In bh op je blog?

bh hema

Een tijdje terug plaatste ik een foto van mezelf in een pas gekocht jurkje, en kreeg onder andere als feedback:

‘Trek eens een goede bh aan!’

Dergelijk commentaar neem ik nederig tot mij. Want ik weet ook wel dat bij mijn kleding- en lingeriekeuze goede ondersteuning en elegantie het afleggen tegen comfort. Een goede bh kopen valt niet altijd mee!

Maar hoewel ik tot weinig concessies bereid ben als het gaat om mijn comfort, bleef dit commentaar toch aan me knagen. Dus toen ik van de week een Hema bh zag met een goede pasvorm, besloot ik die te kopen. Ik betaalde maar 5,- voor twee bh’s : )

In mijn nieuwe bh op mijn blog?

De bh’s bleken bij thuiskomst inderdaad keurig te zitten. Zo keurig dat ik dat eigenlijk wel wilde delen op Huisvlijt. En als het om kledingstukken delen gaat, is het toch het leukst als je het áán hebt vind ik zelf altijd.

Maar toen liep ik tegen het volgende vraagstuk aan:

‘Wil ik wel in mijn bh op het internet staan?’

En mijn antwoord blijkt: ‘Nee,’ te zijn. Zelfs al vind ik dat ergens onzin. Mensen gaan toch immers ook in bikini op foto’s die ze op social media plaatsen? En bedekt een bh soms niet zelfs meer dan een bikini? Wat maakt een bh dan anders?

Wat zegt de jeugd over moeders in bh op een blog?

Ik besloot mijn morele dilemma voor te leggen aan mijn kinderen. Mijn zeventienjarige dochter was heel duidelijk:

‘Dat moet je niet doen mam. Een bh is intiem, en die laat je niet zo maar aan iedereen zien.’

En mijn oudste zoon bromde:

‘Bij een bikini weet je dat iedereen hem gaat zien, maar bij een bh is dat niet zo.’

Ik vind dat mijn kinderen een goed punt hebben. En het sluit ook aan bij mijn eigen gevoel van onbehagen. Dus geen foto van mezelf in mijn nieuwe bh.

Maar wel een foto van de bh op de tafel. Ook leuk!

Zie ook mijn post over Bh’s zonder beugel.

Hoever ga jij met foto’s van jezelf op blogs en social media? Zou je een foto van jezelf in bikini plaatsen? Of in bh?

Similar Posts

48 Comments

 1. Nee joh, het idee alleen al! Ik heb al moeite met een profielfoto. Ik vind het een goede beslissing van je. En dat je trouwens zulk commentaar krijgt op een foto vind ik ook wel heel apart.

 2. Nou, ik snap best dat het aan je is gaan knagen, maar had ook iets vriendelijker gezegt mogen worden?!
  Mij zal je nooit in mijn ondergoed op social media zien. Ik vind dat dat iets privé is, maar dat vind ik persoonlijk. Als een ander dat graag wil doen prima…
  Een bikini of zwempak vind ik wel iets anders, maar ik zal geen selfie van mijzelf in bikini plaatsen…
  Je zoon en dochter hebben gelijk…
  Het is trouwens wel een mooie!

 3. wauw dat is geen leuke reactie!
  maar als je t graag wilt laten zien waarom dan geen foto met t desbetreffende jurkje (voor en na) waardoor je ook t verschil ziet wat t voor je doet?

 4. Mooie kleur! Ik heb er verder geen moeite mee om in bh of bikini te gaan op het Blog. Zodra ik weer in shape ben zal ik zeker weer doen

 5. Ik zou het denk ik niet doen om een nieuwe bh te showen. Dan zou ik eerder zoals hierboven al eens gezegd een voor en na foto plaatsen.

  Maarja ik draag nu ook alleen saaie voedingsbh’s en die zijn dan ook niet boeiend om te showen ????

 6. Ik heb geen bikini dus dat kan al niet en met een bh poseren zou ik mischien doen voor een borstkanker doel om te laten zien dat je nog mooie bh’s kan dragen ook al heb je een amputatie gehad.

 7. Ik zou dat niet zo snel doen, ik ben dan ook vrij selectief over wat ik over mezelf deel op mijn blog. Ik heb nu bijvoorbeeld foto’s van onze bruiloft online staan, maar dat zijn foto’s van veraf of van de trouwauto of mijn boeket. Je kinderen hebben ook een heel goed punt over wel of geen beha foto’s online zetten.

