‘je weet maar nooit!’
 • Mokken. Dat er veels te veel mokken in mijn keukenkastje staan is niet echt mijn schuld. Mijn oudste dochter is namelijk dol op mokken, en koopt ze om de haverklap. Vaak bij de Primark. En die zet ze dan in mijn keukenkastje. Als ze ooit het huis uitgaat zullen die mokken natuurlijk wel verdwijnen. Het zal me niks verbazen als ik ze dan nog ga missen ook.
 • Schriftjes en notitieboekjes. Bij de Hema en de Action word ik er nog wel eens door verleid. Leuke notitieboekjes. ‘Handig!’ denk ik dan. Bijvoorbeeld op ideeën voor blogposts in op te schrijven. Of om als kasboek te gebruiken! Of om een dagboek te beginnen! Oftewel ze liggen ongebruikt in mijn ladekastje… Maar ik bewaar ze wel, want: ‘Je weet maar nooit!’
 • Lepeltjes met een versierde achterkant. Ik heb een aantal lepeltjes met aan het uiteinde een gebakje of iets anders leuks. Maar omdat ze vrij zwaar zijn gebruik ik ze bijna nooit. Bovendien kocht ik de goedkope versie, en zijn die leuke dingen behoorlijk vaal geworden.
 • Jassen. Eigenlijk heb ik echt te veel jassen. Ik heb een korte jas, een middellange jas, een enkellange jas en een stoer leren jack in motorjack stijl. Dat jack is heerlijk warm en staat best stoer. Maar ik trek het nooit aan omdat ik vind dat het te strak zit. Toch kan ik er moeilijk afstand van doen. Want tja, ‘je weet maar nooit!’
 • Sjaals. Er slingeren echt overal winterjaals rond.
 • Keukenmachine van de Lidl. Bij de Lidl kocht ik ooit zo’n keukenmachine waarmee je smoothies en dergelijke kunt maken. Mijn twee dochters wilden dat zo graag. Ik geloof dat ze hem drie keer gebruikt hebben. Sindsdien staat het ding eenzaam te verstoffen in de keukenkast.
 • Oordopjes. Ik heb 4 sets van oordopjes in mijn kantoortje hangen. Die gebruik ik dagelijks bij het hardlopen. Dat wil zeggen, ik gebruik 1 setje. Want ik heb maar 2 oren. Al die andere kocht ik ‘voor het geval dat’. Want soms raak ik oortjes kwijt.
 • Handschoenen. Ik heb een stuk of 4 paren handschoenen. Met vingers, zonder vingers en ook nog wanten. De reden dat ik er zoveel heb is dat ik ze vaak verlies. Hoewel, ik heb er dus wel maar liefst vier paren van.
 • Kledinghangers. Op de kamer van mijn jongste zoon staat een grote bak vol met kledinghangers. En ik vind het moeilijk om ze weg te doen omdat ik het idee heb dat ze vast nog wel eens van pas gaan komen.

Waarvan heb jij teveel dingen in huis? Of dingen die eigenlijk overbodig zijn?

Similar Posts

78 Comments

  1. Ons tuinhuis puilt uit van de decoratie. Potjes, kaarsjes, frutsels. Ik heb heel veel maar kan het natuurlijk niet allemaal neerzetten. Sommige decoratie zal ik waarschijnelijk ook niet meer neer gaan zetten. maar weg gooien….ja, dat vind ik dan weer sonde.

 1. De jongste had mega veel speelgoed en ik wist niet wat ik er mee moest. Bakken lego , duplo e.d ..maar nu wil hij graag een playstation. Dus alles is nu verkocht, dat was een oplossing

  1. Ja, de schermpjes ruimen je huis inderdaad lekker op. Want in Playstations, WII’s en computers zitten alle spelletjes handig in een kastje bij elkaar.

   Het enige nadeel is dat ze dan steeds achter zo’n schermpje zitten in plaats van lekker creatief met de blokken. Maar als ze dan op Minecraft van alles bouwen weet ik soms ook niet meer of dat dan echt zo slecht is, of toch ook wel creatief.

 2. Een heleboel. Met name keukenapparaten. Daar is mijn man namelijk gek op. En het merendeel gebruik ik nooit en hij 1-2 keer per jaar.