 8. Ik snap dat je twijfelt over het verschil tussen een BH en een bikini. Ik zelf zou het denk ik toch ook niet hebben gedaan. Wel mooie BH’s en voor dat geld! Helaas heeft de Hema nooit mijn maat

 9. Ik zou geen van beide doen. Voor mij maakt een bh of een bikini weinig uit want je ziet evenveel ;)

  Maar ik zou het niet doen omdat iedereen die foto kan zien, dus ook enge vieze mannetjes die in het donker achter de pc zitten te staren…. brrrrrrr

 10. Slimme kinderen heb je ;) Ik vind een bh ook wel net iets anders dan een bikini en ik zou me ook echt niet zo prettig voelen als veel mensen mij in bh zouden zien. Gek eigenlijk dat een zelfde lap stof toch heel anders kan zijn…

  Raar trouwens dat iemand zo’n harde opmerking maakt. Advies geven mag, maar doe het op een nette manier.

 11. Dat is inderdaad een goed besluit, ik zou het ook niet doen! Het is belangrijk dat je er achter staat. Je weet nooit of je er spijt van krijgt en wat er met je foto gebeurt.

 12. Haha hilarische blog. En wat een reactie zeg… pffff… je hebt trouwens met die 5 euro voor 2 bh’s echt een goede deal! Ik heb vorig jaar een bh gereviewt en ook alleen een foto van dit kledingstuk geplaatst. Niet terwijl ik hem aan heb … En bij een bikini of badpak word ik persoonlijk ook liefst van de achterkant gefotografeerd

 13. Hihi nee, ik zou dat ook nooit doen.Maar idd zou je wel de gewraakte foto in jurk en foute bh als voor kunnen plaatsen en dan dezelfde jurk met een goed bhtje eronder?
  Je hebt trouwens een goed figuur hoor, als ik je een compliment mag geven.

 14. Goeie vraag!
  Een poosje geleden kwam ik op iemands blog dat ik al een hele poos volg. Ik schrok me een hoedje toen ik haar daar zo moedig in bh zag poseren! Zelf zei ze erbij dat ze dit het engste vond dat ze ooit gedaan had op haar blog. Kan ik me heel goed voorstellen. Want aan de ene kant denk ik er hetzelfde over als jij: Wat is het verschil met een bikini? Aan de andere kant hebben mensen hele andere associaties bij een bh dan bij een bikini, precies zoals jouw kinderen het verwoorden.
  En heel eerlijk, ben ik eigenlijk nog meer geschrokken van mezelf dan van haar in die bh. Het feit dat ik er zo van schrok, dat gaf me te denken. Ik dacht echt dat ik ruimdenkend genoeg zou zijn om daar niet zo van te schrikken. Zo zie ja maar…

  1. Intrigerend dat je jezelf zo verraste in je reactie Sunny Mama. Ik vind het mooi dat het je zo tot nadenken stemde. Soms weet je van jezelf niet hoe je eigenlijk over dingen denkt!

 15. Wat leuk dat je kinderen er ook zo over denken. Ik weet het niet zo goed, aan de ene kant denk ik nee beter niet, maar aan de andere kant.. wat maakt het ook uit?

 16. Zo vraag ik me af waarom vrouwen naar de chirurg gaan om nog grotere borsten te krijgen. Na plus vijftig jaar groeien die borsten verder en verder. Ik heb serieus gedacht aan een verkleining. Boven de vijftig, moet de BJ meer dan uitstekend zitten.
  Zoals mijn schoonzus zaterdag fijntjes opmerkte. Als je ouder wordt gaat alles zakken, alleen je tandvlees niet dat trekt zich omhoog terug.

 17. Je kunt toch ook gewoon weer een foto maken met dat zelfde jurkje aan. Als ze toen konden zien dat je geen goede bh aan had, dan kunnen ze nu toch ook zien dat je wel een goed passende BH aan hebt.

  1. Dat is een interessante invalshoek Rachel: als je trots zou zijn op je lichaam zou je het doen.

   Ik merk dat het voor mij niet met tevredenheid over mijn lichaam te maken heeft. Voor mij gaat het meer om privacy en wat ik van mezelf wil laten zien. En als zag ik er uit als een fotomodel dan zou dit niet uitmaken.