 3. Vast wel, hoewel het denk ik ook wel weer meevalt. Qua kleding vind ik het soms wel eens lastig, omdat ik vaak ga voor klassiekers en ik niet echt meer groei. En ik heb b.v. ook best wat glazen, terwijl ik nooit fris drink. Maar dat is ook omdat ik ze ook wel eens weggooi als de vaatwasser ze onherstelbaar smerig heeft gemaakt. Of tenminste, dat plan heb ik dan, maar dat vind ik als het puntje bij het paaltje komt weer zonde.

  1. Klassiekers zijn inderdaad vaak tijdloos en kun je eigenlijk altijd dragen. Ik kan me voorstellen dat je die niet gauw weg doet.

   Wat glaswerk betreft snap ik het wel dat je ze achter de hand houdt.

 4. Waxinelichthoudertjes! Ooit kon ik die niet weerstaan. Ik heb ze van kristal, van wit steen, van glas met gehaakt hoesje eromheen, van aardewerk, van riet. Een la in de boekenkast is er zwaar van. Toch heb ik moeite ze weg te doen, sommige heb ik gekregen en dan vind ik het nog moeilijker om ze weg te doen.

  1. Dat vind ik een leuke Wilma! Zou je er niet iets van kunnen knutselen? Bijvoorbeeld dat je alle waxinelichtjes houders op een grote plank plakt in de vorm van een hart of zo?

 5. Ik heb teveel grote handdoeken die ik echt al jaren geleden gekocht, gekregen heb. Een aantal daarvan ziet er nog als nieuw uit en zijn toch al bijna dertig jaar oud. Ik was steeds van plan om van die grote handdoeken kleintjes te maken voor in de keuken of het toilet. Afgelopen weekend deed ik het anders. Ik heb ze gewoon vij de badhanddoeken gelegd want die voorraad was aan de kleine kant geworden en veel zijn ondertussen versleten.
  Verder heb ik niet het idee dat ik teveel heb van iets. Ik doe makkelijk iets weg en vanwege de verhuiizing/huis te koop zetten, hebben we heel veel weg gedaan. Soms iets teveel achteraf gezien. We dachten naar een kleiner huis te gaan, maar wonen nu in een groter huis.

  1. Grote handdoeken hebben we hier ook best veel. Mijn man en kinderen zijn er dol op. Maar ik niet, want ze nemen heel veel plek in, in de wasmachines. Ik heb liever dat ze de kleine gebruiken.

   Nu ik dit type bedenk ik dat ik ze misschien wel gewoon door midden kan knippen. Heb ik meteen nieuwe handdoeken : )

 6. Grappig om te lezen wat een ander als “teveel” ervaart, maar er toch niet zonder zou kunnen. Ik heb ook bepaalde dingen, waar ik meer dan voldoende van heb, die ik dus niet weg kan doen ( voor het geval dat ). Vesten ben ik gek op, heb meerdere soorten en kleuren. Mokken idd, ik kan niet bij de action of kringloop komen zonder ze te bekijken ( ik koop nu niet altijd meer een mok hoor ). Boeken, ook zoiets, ben ik gek op. Moet er nog tig lezen en ik blijf maar nieuwe aanschaffen….

  Op vakantie heb je ook nooit zoveel mee, en draag je mss die ene broek of shirt nog een dag langer, want he, we zijn immers op vakantie en we zitten niet om was verlegen….maar waarom kunnen we dat thuis dan niet?

  Laatst heb ik al mijn “overbodige” spullen proberen te verkopen, alles wat over was, heb ik zo zonder pardon, en vooral zonder te kijken, in de clico gegooid…echt waar, en de volgende dag was het weg….en ik heb er nog niets van gemist….apart volk zijn we soms he

  1. Goed van je, dat je alles gewoon zo hebt weggegooid. En het feit dat je niets gemist hebt geeft aan dat het overbodige spullen waren.

   Boeken heb ik ook best veel, maar die heb je eigenlijk nooit ‘te veel’ vind ik : )

 7. Oh ja dit is heel herkenbaar. Oortjes? Het liefst heb ik er 5 want je weet maar nooit hè. Verder heb ik teveel bestek in huis. Mocht ik ooit 30 eters hebben dan is het geen enkel probleem ;-)

 8. Haha als ik het zo bekijk valt het hier nog wel mee. Kledinghangers heb ik momenteel te weinig en lepeltjes ook. Oké mokken daarentegen twee kasten vol. Eveneens met borden. Iedere keer als ik in de kringloop kom neem ik weer een stapel porseleinen oma borden mee. Gewoon omdat ik ze zo leuk vind.