   Leuk om te horen dat je er op verschillende manieren naar kunt kijken : )

 18. ????Nicole, ga ook zorgvuldig om met het internet.
  Plaats zo min mogelijk foto,s op internet.

  Zeker niet met blote delen.

  Rot opmerking trouwends over BH aan jou adres.

  Zegt meer over de persoon dan over jou.

  Mooie groene BH heb je gekocht

 19. Ik ga zelfs niet met mijn hoofd, naam, emailadres of wat dan ook op mijn blog. Ik heb een anonieme fb (wel een echte naam maar geen foto en ik maak ook nooit wat mee) waarom dan een fb account. Omdat je anders niet gebruik kunt maken van bepaalde facebook dingen.
  Ik blijf lekker anoniem, dat wat ik plaats op mijn blog is wel de waarheid want als je liegt moet je veel onthouden.

  1. Dat laatste vind ik een prachtige waarheid Ernie. Het lijkt me een hele klus om allerlei onwaarheden te moeten onthouden en consequent en geloofwaardig te blijven als je niet de waarheid kunt vertellen.

 20. Groot gelijk dat je geen foto van jezelf plaatst op die manier. Zou ik ook niet doen, ook niet in badpak of bikini. Die foto’s zwerven zo lang over internet en ik vind dat een ander er niks mee te maken heeft. Soms ben ik zelfs verbaasd als ik wat aan het googlen ben en ik mijn reacties op blogs tegen kom. Soms van tien jaar geleden of nog langer.
  Ik vind jouw nieuwe beha erg leuk. Tis ook nog in een favoriet kleurtje van me. Ik vond de opmerking van de lezeres over jouw beha’s niet aardig. Als iemand het echt goed bedoelt dan kan die jou ook een mailtje sturen en het op een vriendelijker manier verwoorden. Maar ook dan vind ik het iets dat een goede vriendin of zus mag zeggen, en geen onbekende.
  Ik draag trouwens in de zomermaanden als ik strakke kleding aan heb van die mooie beha’s en meestal met beugel. Dan ben ik ‘s avonds gewoon blij dat ie uit kan, want soms gaat het zeer doen. Als ik in de winter wijdere kleding draag/meer laagjes kies ik toch echt heel veel liever voor een hemdbeha oid.

 21. Toevallig dat ik in mijn post waarin ik schrijf dat iedereen in bikini mag ook een foto van mezelf in bikini geplaatst. Maar geen close up haha. Maar in mijn ondergoed zou ik het niet doen, want dat heeft een heel andere stijl dan mijn bikini. Ik ben best wel vrij wat zulke dingen betreft, maar dat gaat mij een stapje te ver.

  1. Zoals mijn kinderen ook al zeiden: een bikini is ook meer bedoeld voor publiek dan een bh, die toch als ondergoed geldt. Ik kom zeker eens kijken naar je bikini foto.

 22. Geen probleem hier, ik draag amper een bh :D Niet genoeg om de bh’s te vullen, snap je ;)
  Maar ik kan me volledig vinden in wat je kinderen zeggen. Slimme koters die je hebt ;)

 23. Eh, tja, eh… nee, ik denk dat ik dat niet zou doen. Al was het maar omdat ik mezelf niet mooi genoeg meer vind zo bloot… Maar de dames in de HEMA folder staat ook met beha’s voor heel Nederland in beeld, en dat is ook prima, toch? Het argument dat het mijn beha is en dan soort van prive daar heb ik het niet zo op. Ik zou evt wel een foto van mijn beha (zonder mij) op mn blog zetten.

  Maar wat een belachelijk lomp commentaar zeg… “trek eens een goede beha aan”…

 24. Ik plaats helemaal geen foto’s van mezelf of de kinderen op internet. In ieder geval niet waar we herkenbaar op staan. Dus mijn jongste op een skateboard waarvan je dan alleen de achterkant ziet of een foto van mijn hond of kat.
  waarom? Nou omdat iedereen die foto’s er vanaf kan halen. Hoeveel foto’s van jonge kinderen en baby’s niet op pornografische sites terecht komen of pedofielen. Je wil het echt niet weten. Veel mensen realiseren zich dat niet.

  Ne ik houd het wel bij mijn hisdieren, huis en natuurschoon .

   1. Het heeft er geloof ik mee te maken dat je je nooit hoeft te schamen voor je lijf. Nu denk ik dat ook niet hoeft maar waarom dan de wereld je in je ondergoed moet zien? Op instagram is dit vooral een trend geweest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.