 9. Eigenlijk valt dat nog mee sjaals heb ik veel maar ik wissel nogal eens tafellakens heb ik wel veel wij eten altijd met stoffen tafellakens dus die worden soms snel vuil.

  1. Ik vind dat altijd mooi staan, zo’n stoffen tafellaken. Het kleed de tafel echt zo aan. Maar je hebt er inderdaad zo gauw vlekken in. Ik gebruik het daarom alleen met Kerst, en dan ook nog een plastic versie.

 10. *zucht* vinger op de wonde.
  Ik ben een bewaarbeest!
  En ik heb al echt veel opgeruimd vorig jaar, maar de kasten en lades puilen nog uit.
  Ik ben zo jaloers op die vrouwen die dat wel kunnen.
  Ik ben er echt super slecht in!

  1. Ruimtegebrek helpt misschien inderdaad wel om te voorkomen dat je teveel bewaart. Hoewel ik soms op televisie toch ook wel mensen zie met kleine huizen die ze toch helemaal vol hebben gepropt.

 11. Ik heb vorig jaar heel veel weggedaan/weggegeven/kringloop. Dus het is al wat leger in huis.
  Van sommige dingen dacht ik: “Laat ik het toch maar bewaren want je weet maar nooit”. En inderdaad kwam dochter met vragen of ik nog schriftjes, knutselspullen, ministeck en weet ik meer nog had of dat ik het had opgeruimd.

  Gelukkig waren nog niet alle dozen naar de kringloop en kon er nog wat uitgehaald worden wat ze voor haar opleiding nodig had en hoefde ik het niet te kopen.

  Wat ik nog teveel heb staan is speelgoed. Maar mijn bedoeling is dat de zolderkamer logeerkamer wordt voor mijn jongste en dat daar dus ook al zijn speelgoed komt te staan (maar ook spullen die ik gewoon wil bewaren.

  Maar ook ik had tientallen schriftjes, sleutelhangers, heel veel dobbelstenen.
  Wat ik tegenkwam met de kerstboom opzetten. Wel 15 pakjes met papieren servetten, heel veel dozen met kerstkaarten. Dit hoef ik de komende 5 jaar niet meer aan te schaffen. Heb ik me daar aan gehouden. Ja, ik heb geen kerstkaarten/servetten meer gekocht.

  Het gaat me steeds makkelijker af om niks te kopen omdat ik weet dat ik het niet nodig heb. Een heerlijk gevoel.

 12. Ik heb geen ruimte om veel te bewaren. Het enige wat ik me kan bedenken is spelletjes. Doen we haast nooit, maar de de makkelijke zijn er inmiddels ook wel uit en weggegeven.
  Ik heb veel aan de vluchtelingen gegeven pas.
  Ik heb er niet zo veel moeite mee om weg te doen eigenlijk.
  Ik vind het fijner om een ander er nog een plezier mee te doen, dan dat het hier ruimte in ligt te nemen die ik beter kan gebruiken..

  ik merk wel dat de mokken hier idd ook door de dochters aangevuld worden…

  1. Wat sympathiek dat je spullen aan de vluchtelingen hebt gegeven. Zo komt het op een goede plek.

   Grappig dat het bij jou ook je dochters zijn die mokken kopen!

 13. O ja, hiermee maak je wel weer wat los ;) Wij hebben eigenlijk van alles te veel, behalve nou net die dingen die we nodig hebben. Zoals handschoenen en kleerhangers. We hebben veel soorten dekbedovertrekken, maar naar hoeslakens zoek ik me iedere keer weer een bult. Waar we echt veel van hebben (maar raar genoeg ook nooit kunnen vinden: batterijen. Maar dan vooral lege. Waarvan we denken dat die nog wel iets in beweging zouden kunnen krijgen. Of elastiekjes, boterhamzakbindertjes (heel irritant), lege brillenkokers. Eigenlijk hebben we gewoon te veel troeperige rotzooi. En ik blijf maar opruimen (=verschuiven van de ene kant van het huis naar de andere). Zucht.

  1. Die dekbedovertrekken herken ik. Maar daar heb ik er een heleboel van weggedaan ondertussen. Dat scheelt enorm in de kasten.

   Die batterijen zijn bij ons ook een probleem. De lege brillenkokers vind ik ook een grappige. Die zou ik dan wel weer weg kunnen gooien.

 14. van een aantal van deze dingen heb ik ook echt te veel…
  maar zolang ze me niet echt in de weg staan vind ik het best…
  en heel heel soms heb ik zo’n bui dan doe ik het maar gewoon weg..
  7 vestjes passen best in 1 plastic tas, die breng je naar de H&M, en dan kan je 1 nieuw mooi vestje met 15% korting kopen ;)

 15. Vaatdoekjes! ik was ze elke week maar toch bezit ik zonder dollen meer dan 50 vaatdoekjes.. “want ja je moet ze toch vaak vervangen” en uiteindelijk gebruik ik eigenlijk elke week dezelfde 10 doekjes.. kookwasje en ik gebruik ze weer.. haha zo zonde van de rest!

  Verder zou mijn vriend roepen; “Schoenen!”

  Maar ik vind dat allemaal wel mee vallen ;)

 16. Mokken is zeker herkenbaar, maar ook pennen. Die hamster ik op de een of andere manier. Echt een slechte gewoonte. Verder mobieltjes uit het jaar 0001 en andere gadgets waar nooit meer meegespeeld wordt.

  1. Ik kijk met een schuldige blik naar de doos pennen die ik onlangs bij de Hema heb gekocht… En dan nog kan ik er nooit eentje vinden als ik ‘m nodig heb.

   Mobieltjes kan ik wel goed weg doen. Kun je die niet opsturen naar zo’n site en dat je er dan nog geld voor terug krijgt?

 17. Ik heb in ieder geval te veel spullen voor de grootte van mijn kasten, dat is zeker. Soms doe ik iets weg waarvan ik vind dat we het niet heel erg nodig hebben. Ruimt heerlijk op in mijn kastjes, past de macaroni er weer in.
  Maar dan komen we er soms na een half jaar achter waaróm je meer dan twee bierglazen nodig hebt…

 18. Hier valt het gelukkig mee, maar sinds mijn keukenmachine in de brand is gevlogen zit ik in zak en as. Had ik nu de staafmixer of blender maar bewaard dan had ik nu tenminste nog humus smoothies en gladde soep kunnen maken!!!!!

  1. Oververhit en slijtage. Opeens begon hij flink te roken dus snel de tuin in gegooid. Later opengemaakt en het binnenwerk was gesmolten. Oeps, het arme ding heeft een zwaar leven gehad bij ons ;)

 19. Ja, herkenbaar!! Hier zijn vooral te veel 1-persoonsdekbedhoezen. We hebben één logeerbed en daarvoor in totaal vijf overtrekken. Daarvan is er één favoriet en die ligt er standaard op. Rood met witte stippen. En een andere, met dino’s, gebruik ik als mijn broertje (5 jaar) komt logeren. De rest is zo goed als nooit in gebruik. Maar om die nu weg te doen… :-)

  1. Maak er slopen. Van. Ik heb de ervaring dat slopen veel sneller slijten dan een dekbedovertrek.

 20. Herkenbaar. Wij hebben de garage vol staan met spullen ten gevolge van verhuizing en samen wonen en beetje bij beetje ruimen we op. Eigenlijk wil je alles weg doen maar dan heb je weer iets in handen en denk je: ‘misschien kan ik het toch nog gebruiken’.
  En zo verhuizen sommige spullen nog wel eens van de ene plek naar de andere.
  Diana verzamelt ook nogal graag notitieboekjes dus ik moest lachen toen ik dat puntje las.
  In huis valt het mee met de overbodige spullen, maar in de garage kun je wel nog een hoop vinden. Ik merk wel dat ik er makkelijker in geworden ben.

 21. Ja hoor… hier ook veel sjaaltjes, mokken heb ik afgelopen mei opgeruimd en maar naar de vrijmarkt genomen. En ja, mensen kopen ze ook nog :P
  Voor mijn dochter heb ik teveel haarspeldjes en toch koop ik ze telkens weer.

 22. Oei lastige vraag. Ik denk toch wel wolletjes. Heb er genoeg in huis liggen maar voor nieuwe projecten moet er altijd weer nieuwe wolletjes komen waardoor de “oude” maar blijft liggen. Erg frustrerend haha.

 23. Ik hou graag alles overzichtelijk. Teveel van iets geeft me een onaangenaam gevoel. Gek.. ik weet het :-/
  Zelfs kleding heb ik niet veel. Als ik nieuwe dingen koop.. dan moeten een paar oude dingen weg :-)

 24. Hahaha geweldig!
  De meeste van die dingen zou ik dus al weggedaan hebben. Verkopen of weggeven aan mensen die het hard nodig hebben… om er vervolgens een half jaar daarna achter te komen dat ik het toch had kunnen gebruiken. ALTIJD!!

  Ik blijf nog steeds zo veel opruimen, maar denk nu vaak wel nog 10 keer na voor ik het doe. Ik heb gelukkig maar weinig opslag ruimte. ;)

  1. Ja, dat is het rottige. Soms doe je inderdaad iets weg, wat je later toch nodig blijkt te hebben. En dat maakt dan huiverig en voorzichtig bij de rest van de zooi.

  1. Sommige wel, sommigen niet. Ik heb een aantal plastic bekers met een recht rietje erin, een paar bekers met rietjes die dan als een spiraal door de hele beker lopen, een paar zijn eigenlijk een soort glazen mokken/potten met oor en een deksel waar dan ook een rietje doorheen zit, en ik heb er nog meer. Alle soorten en maten!

 25. Heel herkenbaar, vooral de sjaaltjes. Ik heb ze nu allemaal gesorteerd in drie verschillende dozen. Oeps te veel. Oh ja die mokken, ik krijg er altijd van mijn moeder. De kast is nu vol. :)

 26. Het is inderdaad opmerkelijk hoe ons huis dichtslibt met allerlei overbodigheden. Ik zou een lange lijst kunnen aanleggen van alles wat ik te veel in huis heb, maar stukje bij beetje slaag ik erin om dat teveel eruit te werken. Dat geeft een heerlijk opgeruimd gevoel.

 27. Notitieblokjes check
  Lepeltjes check
  Sjaals check

  En dan nog veel meer. Mokken heb ik laatst een berg weg gedaan, maar ik heb altijd hetgene nodig dat ik net weg gedaan heb.grrrr

  1. Dat is inderdaad erg vervelend Jodi! Ik heb het soms ook. En daardoor word ik extra voorzicht met weg doen van andere spullen, dus dat schiet niet op.

 28. Veel speelgoed van de kinderen, waaronder dozen autootjes en lego, ook een voetbaltafel en een tafeltennistafel. Wordt nooit meer gebruilkt, verstoft allemaal. Mijn man heeft veel te veel boeken en cd’s, maar hij vindt zelf van niet.
  En we hebben ook best veel stoelen her en der in huis. Dat is mijn schuld, bij de kringloop kom ik vaak een onweerstaanbaar stoeltje tegen. ????

  1. LOL, ik moet glimlachen dat jij vindt dat je man teveel boeken en cd’s heeft en hij niet. Dat is ook een lastige vind ik altijd: als je partner alles wil houden en het anders ziet dan jij.

 29. Oh ja… eigenlijk heb ik ook teveel notitie blokken. De Hema… die weet me altijd te verleiden naar nog meer notitie blokken! Heeel herkenbaar dus.

  Ik heb ook veel handschoenen, maar ik gebruik ze wel veel. Niet elke handschoen past bij mijn kleding, dus zo kan ik matchen.

 30. Zeker in winkels als Action en Primark ben je geneigd veel te veel te kopen: gewoon voor de heb.
  Ik heb mezelf aangeleerd om me af te vragen of ik het echt nodig heb, en als ik iets koop iets anders weg te doen. Want voor dat je het weet slibt je hele huis (en in jouw geval kast, met al die mokken) helemaal dicht.

 31. Eigenlijk nergens van. Ik hou enorm van opruimen. Het is mijn hobby. En dingen wegdoen / weggooien heb ik ook weinig moeite mee. Zo ging erg afgelopen jaar een berg spullen op marktplaats en Facebookgroepen, zijn er tassen vol naar de kringloop gebracht (waaronder bijvoorbeeld de kledinghangers ;)) en is de zaak van max weer goed gevuld. Het enige waar ik misschien meer van heb dan nodig is is kosteloos materiaal om mee te knutselen en knutselmaterialen. Ik bedenk altijd van alles wat ik ermee wil doen, maar ja… De uitvoering hè…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.